Hogoh de Coco@ TEMERLOH

Hogoh de Coco@ TEMERLOH 𐌠  Ada orang Pahang tak kat sini?sep sket! yeah AD orang pahang, lagi tepat di Temerloh..yea ah koi orang temerloh, bandar ikan patin, aok orang mane? ececehh..keluar dah lograt pahang. Arini AD nak share sket minuman air kelapa yang best selain coconut shake..haa jangan igt melaka je famous dengan air kelapa, pahang pon ada juga tau. Hogoh de coco nama diberi..tak tanya pula maksud nama macam tu tapi kalau ikut lograt pahang, hogoh tu lebih kurang macam goncangkan, jadi mungkin maksudnya goncangkan kelapa?


Hogoh de coco ni ada banyak cawangan. Ada di paya pulai, ada juga di kuantan. AD pergi di temerloh ni berhadapan dengan plaza temerloh.  Untuk lokasi yang lebih tepat disini:

Jalan Dato' Abu Samah, Taman Kenangan, 28000 Temerloh, Pahang


Dibuka mulai jam 10 pagi tetapi hanya drive thru sahaja, tak boleh lepak. Berbagai menu boleh dicuba tapi bergantung pada avaibility ketika itu. Masa AD pergi ramai orang, banyak flovor yang dah habis..jadi terpaksa la ambik apa yang ada sahaja.Semasa beratur, penjarakkan social jgn dilupakan tau, walaupun orang lain endah tak endah je, tapi AD still nak jarakkan diri daripada mereka. Mencegah kan lebih baik daripada merawat.




Cantik bukan hiasan dalaman, berkonsepkan loft (kalau tak silap la πŸ˜†) Sebenarnya ruangkan kedai ni amat terhad, hanya satu kerusi menunggu di luar dan ruangan kerja dibelakang. Muat la untuk 3 orang pada satu satu masa. Mungkin disebabkan itu ianya dijadikan drive thru section, tetapi jika anda masih berdegil dan mahukan ruang untuk minum, di cadangkan untuk minum di Hogoh de Coco paya pulai.



Overall AD bagi:

Harga: πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’— over πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—
Rasa:πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’— over πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—
Service:πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—over πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—


29 ulasan:

  1. Hello!! this looks amazing. Thanks for sharing.

    Blessings!!

    BalasPadam
  2. Macam ada letak strawberi. Kelapa dan strawberi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang ni strawberry smoothie..yang kelapa dah sold out dah

      Padam
  3. Koi belum pernah sampai pahang lagi AD. Kawan dengan orang pahang jaa.. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. moh le g temerloh, koi bawak aok jalan..hehehehe

      Padam
  4. Banyak love AD bagi. Mesti merbeles nie :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. superb..tapi as usual la a bit sweet hahahah

      Padam
  5. Balasan
    1. ayok! jauhnya..tkpela penang boleh minum boba tea..hikhik..lagi best food kat sana kan..memacam

      Padam
  6. Masa ke Temerloh sempat try beli coconut shake dia..memang sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan! rasa pure kelapa kan..rasa yg macam kat melaka tu kan

      Padam
  7. Walaupun tengah hujan ni, tapi nengoknyaaa adoii kecurrrr...

    BalasPadam
  8. Sedapnya. suka minum air macam ni. Sesekali dapat memang sedap. Tekak pun seronok :)

    BalasPadam
  9. Woahh kite pantang sikit benda sedap2 ni hahah
    .
    Nice review! ;)

    BalasPadam
  10. macam sedap jeh. kalau pergi temerloh kena try ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kot la singgah temerloh kan..haa boleh la cuba ha

      Padam
  11. teringin nak rasa..ada di Pahang je..huhu..

    BalasPadam
  12. kat Temerloh.. jauh sangat.. Tapi air tu nampak sangat sedap..

    BalasPadam