[RESEPI] PIZZA

Pizza ꘡ Hello Dinosaurians! Rasanya dah lama AD tak share resepi kan. Derhaka tak resepi kali ini? hahaha rasanya tak. Ajom tgk bahan-bahan diperlukan.

BAHAN-BAHAN:

  • Pizza base
  • Mozerella cheese
  • Toppings - AD gunakan sosej je sebab senang.
  • Tomato paste
  • Bawang besar - dipotong dadu
  • Gula
  • Garam

CARANYA:

  1. Potong sosej dan goreng sehingga masak
  2. Panaskan sedikit minyak dan goreng bawang, setelah bawang sedikit layu masukkan tomato paste.
  3. Tambah serbuk perasa (gula, garam) masak seketika dan ketepikan setelah masak
  4. Letakkan sedikit minyak, kemudian letakkan pizza base.
  5. Tuangkan tomato paste yang telah dimasak tadi.
  6. Letakkan sosej yang digoreng awal tadi
  7. Lastly taburkan mozerella cheese. 
  8. Kecilkan api dan cover pan anda dan monitor sehingga masak

 

Selamat mencuba!




Tadaaaa dah siap


Gedik hiasa mcm ape tah hahahha



anakdenesor

Hi, I’m AD. I'm a high heels librarian and part-time blogger. I love art as much as I love food. LOL.

24 Ulasan

  1. I recommend Turkish meals :) Thanks for your sharing...

    BalasPadam
  2. nampak sedap pizza yg AD buat ni, simple je resepi dia :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la..kite beginner je..buat yang simple simple je..lepas tekak sendiri haha

      Padam
  3. Yum, this looks so delicious! You can never go wrong with pizza. I hope you are having a great weekend <3
    the creation of beauty is art.

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. bila tengah rajin, klo time mlas tu, kita order je hahaha

      Padam
  5. ingatkan resepi dari pizza base sekali... ini tak adil hahahha

    BalasPadam
  6. sedapnya. buat sendiri lagi puas ati kan boleh letak pa yg disukai

    BalasPadam
  7. bila dah tak idea memasak pizza laa yg selalu jadi menu pilihan baik terutama mkn mlm hehe

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. heheh kan..masak sendiri takpe, xde yang komen hahaha

      Padam
  9. sedap ni tambah2 lagi ada mozerella cheese.

    BalasPadam
  10. masak sendiri puas hati..boleh bubuh topping banyak2...hehe...

    BalasPadam
  11. rajinnyer anak dara denesor nih.. 👍👍

    BalasPadam
  12. buat sahur tak boleh tp utk berbuka mmg ngam

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama