Diy cantikkan pasu ala hipster

Diy cantikkan pasu ala hipster ꘡ Kali ini AD nak share satu Diy yang sangat senang. Kisahnya sejak Lockdown ni mula la otak nk adjust susun atur brang kat rumah. Then terpandang pasu kecik Ikea ni tak tahu nak letak kat masa, so datanglah idea untuk menggantungkan nya. Itu yang tetibe dari putih dah jadi hipster. Jom tengok barang yang diperlukan

Bahan-bahan:

  • Tali guni (beli di Daison)
  • Pasu bunga yang hendak digubah
  • Gam UHU

Caranya mudah sahaja, lilitkan pasu tersebut dengan tali sehingga habis. Untuk permulaan AD buh dulu gam UHU di pasu kemudian baru lilitkan. Make sure lilit tu bagi ketat, baru nampak cantik. Gam tu AD guna di permulaan masa nak lekatkan dengan di akhir je sebab bagi AD tak perlu gam semua. Terpulang pada anda, jika rasa tak selamat, rasa nak gam semua, boleh..tiada msalah.

Tips:

Lilit separuh pasu dahulu. Kemudian potong tali dan ikatkan di kiri dan kana pasu. Kemudian baru sambung lilit semua pasu. Ini bagi mengukuhkan tempat tali gantung tersebut agar masa kita menggantung, pasu tersebut tak senget dan jatuh. Selamat mencuba

*Pasu yang AD gunakan ni jenis yang ringan dan kecil




CONVERSATION

18 Comments:

  1. Rajinnya buat keras tangan...mudahan pokok bunganya subur menghijau.

    ReplyDelete
  2. ada nampak tutorial ni dekat tiktok. Memang cantik kejadiannya lepas dah lilit tu. Mudah pulak tu

    ReplyDelete
  3. Rajinnya, DIY je. Kat rumah saya ni, pokok dalam pasu, besar belaka. Tak sesuai untuk digantung.

    ReplyDelete
  4. cantik! PKP ni duk umh je mmg byk idea dtg.. hihi..

    ReplyDelete
  5. Idea menarik! Tapi sesuai untuk pasu kecil ringan je kannn sebab kalau berat takut jatuh pulakkkk hehehe

    ReplyDelete
  6. kreatif tu...
    time2 bosan bole cuba hehe

    ReplyDelete
  7. Ini betul2 hipster...! tahniah!

    ReplyDelete
  8. Kreatifnya . Cantik nampak macam mahal tue .

    ReplyDelete
  9. what a good idea! I need to try this out!

    ReplyDelete
  10. cute, akak pun plan nak tanam bunga pas siap renovate depan rmh, skrg masih kumpul bunga jenis berdaun je

    ReplyDelete
  11. Cun juga buat deco macam ni AD, nanti cheq pun boleh try juga 🤓👍🏻

    ReplyDelete
  12. Comel tp pasu mcm tu xsesuai utk pokok berbuah dan berbunga nanti penuh akar

    ReplyDelete
  13. nice! tapi sy nda rajin haha :D

    ReplyDelete
  14. wah cantik, tapi nak lilit-lilit tu mungkin perlukan kesabaran jugak ni xD
    btw done follow! hhe

    ReplyDelete

anakdenesor's bookshelf: read

Keepers Of The Gate: Twilight Ends
10 Little Frogs
A Tale of Two Cities
We Toot: A Feminist Fable About Farting
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Nightmares in Aston - Wicker Village
Zimam: Tragedi Transasi
The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
A New House for Mouse
Something for Bebe
Legends of Zita the Spacegirl
Lawak Kampus Jilid 22
All the Bright Places


anakdenesor's favorite books »