Pages

Skip to main content
Showing posts with the label resepi

Resepi tauhu sumbat versi mudah

Hello peeps! I will try to post about recipe once a week so that we have something to experiment during weekend 😛I called it Satur-cook-Day!! yeahhh Untuk minggu ini, Ad kongsikan satu resepi yang mudah, senang dan yang paling penting healthy food iaitu "Tauhu sumbat"  SEJARAH …

Rendang mak koi, bukan mak aok

Bahan A (kisar) serai ( 2batang) bawang kecil (5 ulas) bawang besar (1 biji) bawang putih (4 ulas) halia (3 inci) Bahan B ayam 1 ekor cili boh ( 3 sudu) kerisik ( 2 sudu) santan kotak (250ml) sedikit air asam keping (3 keping) sedikit kunyit serbuk ( optional) Cara-caranya: 🐤Tuang s…

Sausage roll for kids

Sausage roll for kids ୲ Hye peeps! Today I want to share easy and quick menu for kids. Estimate time around 10 to 15 minutes to finish it. Prep time: 10 minutes    Cook time: 5 minutes Ingredients: Bread  Cheese Sausage Egg - 1 Bread crumbs  Take 1 slice of bread and rolled it until it be…

Resepi Lempeng 3 bahan orang bujang

Hye guys! 🥰 Today AD nak share satu resepi yg simple dan masa untuk preparation pon xsmpai la 5 minit..seriously senang dan cepat! Apakah itu? Lempeng 3 bahan orang bujang diberi nama..eceyyyy Bahan-bahan tepung gandum 1 cawan air 1 cawan telur 1 biji Arahan Sila gunakan…

Resepi nasi lemak confirm jadi

Resepi nasi lemak confirm jadi ⎸ AD memang penggemar nasi lemak tapi tak pernah cuba buat..then PKP la membuatkan AD bertukar menjadi chef yang tak diiktiraf..hahah. mula mencuba pelbagai resepi..AD dapat reseepi ni daripada google..maaf tak igt pula dari site mana. tadaaaa Ba…

Resepi Agar-agar milo 2 layer

Semenjak PKP ni nak keluar rumah pon rasa malas. So arini AD nak share satu resepi yang mudah dan ringkas, sesuai dibuat pencuci mulut ketika berpuasa ini iaitu Agar-agar milo 2 layer.  Jangan risau, bahan bahan nak buat sangat mudah dan senang nak cari. Bahan-bahan: Agar-agar 1 bungkus 1…

Resepi Shell Out

Shell out! | Nama yang mmemang bukan asing lagi penggemar seafood kan. AD suka sangat dengan seafood ni tapi kalau hari hari makan uihh kopak duit oii..parah parah. So solution nya AD cari la resepi di internet dan AD follow resepi daripada one of the blogger sis azlita . Jom kite tgk s…

Resepi Overnight Oat

Selamat Pagi semua! Wake up! harini Ad nak shared satu resepi mudah untuk yang berdiet. Jom tgk bahan bahan untuk overnight oat Bahan bahan: Rolled oat susu rendah lemak yogurt Basically hanya perlukan 3 bahan utama seperti di atas sahaja..then anda boleh pelbagaika…

Resepi Sosej Roll

Hye peeps! Lama menyepi yeadok..seronok sangat beraya nya ha. Meh arini terlampau rajin..al kisahnya nak menghabiskan roti, takot expired kan..jom tengok resepinya di bawah Bahan-bahan: Roti Sosej Bread crumbs telur botol untuk menggelek/penggelek  Caranya:  Roti tadi d…

Resepi cheesy ball ala-ala KFC

Hello peeps! Kisahnya semalam AD nak menghabiskan cheese yang dekat rumah..dok fikir nak buat apa dengan cheese banyak kat rumah..so AD gegeh la google resepi..last nya terjumpa la resepi cheesy ball..kaching! tapi barang kat rumah tak lengkap..tak de breads crumbs so AD ganti dengan …

Ice blended

Sejak due menjak nih ske nau ngan ice blended..tp klo nak beli hari hari pokai jugak..so dok ushar la kat cik google cmner nk buat sendri ice blended meh tgk resepi..senang je Bahan-bahan (untuk 4 orang) : 4 sudu besar serbuk koko  2 sudu besar serbuk milo 1/2 sudu teh esen v…

Ayam masak stim

Hari kedua menuju healthy life..yeahh keep going bro..move..move..hehehe..kata orang nak dapatkan kulit yang sihat,pemakanan juga memainkan peranan nya..demi mencapai matlamat bulan ni i cuba la yea.. Xbest la klo kulit da cntik tp bdn bam bam kan..cewahhh kekonon la nk kurus tp xt…

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »