Meet Elmer the elephant

Title:Elmer
Author: David McKee

Hari semalam,sekolah AD dikunjungi oleh Elmer! yeaayyyy...the big colourful elephant ha..Elmer ni berasaskan pada buku yang ditulis oleh David Mckee.Menceritakan mengenai seekor gajah yang berbeza daripada yang lain kerana badannya mempunya patchwork dan berwarna warni sedangkan gajah lain yang normal berwarna grey sahaja.

Sepanjang bulan March adalah bulan membaca, jadi sempena menggalakkan murid murid untuk membaca,kami menjemput Elmer untuk datang ke sekolah..reaksi mereka?sgt precious tau...semua excited tgk Elmer.Permulaan event dimulai dengan story telling mengenai buku Elmer. Then selepas habis story telling kemudian baru Elmer masuk dengan spontan..apalagi semua menjerit la jawapnya.




Nampak tak ke excited tan kami(ape punya bahasa tah) hahaha bukan bebudak je yg excited lebih...kitwg pon same ha...comel gila kan..sapa yang tak suka elmer.tapi salute la pada org yg pkai mascot ni...pergh tak dapat dibayangkan panas dok dalam tu.tak lemas ke eh..hahaha..short update dariAD..hehehe...until then kita ketemu lagi..selamat bercutiii

18 ulasan:

  1. Unik elephant nih...warna warni..comel ok

    BalasPadam
    Balasan
    1. aaatu la..kisah die nak cerita pasal elephant yg unik ni...pelik nau byk kaler

      Padam
  2. Wahhh comelnyeee elephant! Fatin pon suka kalau macam ni. Hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. msti excited juga..ase nak bawak lari blik uma je haha

      Padam
  3. Balasan
    1. kannnnnn comeiii sgtttt pastu pandai pula die layan audience

      Padam
  4. comelnya elmer...warna warni badannya

    BalasPadam
  5. Sha yang tengok pun excited.. cam ne nak panggil elmer ini datang ye AD?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..semua excited..owh yg ni deal dengan publisher tu.alaa lupa lak nama company tu ape

      Padam
  6. Comel. Entah siapa dlm tu.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..yang tahu dalam tu laki..tggi die 6ft..bapak tggi nya

      Padam
  7. AD mengajar kat skolah mana? Teringat time jadi cikgu dulu..happening betoi

    BalasPadam
    Balasan
    1. AD keje dekat international school auni..yeake..habis auni buat ape sekarang?

      Padam