Jumlah terkumpul buku dibaca daripada Januari hingga Jun 2021

 Jumlah terkumpul buku daripada Januari hingga Jun 2021 Tahun ini AD pledge untuk menghabiskan membaca 80 judul buku. Tahun lepas asalnya hanya 20 buah buku sebab AD takut tak terbaca since baru start membaca balik, turns out AD boleh habiskan 50 buah buku. Jadi tahun ni increase la menjadi 80. harap dapat la AD tunaikan cabaran ini. So far dah 41 judul AD baca, cuma tak sempat nak buat review di blog. Jadi jom kita lihat senarai buku yang AD baca setakat ini.

*Tulisan highlight mempunyai review manakala tulisan yang tidak ber highlight tidak mempunyai review.

  1.  The Bone Sparrow
  2. Pahang Koi datang!
  3. The Midnight Library
  4. Claudia and mean Janine (Baby-sitters club #4)
  5. Zita the Spacegirl #1
  6. Lucy & Andy Neanderthal #1
  7. Dreamy Days and random naps 
  8. Open very carefully: A book with bite
  9. Sisters 
  10. Captain Clive's Dreamworld 
  11. Bernice takes a plunge 
  12. When I was a kid #5 
  13. The same inside: Poems about Empathy and friendship
  14. Drama
  15. Plane pals
  16. Ghost
  17. Smile #1
  18.  Elmer
  19. Okay, Andy!
  20. The Snail and the Whale
  21. Colony 
  22. The heart and the bottle 
  23. Stuck
  24. Lawak kampus:Rebound
  25. Lawak kampus #29
  26. Lawak kampus#22
  27. All the bright places
  28. Legends of Zita #2
  29. Something for Bebe 
  30. A new house for Mouse 
  31. The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore
  32. Zimam: Tragedi Transasi 
  33. 365 days of Wonder: Mr. Browne's book of precepts 
  34.  Nightmare in Aston- Wicker village
  35. We Toot: A feminist fable about farting 
  36. A tale of two cities
  37. 10 little frogs 
  38.  Keepers of the Gate: Twilight Emds #1
  39. Bald is beautiful: A letter for a fabulous girl
  40. The land of stories: The wishing spell
  41. Face 

 

CONVERSATION

22 Comments:

  1. saya rajin menambah koleksi kat rumah tapi nak consistent baca tiap bulan pun susah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..asyik jumpa title menarik je beli..heheh tapi nak membaca tu cabaran sikit

      Delete
  2. #Clap #Clap #Clap!!
    Respect ar...
    Kita sehari sebuku pun blm tentu bole abis hehehe...

    Caya laa kat awak!! Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpengaruh dengan kawan-kawan yang suka membaca heheh..then bila dah pilih buku yang kene dengan genre laju la sikit membaca tu

      Delete
  3. tahniah.. teruskan membaca ye

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. sikit je tu CCL, kalau kak sha lagi banyak buku die

      Delete
  5. Rajinn! Saya baca novel je itupunn sehari dah habis. Pastu tak ada dah buku lain yang nak dibaca :')
    Fighting AD! Semoga tercapai target AD! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la ti tiqah, bukan angka yang kita cari tapi ilmu dari buku tu..heheheh..
      aja aja fightin! yeahh

      Delete
  6. Replies
    1. ni pon ikut mood je ni..jnji nk habiskan cabaran hehehe

      Delete
  7. serius lah! banyak betul AD..kagum sgt!

    ReplyDelete
  8. time wak ni baca quran sikit2.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. omg so inspiring. i miss reading books a lot. now that im focusing on my thesis, mampu baca journal article je hahaha

    ReplyDelete
  10. Chaiyok2 dolu2 kalau dapat novel baru laju je baca lah ni beli simpan beli simpan bacanya entah ke mana..tunggu mood melayang jauhhhhh tahniah semuga tercapai target

    ReplyDelete
  11. AD kumpul bahan baca.. me cukup movie :)

    ReplyDelete
  12. wahhhh tahniahhh! I baca satu buku dah nak masuk 3 bulan tak habis-habis lagi haha

    ReplyDelete

anakdenesor's bookshelf: read

Keepers Of The Gate: Twilight Ends
10 Little Frogs
A Tale of Two Cities
We Toot: A Feminist Fable About Farting
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Nightmares in Aston - Wicker Village
Zimam: Tragedi Transasi
The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
A New House for Mouse
Something for Bebe
Legends of Zita the Spacegirl
Lawak Kampus Jilid 22
All the Bright Places


anakdenesor's favorite books »