Sehari satu buku? Atau seminggu satu buku?

Sehari satu buku? Atau seminggu satu buku?꘡ Since wfh banyak cabaran nya, cabaran untuk kekal aktif, cabaran untuk kekal waras ( ramai mengalami depress tau)cabaran untuk menghabiskan membaca buku buku yang berada di rak. Ha yang tu matlamat utama AD. Buku yang berada si rak tak baca lagi then sibuk la meminjam buku baru lagi 😂 LOL memang sejenis yang macam tu, pantang nampak tajuk yang menarik sikit je pinjam terus. 

Jadi demi realisasikan impian untuk menghabiskan membaca buku di rak, sebelum buku2 tersebut bersawang makanya AD kne tetapkan matlamat. Sama ada satu buku sehari atau seminggu satu buku. Bergantung pada genre buku yang AD baca. Makanya, demi mengambil mood untuk kekal bermotivasi sepanjang lockdown ini, AD telah melakukan sedikit ubah suai kedudukan "reading nook" di bilik AD

Ha ini la dia berwajah baru demi mendapatkan mood membaca..minum pula hot chocolate dgn marshmallow wahhh feeling lebih gitu. So guys, apa pendapat anda dengan susun atur my reading nook ni?Harap lepas ni dpt membaca satu buku satu hari.


 

CONVERSATION

22 Comments:

  1. BIASANYA BUKU PUISI BOLEH HABIS BACA SARI JA

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak pi..tapi nak baca ikut mood juga..heheh AD prefer buku fiction

      Delete
  2. Masalahnya buku menjadi peneman semasa tidur. Tapi bila baca sehelai dua muka surat, sudah tertidur. Mahunya setahun sebuah buku. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah..sekarang ni energy terlebih hyper, sbb wfh kan..jadi rasa cam panjang pula hari..matilanak setahun satu buku..klo AD da start rasa mcm nk bosan akan cepat2 tukar genre..terus baca komik

      Delete
  3. chaiyok AD....
    semoga berjaya menghabiskan bacaan tu hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far paling cepat 2 hari 1 buku..hahah sehari satu buku tu klo baca komik je

      Delete
  4. Jika mampu satu hari satu buku..tp kalau tebal sgt ambil la masa..nk membca kena fokus dan feel baru dapat citarasa dlm buku tu heheee..kan AD ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..membaca ni kne feel..nak faham character setting semua

      Delete
  5. Selamat membaca, AD. Akak pun tengah cuba habiskan baca buku yang dah lama beli tapi tak baca-baca lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat membaca juga kak..tu la da lama terperuk kat rak kan

      Delete
  6. Rasa macam romantik pula keadaan lampu macam itu.

    ReplyDelete
  7. Chaiyokkkk AD! Boleh tu satu hari satu buku :)

    ReplyDelete
  8. Seronoknya membaca! Boleh tu sehari satu buku, tapi kena tekunlah membacanya heheheee, tak boleh ke sana ke sini.

    ReplyDelete
  9. waa...bestnya kalau dapat khatam byk buku..sis ni membaca ikut mood juga..hihihi..work as librian lg la senang nk dapat sumber bacaan..untungnyerr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tapi semua buku omputeh..buku melayu xdak...kwn kat ig dok up buku melayu kita ternganga tak kenal penulis..malu je rasa..

      Delete

anakdenesor's bookshelf: read

Keepers Of The Gate: Twilight Ends
10 Little Frogs
A Tale of Two Cities
We Toot: A Feminist Fable About Farting
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Nightmares in Aston - Wicker Village
Zimam: Tragedi Transasi
The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
A New House for Mouse
Something for Bebe
Legends of Zita the Spacegirl
Lawak Kampus Jilid 22
All the Bright Places


anakdenesor's favorite books »