Pages

Skip to main content

inside scoop


Location:

 23-G Jalan Anggerik Vanilla, BF31/BF, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor


AD berkesempatan untuk membasahkan tekak di Inside Scoop cawangan kota kemuning. This is my first time, and the interior amat berbeza dengan inside scoop cawangan lain yang AD pernah pergi. Cantik! Actually tak plan pon nak pergi sini cuma tetibe teringin nak makan ice cream kan..tetiber je. Untuk mencari kedai ni tak susah sangat, cuma nak ke kota kemuning tu kedalam sikit jalan nya, dan AD tak suka traffic di kota kemuning, dengan roundabout lagi. Rimas.

see ramai yang dah beratur

How to order


Anda perlu beratur, dan pergi ke kaunter untuk order. For ice cream, ada beraneka pilihan then boleh pilih berapa scoop yang anda mahu. Harga pula bergantung pada pilihan scoop anda tadi. 

Basically anda perlu beratur, pilih berapa scoop anda mahu dan bgtau juga perisa apa anda mahu.
Then untuk waffle pula, anda boleh pilih waffle apa yang anda mahukan, pilihan jem (peanut,chocolate, strawberry, etc) then pilih ice cream apa yang anda mahu. Selepas pesanan diambil anda akan diberikan nombor dan boleh letakkan nombor tu di seat pilihan anda dan mereka akan hantarkan ke seat anda.



Interior kat sini cantik, actually kne bukak kasut/seliper tau sebelum duduk tapi untuk gambar ni AD pakai kasut sekejap then cabut balik..heheh gegeh nau. Hot spot tau buaiyan ni..ramai yang duduk sini tapi kebetulan time tu ada satu lagi seat kosong so AD pon apa lagi cepat cepat la duduk.


Untuk ice cream AD order chocolate. Rasa dia sama macam ferrero rocher. Sedap! dapat rasa kacang die, terbaik la. Lupa pula nak snap gambar terus makan..hehehe.. AD dapat kad diskaun untuk next time visit, kisahnya air minuman AD tak sampai, diaorg lupa nak hantar so nak jaga hati customer diaorg bagi kat diskaun RM5 untuk next visit. Okay la at least depa admit kesalahan depa.

Rating!
Interior ⭐️ ⭐️⭐️⭐️
Food⭐️⭐️⭐️⭐️
Satisfaction ⭐️⭐️⭐️⭐️
Price⭐️⭐️⭐️
Repeat again? YES!
Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. Kalau rasa aiskrim coklat sesedap coklat ferrero Roche memang berkualiti coklat digunakan.
    Bagus ambil hati pelanggan apabila terlupa hantar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kne kualiti la sebab harganya pon bukan murah..hahaha..tu pon selepas pi inform kat diaorg yg xdapat air lagi..baru depa sedar.

      Delete
  2. slps makan ais krim selalu minum air putih utk mengurangkan tahap gula dlm darah. huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..manis yakmat hahah..tapi AD mmg spare air masak klo keluar berjalan

      Delete
  3. Replies
    1. sekali sekala sis..heheh..jarang juga makan askem ni

      Delete
  4. Sedapnya ais krim, bila nak belanja 🤭

    ReplyDelete
  5. klu pergi mall, sure akan beli inside scoop... tapi disebabkan selalu pegi hari bekerja.. mint flavor dia always habis :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la..suka mint..laku keras flavor tu..aritu pegi pon habis

      Delete
  6. Pergh!! Cantik.. memang berbaloi pakai kasut tu untuk bergambar.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! hahaha nasib la x kena marah time tu..slumber je pkai kasut

      Delete
  7. Belakang office ai je ni. Lom berkesempatan nak masuk sejak dia open.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, lagi la dekat..try la pi..tapi selalu full house

      Delete
  8. In sya Allah boleh la ksarie jengah nanti bila sempat. Tak jauh mana dari rumah ksarie ni

    ReplyDelete
  9. suka kalau interior cantik. Lebih nikmat kalau aiskrim dia sedap. Kalau datang sini nak juga pilih duduk buaian tu. Love sangat tempat macam ni :)

    ReplyDelete

Post a Comment

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »