[FOOD] Mokti's Pekan

 Mokti's Pekan Baru-baru ni AD berkesempatan untuk mencuba ice cream gula apong di Pekan, Pahang. Kedudukan nya di shoplot kedai, sebaris dengan JNT ketapang tengah dan bersebelahan dengan Wakaka. Waktu beroperasi bermula 11am sehingga 8pm.



 
Selain ice cream cup, ada disediakan popsicle dan ice cream tub. Pelbagai perisa yang pasti menarik minat anda. Jom kita lihat menu disana.
 

Dengan harga yang berpatutan, anda patot mencubanya. 


Antara perisa yang AD sempat merasa ialah Apongato, Apong asli, dan Pandan, So rasanya? Bitter from coffee flakes and light sweet from gula apong (ini untuk perisa Apongato) Ad kurang berkenan dengan kopi tu walau AD penggemar coffee sebab rasa die mcm nescafe. so 3/5. Untuk Apong asli dan Apong pandan bezanya cuma rasa pandan itu je. yg ni AD suka cepat je habis. 5/5 AD bagi. ehh lupa nak bgtau yang ice cream ni mmg cepat cair. Jarak antara kedai ke kereta pon da cair. Masuk kereta terus ngap tau.

Nak tengok tak deco dalam macam mana? ha ajom layan video di bawah. Happy Saturday.




anakdenesor

Hi, I’m AD. I'm a high heels librarian and part-time blogger. I love art as much as I love food. LOL.

14 Ulasan

  1. Tidak cuba lagi. Kalau jumpa mungkin akan cuba yang AD syorkan.

    BalasPadam
  2. Nyum. Lamanya tak makan aiskrim. Boleh masuk list

    BalasPadam
  3. aiskrim gula apong sedap tu

    BalasPadam
  4. Makan masa cuaca panas, nikmat sungguh.hehe

    BalasPadam
  5. Wow! Everything looks fantastic. What a wonderful assortment of flavours!
    the creation of beauty is art.

    BalasPadam
  6. Ada ternampak Mokti's ni di Sri Gombak tapi belum cuba lagi. Tak tau pulak ada byk perisa aiskrim di sini.

    BalasPadam
  7. Glamer jugak kedai mokti ni kan? byk franchise kot

    BalasPadam
  8. Aduhaiiiiiiiiiiiiiiiiiii cair di mulut ni.....yum yum yum

    BalasPadam
  9. Memang cepat cair tapi dont worry, kalau aiskrim awak cair saya boleh tolong ngapkan :P

    BalasPadam
  10. mama nampak ada kat area eco ardence juga kan.. lama gak terasa na singgah. tgk aiskrim dia tu mmg buat drooling la

    BalasPadam
  11. Aduh!! Tiba-tiba rasa macam nak ke Mokti pula petang ini.. Kak Sha suka pandan mix dengan apong asli.. Rasa dia lebih padu..

    BalasPadam
  12. teringin nak try mokti tapi belum berkesempatan lagi

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama