Diy cantikkan pasu ala hipster

Diy cantikkan pasu ala hipster ꘡ Kali ini AD nak share satu Diy yang sangat senang. Kisahnya sejak Lockdown ni mula la otak nk adjust susun atur brang kat rumah. Then terpandang pasu kecik Ikea ni tak tahu nak letak kat masa, so datanglah idea untuk menggantungkan nya. Itu yang tetibe dari putih dah jadi hipster. Jom tengok barang yang diperlukan

Bahan-bahan:

  • Tali guni (beli di Daison)
  • Pasu bunga yang hendak digubah
  • Gam UHU

Caranya mudah sahaja, lilitkan pasu tersebut dengan tali sehingga habis. Untuk permulaan AD buh dulu gam UHU di pasu kemudian baru lilitkan. Make sure lilit tu bagi ketat, baru nampak cantik. Gam tu AD guna di permulaan masa nak lekatkan dengan di akhir je sebab bagi AD tak perlu gam semua. Terpulang pada anda, jika rasa tak selamat, rasa nak gam semua, boleh..tiada msalah.

Tips:

Lilit separuh pasu dahulu. Kemudian potong tali dan ikatkan di kiri dan kana pasu. Kemudian baru sambung lilit semua pasu. Ini bagi mengukuhkan tempat tali gantung tersebut agar masa kita menggantung, pasu tersebut tak senget dan jatuh. Selamat mencuba

*Pasu yang AD gunakan ni jenis yang ringan dan kecil




Share:

24 Comments

  1. idea yg menarik..cantik!

    BalasPadam
  2. Rajinnya buat keras tangan...mudahan pokok bunganya subur menghijau.

    BalasPadam
  3. ada nampak tutorial ni dekat tiktok. Memang cantik kejadiannya lepas dah lilit tu. Mudah pulak tu

    BalasPadam
  4. Rajinnya, DIY je. Kat rumah saya ni, pokok dalam pasu, besar belaka. Tak sesuai untuk digantung.

    BalasPadam
  5. cantik! PKP ni duk umh je mmg byk idea dtg.. hihi..

    BalasPadam
  6. Idea menarik! Tapi sesuai untuk pasu kecil ringan je kannn sebab kalau berat takut jatuh pulakkkk hehehe

    BalasPadam
  7. kreatif tu...
    time2 bosan bole cuba hehe

    BalasPadam
  8. Ini betul2 hipster...! tahniah!

    BalasPadam
  9. Kreatifnya . Cantik nampak macam mahal tue .

    BalasPadam
  10. what a good idea! I need to try this out!

    BalasPadam
  11. cute, akak pun plan nak tanam bunga pas siap renovate depan rmh, skrg masih kumpul bunga jenis berdaun je

    BalasPadam
  12. Cun juga buat deco macam ni AD, nanti cheq pun boleh try juga 🤓👍🏻

    BalasPadam
  13. Comel tp pasu mcm tu xsesuai utk pokok berbuah dan berbunga nanti penuh akar

    BalasPadam
  14. nice! tapi sy nda rajin haha :D

    BalasPadam
  15. wah cantik, tapi nak lilit-lilit tu mungkin perlukan kesabaran jugak ni xD
    btw done follow! hhe

    BalasPadam
  16. Oh, boleh cuba jugakla. Banyak pasu putih di rumah yang dah jadi berkulat, elok juga lilit macamni..

    BalasPadam
  17. Cantik sangat...akak ni tgh ura2 nak renovate rumah...cumanya ada barang2 besar kepunyaan adik yang akak nak keluarkan dulu...lepas tu baru nak susun atur bagi cantik...

    BalasPadam
  18. Cool & kreatif.. Boleh try nanti ni..

    BalasPadam
  19. Haha ! sama la beli tali guni tuh konon nak deko2 sekali tersimpan je kat stor sampai skrg. Thanks for the idea, boleh try buat pula.

    BalasPadam
  20. cantiknye....boleh cuba ni.....

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »