Diracun oleh Asam pedas Rachun Melaka

Asam pedas Rachun Melaka ꘡ Kisahnya sebelum Malaysia dilanda todak..eh! dilanda covid, tetibe je tekak ni gatal mengidam nak makan asam pedas melaka kan. Taknak tempat lain nak Melaka juga, eh kau tekak apsal mengada sangat. Sudahnya sampai juga la AD ke Kota Melaka. Makanya mulalah misi pencarian Asam Pedas. Then berdekatan dengan hotel yang AD menginap ni la terletaknya restoran Asam Pedas rachun..fuhh die punya rasa memang beracun la. Rugi korang kalau pergi melaka tak singgah sini. 

 

gambar daripada Google



Lokasi:

 No 12, Jln KPKS1, Kompleks Perniagaan Al-azim, 75200 Kota Syahbandar, Melaka

 



 Kami sampai ngam ngam tengah hari, so ape lagi perot da lapar..memang mintak untuk diisi. AD pesan asam pedas ikan pari,lala,daging salai masak lemak dengan ayam siram black pepper.. hambek ko, makan tak igt dunia ha.


 



 Lupa nak bagitau makan disini berpatutan dan rasany sedap! Kalau order set akan datang sekali dengan nasi putih dan telur masin. Portion nya yang banyak. Siyes banyak (untuk 2 orang) bersesuaian dengan harganya.


 

Rating
Interior ⭐️ ⭐️⭐️
Food⭐️⭐️⭐️⭐️
Satisfaction ⭐️⭐️⭐️⭐️
Price⭐️⭐️⭐️⭐️
Repeat again? YES!
 

 


Share:

12 Comments

  1. Akak yang duduk Melaka pun belum pernah pergi lagi. Tapi ikut alamat dekat dengan rumah lama akak.

    BalasPadam
  2. Saya orang Melaka, tapi belum pernah berkesempatan ke sini..

    BalasPadam
  3. Dah pernah rasaa.. sedappp.. mkn mlm mse tu.. huhu..

    BalasPadam
  4. Wow, it looks so wonderful! So glad you found a place that you would like to revisit!
    the creation of beauty is art.

    BalasPadam
  5. sedapnya xingat dunia mkn asam pedas tu kan

    BalasPadam
  6. kena pi melaka pula utk mkn asam pedas ori di sana..
    pasti sedap kan?

    BalasPadam
  7. kita x tgk asam pedas tp kita tgk lauk lemak cili api tu membuka selera sungguh hehehe

    BalasPadam
  8. Rachun dunia! Asam Pedas Melaka memang sedap!

    BalasPadam
  9. Bestnya asam pedas! Saya suka! :)

    BalasPadam
  10. Deco dia pun boleh tahan kan?

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »