Customise your own Mug

Customize your own Mug꘡Bosan dengan design mug dipasaran?atau inginkan kelainan ? Kini anda boleh dapatkan mug kegemaran anda mengikut citarasa anda dengan harga yang berpatutan. Ini ada project collaboration antara AD dengan akak AD. AD design dan kakak AD yang akan print mug ini.


Harga nya berpatutan, sesuai sangat kalau nak dijadikan gift untuk kawan, hadiah graduasi or anniversary. Hanya RM15 anda dapat mug kegemaran anda...hebat bukan. AD pon gunakan mug ni juga..alang alang kan, nak juga la muka denesor tempel kat mug sendiri, pastu letak kat office xde siapa berani ambik sebab terang2 tu mug AD hahah.

Semua bende nak letak denesor lol

INSTAGRAM: felt_craft_chummy

AN ATTEMPT TO FORGET: WE'RE OKAY #3

 AN ATTEMPT TO FORGET ꘡ My journey to healing ma heart, ma soul.

I don't know how to begin. If you want to know where your heart is, look where your mind goes when it wanders. It's hard to imagine but I know you'll be okay now that I have gone. Don't want to write a long bored story. So yeah We're okay.


If in finding yourself,

you lose a part of you,

you're doing it right

EMP.


Yes, we're okay but won't be same as before.I'm sorry but you not my priority anymore and I don't know where the hell I got this courage to act like this but I guess I'm getting stronger anyway I'm Queen. Thanks for all.


 

Movie: Nothing to hide (Netflix )

 


Director-screenwriter: Fred Cavaye, based on the script for the movie Perfetti sconosciuti by Filippo Bologna and Paolo Costella Producers: Pietro Valsecchi, Camilla Nesbitt, Stephane Celerier, Valerie Garcia
Executive producer: Patrice Arrat
Director of photography: Denis Rouden
Production designer: Philippe Chiffre
Editor: Michael Dumontier
Casting director: Michael Laguens
Sales: Playtime

In French
90 minutes

Several couples play a game over dinner, everyone has to share every text, phone call, and email with the others. The game soon becomes a nightmare.

I watched this movie last night. Well it is a difficult movie to tell. After AD habis tengok this movie, I kept wondering..like it is this yang terjadi to those married couples yang dah bertahun kahwin,yang act like everything is fine and actually not. Like there is  no sparks between them anymore and ended with divorce. *Ini just persoalan, so chill jgn emo okay.Tak cakap mende ni betul or fact.

Movie ini adalah adapted daripada Itali movie. Cerita ini bermula di rumah pasangan doctor (marie and Vincent) yang mengajak semua rakan baik mereka untuk dinner bersama sama. Antara pasangan yg lain ialah the long-married couple Charlotte dan Marco, Lovebirds Lea and Thomas dan akhir sekali Ben yang sepatutnya hadir di makan malam itu dengan girlfriend barunya tetapi end up datang seorang diri.

Permulaan cerita dengan Marie yang tak percaya kepada anak gadisnya yang meyebabkan dia selongkar handbag anak perempuan nya and turn out die jumpa kondom and that lead to argument between mom and daughter coz of trust issues disitu (so cliche). Then continue with a scene which si Vincent ni tengah scroll picture boobs I was like ape psycho mamat ni, rupanya Vincent adalah plastic surgery surgeon. Buat saspen je. When everyone reach at Vincent's place then somehow one of them come out with an idea, which is to put their phones in the middle of the dining table and have to share all text, call or email that they receive. Ha mase ni la baru start segala isu nya. Like how transparent you can be with your partner everything will be reveal at that time.

Well honestly, only one good value from this movie which is be transparent to your partner. Well the unexpected ending and I kinda don't understand it so overall ⭐⭐over⭐⭐⭐⭐⭐





Bookmark design

Bookmark design꘡ Dah lama  AD tak up story mengenai design yang AD buat. For those yang baru follow AD, yeah AD ada buat service Art & craft. From design to print tau(utk print pula hanya certain barang sahaja)

Antara product yang AD hasilkan ialah:

  • Mug (customise oleh anda)-design&print
  • Design 💭Header blog💭Bookmark-design&print💭sampul raya-design&print💭kad kahwin-design&print💭baju jersey-design &print💭baju tshirt-design sahaja💭baju F1-design sahaja💭puzzle-design&print
Kak sha antara client AD. Beliau pernah up entry mengenai book mark kat sini http://kasihkuamani.blogspot.com/2019/03/tempah-penanda-buku.html?m=1.Mekacih banyak kak sha. Dah lama AD tak kongsikan dengan semua kan. Kali ni request datang daripada cikgu praktikal. Katanya nak bagi bookmark pada anak murid. Mudah je berurusan dgn beliau, die cuma bgtau nak design yg macam mana then AD biasanya hasilkan 3 pilihan design then terus proceed dgn print dan laminate bookmark.



Cuma berlaku sedikit kekeliruan dari pihak courier semasa proses penghantaran.Nasib AD memang hati tak tenang selagi barang tak smpai ke pelanggan, so setiap hari akan check update. Alhamdulillah akhirnya sampai juga ke tuan empunya badan. Lega rasanya. Signature AD adalah menggunakan craft paper, yg brown paper tu, sebab AD sejenis seorang yg suka design ala vintage gituw ha. Jangan risau anda boleh request kalau nak paper putih yang biasa(glossy art paper) tiada masalah, cakap je..anda request saya design cewahhh.. So guys jangan segan, rojer je AD tau Nanti AD update ig terbaru AD, sebab ig yg lama dah convert kepada bookstagram..LOL jadi kne create ig utk business yang baru..nampak tak kesengalan AD disitu hahaha.
 

 

Open very carefully: A book with bite by Nick Bromley#18


Title:Open very carefully: A book with bite

Author: Nick Bromley

Format : Hardcover

Page: 32 pages

ISBN: 9780763661632

Price: RM59.10 (bookdepository)

 What would you do if you were settling down for a quiet bedtime story and you realized that a crocodile had fallen into your storybook and was — not to put too fine a point on it — wreaking havoc? Would you slam that book shut and cram it back onto the bookshelf? Or would you be brave enough to peek?


This book suitable for early years kids. It's fun and most importantly it's an educational book! Every-time I read this book to my students they will scream and getting excited! As you can see from the cover of the book that contains a crocodile that makes this story more interesting.

 

Well, let's turn the pages very, very carefully.......

 

 

This book encourages the reader to interact with the book. I like this book because the narrative is entertaining. It tells you about a crocodile that wants to escape from this book and to let the crocodile escape you will need some help from your audience. My students enjoying it pretty much and never fails to make them laugh.

  

Fun and interactive! Suitable for beginners readers. I love the design of the book which contain cut-outs at the end of the book that makes like it was been eaten! 


⭐⭐⭐⭐⭐over⭐⭐⭐⭐⭐

Minyak Herba Asmak

 

Minyak Herba Asmak꘡ Kisahnya AD pertama kali join GA untuk tahun ini, dan tak sangka pulak bertuah. Didatangkan sekali dengan pouch yang comel ini. Suka tau. Alhamdulillah. Jom kita tengok antara kelebihan menggunakan minyak ini dan juga bahan yang digunakan dalam menghasilkan minyak ini.

Bahan yang digunakan:

Fructus cocos Nuciferea, Semen Nigella Sativa, Body Stichopus Horrens, Folium eucalyptus Oil.

Kebaikan atau kelebihan menggunakan minyak Asmak:

👍Berdaftar dan bernotifikasi dengan KKM

👍Produk tanpa bahan kimia berbahaya

👍Menggunakan bahan gred tinggi sahaja

👍Menjalani R&D dan terbukti berkesan

👍Menggunakan teknologi Nano menyebabkan minyak cepat meresap ke dalam kulit

👍Melegakan sakit perut, migrain, hidung gatal, sakit gigi dan sebagainya

So far AD guna baru sekali, malam tadi sakit perot. Rasanya angin kot. Perot tak selsa sgt2 then teringat ada minyak ni, tawakal dan sapu jela. Alhamdulillah tak lama lepas tu perut dah tak meragam. Ternyata banyak juga kelebihan menggunakan produk minyak asmak ni. AD dah cuba anda bila lagi?

Hubungi: 

Facebook: Aishah idris

Whats app: 012 642 4932


Daftar untuk vaksinasi

 Daftar untuk vaksinasi ꘡ Pendaftaran untuk vaksin telah dibuka kepada mereka yang tiada my sejahtera. Anda boleh ke laman sesawang ini https://www.vaksincovid.gov.my/ untuk pendaftaran.

https://www.vaksincovid.gov.my

AD baru sahaja daftarkan ibu AD. Semoga semuanya berjalan dengan lancar lah. Cara untuk mendaftar sangat mudah, hanya perlukan beberapa details peribadi seperti Nama, IC, alamat, email dan juga sejarah penyakit anda seperti darah tinggi atau kencing manis ke kan.

https://www.vaksincovid.gov.my


Hanya isikan ruang kosong dengan maklumat peribadi anda dan anda akan dapat sms dalam tempoh 24 jam.