Movie Review: Tomb Raider 2018


 Film synopsis
Lara Croft is the fiercely independent daughter of an eccentric adventurer who vanished years earlier. Hoping to solve the mystery of her father's disappearance, Croft embarks on a perilous journey to his last-known destination -- a fabled tomb on a mythical island that might be somewhere off the coast of Japan. The stakes couldn't be higher as Lara must rely on her sharp mind, blind faith and stubborn spirit to venture into the unknown.

My review 
Kebiasaan nya kite tgk Angelina Jolie sebagai Lara Croft kan tapi untuk movie ni Alicia Vikander pula mengambil peranan sebagai Lara Croft. Mungkin dah terbiasa dengan Angelina Jolie jadi selalu compare kan antara mereka berdua. Bagi AD permulaan cerita yang agak slow boleh membuatkan kita menguap berkali kali. Lara Croft ni seorang budak yang cerdik sebenarnya tapi disebabkan ayahnya menghilang ketika satu ekpedisi makanya tinggallah die seorang diri,bekerja sebagai delivery girl menggunakan basikal.Comel kan basikal ada ekor musang sangkut situ.

Movie ni mengisahkan tentang bagaimana si lara croft ni sebelom die menjadi lara croft dalam filem yang sebelum ini. Kehidupan normal seprang diri sehinggalah apabila die mengetahui segala siatan,kertas kerja ayahnya dalam sebuah bilik rahsia.Then barulah pengembaraan die bermula..but honestly,AD hanya bg 2 💜💜je utk cerita ni..sorry to say..tapi bg AD tak berbaloi tgk.

Share:

14 Comments

  1. sy masih xleh move on dgn AJ dlm filem ni...so sy plh utk tgk KL Special Force sbb tayangan perdanya berlaku pd hari yg sm ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe yeake mcm tu...so cmner oke ke tak KL special force tu?heheh

      Padam
  2. blm tgk lagi cerita ni.. hehe

    BalasPadam
  3. Nice honest review ^^ Hana tak tengok lagi... but sokay lah since AD kata tak berbaloi pun ahaha >_

    BalasPadam
    Balasan
    1. either tggu keluar kat astro or download jela nnti hahah

      Padam
  4. Teringin gak nak layan movie ni nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. minat ke zumal?hahah tp boring dowh yg kali ni..bek tgk yg angelina.jolie

      Padam
    2. Owh yang ni boring eh... Hehe tak tengok lagi...

      Padam
  5. Kak sha tak tengok lagi filem ini.. Huhuhu..

    AD.. Kerja kat library mana ye? Macam menarik je tawaran AD pasal buku tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sye keje international school kak sha..haaa nnti kite diskass buku tu ea..sbb dlu byk buku lbh sbb battle of the book..librarian before sye ni beli byk buku..tu yg nk bg..

      Padam
  6. Tgk ada Tomb Raider yg lama kt unifi tv tp malas nk tengok, tak minat cite camni. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeala ada yg tak minat genre cm ginie kan..hehe tkpe yg pentg layan je ape yg kite minat kan

      Padam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »