Pages

Skip to main content

DIY labels sticker

DIY labels sticker ৷ Pernah tak nampak kat jar yang dah siap tulis "Flour" atau "sugar" Ha today AD nak tunjukkan caranmudah macam mana nak buat sticker untuk jar.


  1.  Caranya senang je, anda senaraikan balang yang anda ada.
  2. Pilih jenis fonts
  3. Print
  4. Gunting dan tampalkan diatas clear masking tape
  5. Basahkan sedikit dengan air untuk menghilangkan background kertas (kita nak tulisan sahaja)
  6. Dan tampal ke atas jar.



Ha senang kan nak buat. Selamat mencuba!

Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. senang je buat label ni. nampak kemas dan cantik je bekas makanan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah senang..memula dulu tak tahu pon cara buat nih..pastu akak ipar bagitau

      Delete
  2. menarik tuh... boleh di praktikkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea..tapi jgn letak air banyak..nanti ilang tulisan

      Delete
  3. Oh my goodness, these look fantastic! What a beautiful way to stay organized.
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  4. comel label sticker camni..
    nk buat pon senang..

    ReplyDelete
  5. Comel. Boleh lah try. Asyik tertangguh je nak buat sticker label ni..hihi

    ReplyDelete
  6. Woweee! Geram tengok sticker tuh!

    Datang sini akak terus jadi ceria disapa denasor comel :)

    ReplyDelete
  7. Great idea 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
  8. Senang nya. Jimat x payah susah2 nak hantar print. huhuhu

    ReplyDelete
  9. rajin melabel xkeliru nk isi r pilih bahan

    ReplyDelete
  10. senang tapi tula kalau takde masa mmg tak buat2. hehe.. Jemput join my GA. :) http://www.aimisyahirah.com/2020/09/special-september-giveaway-by-misya.html

    ReplyDelete
  11. Good Morning. On the right side of Blogger there are the visiting countries, total views, translator with flags and then the part of followers.

    ReplyDelete
  12. kemas nanti dapur kan lagi satu senang nak kenal tepung bila dah label2 ni hehe :)

    ReplyDelete
  13. DIY ni actually kita boleh buat sbb kita sniri yg nak how it design kan , cuma rajin ngn tak ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes babe..that's why nama die do it yourself. Tu la depends rajin dengan malas jela miahaha

      Delete
  14. cantiknyaaaaa and save the moneyyy! hehe btw saya jalan follow sini ya :) #487

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/09/feelingirldress-serve-best-outfit.html

    ReplyDelete
  15. fiza pun buat macam ni juga untuk label kat dapur :)

    http://www.azhafizah.com/2016/08/diy-sticker-label-transparent.html

    ReplyDelete
  16. kreatif.....mna mna jenis ink printer pun boleh eh? risau nnti rietta nak buang kertas...sekali dengan tulisan hilang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah mana mana printer pon boleh..tapi letak sikit air mase nk tanggalkan sticker tu..basahkan sikit tangan..then tonyoh

      Delete
  17. Ema suka barang organize and even label storage barang. Biasa selongkar pinterest cari idea.

    Ema label pakai pakai kertas semi-transparent sticker sebab printer inkjet boleh guna kertas tu sahaja, yang full transparent kena guna laster printer πŸ˜₯

    ReplyDelete

Post a Comment

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »