Jumlah terkumpul buku dibaca daripada Januari hingga Jun 2021

 Jumlah terkumpul buku daripada Januari hingga Jun 2021 Tahun ini AD pledge untuk menghabiskan membaca 80 judul buku. Tahun lepas asalnya hanya 20 buah buku sebab AD takut tak terbaca since baru start membaca balik, turns out AD boleh habiskan 50 buah buku. Jadi tahun ni increase la menjadi 80. harap dapat la AD tunaikan cabaran ini. So far dah 41 judul AD baca, cuma tak sempat nak buat review di blog. Jadi jom kita lihat senarai buku yang AD baca setakat ini.

*Tulisan highlight mempunyai review manakala tulisan yang tidak ber highlight tidak mempunyai review.

  1.  The Bone Sparrow
  2. Pahang Koi datang!
  3. The Midnight Library
  4. Claudia and mean Janine (Baby-sitters club #4)
  5. Zita the Spacegirl #1
  6. Lucy & Andy Neanderthal #1
  7. Dreamy Days and random naps 
  8. Open very carefully: A book with bite
  9. Sisters 
  10. Captain Clive's Dreamworld 
  11. Bernice takes a plunge 
  12. When I was a kid #5 
  13. The same inside: Poems about Empathy and friendship
  14. Drama
  15. Plane pals
  16. Ghost
  17. Smile #1
  18.  Elmer
  19. Okay, Andy!
  20. The Snail and the Whale
  21. Colony 
  22. The heart and the bottle 
  23. Stuck
  24. Lawak kampus:Rebound
  25. Lawak kampus #29
  26. Lawak kampus#22
  27. All the bright places
  28. Legends of Zita #2
  29. Something for Bebe 
  30. A new house for Mouse 
  31. The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore
  32. Zimam: Tragedi Transasi 
  33. 365 days of Wonder: Mr. Browne's book of precepts 
  34.  Nightmare in Aston- Wicker village
  35. We Toot: A feminist fable about farting 
  36. A tale of two cities
  37. 10 little frogs 
  38.  Keepers of the Gate: Twilight Ends #1
  39. Bald is beautiful: A letter for a fabulous girl
  40. The land of stories: The wishing spell
  41. Face 

 

Share:

23 Comments

  1. saya rajin menambah koleksi kat rumah tapi nak consistent baca tiap bulan pun susah..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la kan..asyik jumpa title menarik je beli..heheh tapi nak membaca tu cabaran sikit

      Padam
  2. #Clap #Clap #Clap!!
    Respect ar...
    Kita sehari sebuku pun blm tentu bole abis hehehe...

    Caya laa kat awak!! Keep it up!

    BalasPadam
    Balasan
    1. terpengaruh dengan kawan-kawan yang suka membaca heheh..then bila dah pilih buku yang kene dengan genre laju la sikit membaca tu

      Padam
  3. tahniah.. teruskan membaca ye

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. sikit je tu CCL, kalau kak sha lagi banyak buku die

      Padam
  5. Rajinn! Saya baca novel je itupunn sehari dah habis. Pastu tak ada dah buku lain yang nak dibaca :')
    Fighting AD! Semoga tercapai target AD! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus la ti tiqah, bukan angka yang kita cari tapi ilmu dari buku tu..heheheh..
      aja aja fightin! yeahh

      Padam
  6. rajinnya banyak buku dibaca

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni pon ikut mood je ni..jnji nk habiskan cabaran hehehe

      Padam
  7. serius lah! banyak betul AD..kagum sgt!

    BalasPadam
  8. time wak ni baca quran sikit2.. huhuhu

    BalasPadam
  9. omg so inspiring. i miss reading books a lot. now that im focusing on my thesis, mampu baca journal article je hahaha

    BalasPadam
  10. Chaiyok2 dolu2 kalau dapat novel baru laju je baca lah ni beli simpan beli simpan bacanya entah ke mana..tunggu mood melayang jauhhhhh tahniah semuga tercapai target

    BalasPadam
  11. AD kumpul bahan baca.. me cukup movie :)

    BalasPadam
  12. wahhhh tahniahhh! I baca satu buku dah nak masuk 3 bulan tak habis-habis lagi haha

    BalasPadam
  13. Tahniah AD!!!! Chayook!! Chayook!! Mesti boleh punya capai target tu..

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »