DIY labels sticker

DIY labels sticker ৷ Pernah tak nampak kat jar yang dah siap tulis "Flour" atau "sugar" Ha today AD nak tunjukkan caranmudah macam mana nak buat sticker untuk jar.


  1.  Caranya senang je, anda senaraikan balang yang anda ada.
  2. Pilih jenis fonts
  3. Print
  4. Gunting dan tampalkan diatas clear masking tape
  5. Basahkan sedikit dengan air untuk menghilangkan background kertas (kita nak tulisan sahaja)
  6. Dan tampal ke atas jar.



Ha senang kan nak buat. Selamat mencuba!

29 ulasan:

  1. senang je buat label ni. nampak kemas dan cantik je bekas makanan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah senang..memula dulu tak tahu pon cara buat nih..pastu akak ipar bagitau

      Padam
  2. menarik tuh... boleh di praktikkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea..tapi jgn letak air banyak..nanti ilang tulisan

      Padam
  3. Oh my goodness, these look fantastic! What a beautiful way to stay organized.
    the creation of beauty is art.

    BalasPadam
  4. comel label sticker camni..
    nk buat pon senang..

    BalasPadam
  5. Comel. Boleh lah try. Asyik tertangguh je nak buat sticker label ni..hihi

    BalasPadam
  6. Woweee! Geram tengok sticker tuh!

    Datang sini akak terus jadi ceria disapa denasor comel :)

    BalasPadam
  7. Great idea 😊 thanks for your sharing 😊

    BalasPadam
  8. Senang nya. Jimat x payah susah2 nak hantar print. huhuhu

    BalasPadam
  9. rajin melabel xkeliru nk isi r pilih bahan

    BalasPadam
  10. senang tapi tula kalau takde masa mmg tak buat2. hehe.. Jemput join my GA. :) http://www.aimisyahirah.com/2020/09/special-september-giveaway-by-misya.html

    BalasPadam
  11. Good Morning. On the right side of Blogger there are the visiting countries, total views, translator with flags and then the part of followers.

    BalasPadam
  12. kemas nanti dapur kan lagi satu senang nak kenal tepung bila dah label2 ni hehe :)

    BalasPadam
  13. DIY ni actually kita boleh buat sbb kita sniri yg nak how it design kan , cuma rajin ngn tak ja

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes babe..that's why nama die do it yourself. Tu la depends rajin dengan malas jela miahaha

      Padam
  14. cantiknyaaaaa and save the moneyyy! hehe btw saya jalan follow sini ya :) #487

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/09/feelingirldress-serve-best-outfit.html

    BalasPadam
  15. fiza pun buat macam ni juga untuk label kat dapur :)

    http://www.azhafizah.com/2016/08/diy-sticker-label-transparent.html

    BalasPadam
  16. kreatif.....mna mna jenis ink printer pun boleh eh? risau nnti rietta nak buang kertas...sekali dengan tulisan hilang....

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah mana mana printer pon boleh..tapi letak sikit air mase nk tanggalkan sticker tu..basahkan sikit tangan..then tonyoh

      Padam
  17. Ema suka barang organize and even label storage barang. Biasa selongkar pinterest cari idea.

    Ema label pakai pakai kertas semi-transparent sticker sebab printer inkjet boleh guna kertas tu sahaja, yang full transparent kena guna laster printer 😥

    BalasPadam