Sehari satu buku? Atau seminggu satu buku?

Sehari satu buku? Atau seminggu satu buku?꘡ Since wfh banyak cabaran nya, cabaran untuk kekal aktif, cabaran untuk kekal waras ( ramai mengalami depress tau)cabaran untuk menghabiskan membaca buku buku yang berada di rak. Ha yang tu matlamat utama AD. Buku yang berada si rak tak baca lagi then sibuk la meminjam buku baru lagi 😂 LOL memang sejenis yang macam tu, pantang nampak tajuk yang menarik sikit je pinjam terus. 

Jadi demi realisasikan impian untuk menghabiskan membaca buku di rak, sebelum buku2 tersebut bersawang makanya AD kne tetapkan matlamat. Sama ada satu buku sehari atau seminggu satu buku. Bergantung pada genre buku yang AD baca. Makanya, demi mengambil mood untuk kekal bermotivasi sepanjang lockdown ini, AD telah melakukan sedikit ubah suai kedudukan "reading nook" di bilik AD

Ha ini la dia berwajah baru demi mendapatkan mood membaca..minum pula hot chocolate dgn marshmallow wahhh feeling lebih gitu. So guys, apa pendapat anda dengan susun atur my reading nook ni?Harap lepas ni dpt membaca satu buku satu hari.


 

Share:

22 Comments

  1. BIASANYA BUKU PUISI BOLEH HABIS BACA SARI JA

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu kak pi..tapi nak baca ikut mood juga..heheh AD prefer buku fiction

      Padam
  2. Masalahnya buku menjadi peneman semasa tidur. Tapi bila baca sehelai dua muka surat, sudah tertidur. Mahunya setahun sebuah buku. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahah..sekarang ni energy terlebih hyper, sbb wfh kan..jadi rasa cam panjang pula hari..matilanak setahun satu buku..klo AD da start rasa mcm nk bosan akan cepat2 tukar genre..terus baca komik

      Padam
  3. chaiyok AD....
    semoga berjaya menghabiskan bacaan tu hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. so far paling cepat 2 hari 1 buku..hahah sehari satu buku tu klo baca komik je

      Padam
  4. Jika mampu satu hari satu buku..tp kalau tebal sgt ambil la masa..nk membca kena fokus dan feel baru dapat citarasa dlm buku tu heheee..kan AD ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..membaca ni kne feel..nak faham character setting semua

      Padam
  5. Selamat membaca, AD. Akak pun tengah cuba habiskan baca buku yang dah lama beli tapi tak baca-baca lagi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat membaca juga kak..tu la da lama terperuk kat rak kan

      Padam
  6. Rasa macam romantik pula keadaan lampu macam itu.

    BalasPadam
  7. Chaiyokkkk AD! Boleh tu satu hari satu buku :)

    BalasPadam
  8. rajinnyer baca buku.. 😅

    BalasPadam
  9. Seronoknya membaca! Boleh tu sehari satu buku, tapi kena tekunlah membacanya heheheee, tak boleh ke sana ke sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kene cari buku yang nipis..hahah aci tak

      Padam
  10. waa...bestnya kalau dapat khatam byk buku..sis ni membaca ikut mood juga..hihihi..work as librian lg la senang nk dapat sumber bacaan..untungnyerr...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha tapi semua buku omputeh..buku melayu xdak...kwn kat ig dok up buku melayu kita ternganga tak kenal penulis..malu je rasa..

      Padam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »