How do i decorate Halloween surprise box

HOW DO I DECORATE HALLOWEEN SURPRISE BOX꘡ Hye guys! So harini AD nak bagi anda semua idea macam mana nak hias box yang bertemakan Halloween. ***AD tidak meraikan hari halloween sekadar berkongsi idea bagaimana untuk  dekorasi sahaja***

SEJARAH

Halloween berasal dari perkataan Hallowe'en yang merupakan kependekan dari All Hallow's Eve (malam sebelum hari All Hallow)[1]. Hari raya agama Katolik bernama Hari Para Orang Kudus (All Saints Holy Day) yang dirayakan 1 November pernah dikenal sebagai All Hallows' Day yang merupakan penyingkatan dari All Hallowed Souls. Dalam bahasa Inggeris, perkataan Hallowed (holy) bererti Orang Kudus.
 - CREDIT TO WIKI-

                                   ౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼౼

Jadi tunggu apa lagi, jom kita lihat. Since bulan ni bulan October so AD ambil theme Halloween. First AD menggunakan sugar paper yang berwarna hitam untuk gamkan di atas kotak bungkusan. AD panggil kotak ni, kotak pizza sebab sama dengan kotak pizza..hahaha. Okay next step, AD print gambar spooky HAlloween then tampal di atas kotak. Kemudian AD ambil paper yang berwarna orange untuk letak disekliling kotak untuk menimbulkan effect macam ghost..tak tau le menjadi ke idok..hahaha..ha acer tengok gambar dibawah ni.





Then AD print a poem, lekat di atas kertas hitam. Halloween kan theme die oren hitam, pastu ada witch, ada cat kan. Atas hiasan tu AD letak shredded paper untuk cover segala decoration tu..HAaa baru la best. Excited sikit nak tau apa yang ada kat bawah timbunan shredded paper tu. 



Tadaaaaaa! macam ni la rupa die bila semua sekali dah siap. Bungkusan ni AD hantar untuk sahabat blog AD iaitu Cuyaa. AD bagi a few items such as:
  • Novel
  • buku nota
  • gelang tangan
  • mask extender
  • chocolate 

Hope anda semua enjoy reading this post

-xoxo-

Share:

14 Comments

  1. menyeramkan tu mengingatkannya

    BalasPadam
  2. untung cuya, cute hadiahnya :)

    BalasPadam
  3. Warna kena dengan theme.

    BalasPadam
  4. Oh my goodness! This looks fantastic and so perfectly themed for the holiday!
    the creation of beauty is art.

    BalasPadam
  5. teringat masa first time buka box ni..Teruja sangat tau.Thanks kak nad :D

    BalasPadam
  6. Kreatifnya tema halloween!!!! Nice!! 👍

    BalasPadam
  7. menarik tema nya....cantik pun hasilnya...

    BalasPadam
  8. Menarik! untungnya sipenerima yg dapat tu kan :)

    BalasPadam
  9. Hasil yang menarik, lagi seram lagi best 🤭

    BalasPadam
  10. Halloween theme ni janji ada hitam dan orange, horror dan rustic sikit. kreatif AD, suka note paper tu.

    BalasPadam
  11. creativenyaaa !! cantik dan kena deco dengan theme..

    BalasPadam
  12. kreatif dan comel sangat kotak nie..

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »