Ayam percik @Chefup Malaysia

Ayam percik @Chefup MalaysiaBaru-baru ini AD berkesempatan untuk mencuba pack kit daripada Chef up Malaysia. Actually AD dok browse food panda, mencari food untuk makan suddenly AD nampak kit ni. Ad beberapa pilihan disediakan dan AD memilih untuk mencuba ayam percik. Harga bagi AD berbaloi untuk dicuba dan semua bahan lengkap dalam kit tersebut.

AD memang tak pernah masak ayam percik tau. So kinda excited nak cuba once barang tu sampai. Disertakan dengan resepi nya sekali tau. Senang sangat nak buat, follow je resepi tu kompem la menjadi. Lepas ni AD nak try resepi lain la pula.

Cuma part ayam tu kecil je tapi tak ape kita boleh tambah ayam sendiri kan. Dah ade resepi ni boleh la buat lagi next time.


Share:

9 Comments

  1. tak pernah lagi bat ayam percik sendiri. selalu merasa makan ayam percik ni time beli kat pasar ramadan aje la

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan. sama la..tu yang cam excited nak try sendiri tu

      Padam
  2. Main masak-masak. Lepas ini cari bahan mentah sendiri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannn dah tahu resepi die ha. boleh buat sendri pula

      Padam
  3. SEDAPAYAM PERCIK CPT SIAP DGN PANDA KAN

    BalasPadam
  4. wah tak tahu lah pulak boleh order barang dengan resepinya sekali. emm best je

    BalasPadam
  5. Tak sangka siap bagi ayam. Ingatkan menu segera tinggal panaskan. Menarik kit macam ni untuk orang baru nak belajar masak ayam percik

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »

Dino Colony

Translate