Pages

Skip to main content
Showing posts with the label food

Hogoh de Coco@ TEMERLOH

Hogoh de Coco@ TEMERLOH 𐌠  Ada orang Pahang tak kat sini?sep sket! yeah AD orang pahang, lagi tepat di Temerloh..yea ah koi orang temerloh, bandar ikan patin, aok orang mane? ececehh..keluar dah lograt pahang. Arini AD nak share sket minuman air kelapa yang best selain coconut shake..haa…

inside scoop

Location:  23-G Jalan Anggerik Vanilla, BF31/BF, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor AD berkesempatan untuk membasahkan tekak di Inside Scoop cawangan kota kemuning. This is my first time, and the interior amat berbeza dengan inside scoop cawangan lain yang AD pernah pergi. Cantik! A…

Bamboo Biryani

Bamboo Biryani ⎸ Nasi Biryani (بریانی ) atau Briyani atau Biriani (beriani) adalah hidangan berupa nasi basmati biasanya dari beras) yang dimasak bersama rempah-rempah, sayuran, atau daging. Di Malaysia dan Indonesia, hidangan ini disebut dengan tambahan kata nasi (nasi briyani, nasi …

Serai Restaurant

Location:  G18, Jaya Shopping Centre, Jalan Professor Khoo Kay Kim, Seksyen 14, 46100 Petaling Jaya, Selangor   Serai ⎸ This restaurant located at ground floor at Jaya shopping center. This is my first time eating here. This restaurant is authentic traditional Malay cuisine. The food was …

Shopping online @Barang dapur basah

Hello peeps! I have been so busy lately,preparing materials for students since they will open the school back. Okay back to the topic, Online shopping!!yeayyyy.  AD first time cuba order barang online masa last year. Then since this year kena pulak PKP so da masuk 4x AD order online denga…

Easy and fun Greek Yogurt dessert

Hari panas macam ni apa kata berbuka dengan dessert yang manis dan mudah sangat penyediaan die..Greek yogurt! Rasa lega je tekak bila dapat dessert ni tau. Dah la senang, cepat pulak nak buat.. jom kita tengok bahan bahan nya. Greek Yogurt ( siapa yang tak suka greek yogurt boleh tukar ke…

Harum Manis

Biasanya kalau sebut pasal harum manis akan teringat buah harum manis yang terkenal di perlis tu kan. Haaa tapi arini AD bukan bercakap pasal harum manis buah, tetapi Harum Manis ini merupakan sebuah restoran yang terletak di Setia Alam. Okay apa yang best sangat pasal restoran ini? …

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »