International Women's Day

 International Women's Day ꘡ Happy International Women's Day to all women out there! Yeah! Bersempena dengan hari wanita sedunia, kami menyediakan display mengenai wanita-wanita yang memberi pengaruh kepada masa depan yang lebih baik kepada kita semua. Sengaja kami panjangkan selama sebulan kempen hari wanita sedunia ini.

 
Theme for 2022 is

Gender equality today for a sustainable tomorrow"

Banyak role model yang memberi impak kepada masyarakat. Anatara buku yang AD rasa best ialah "I am Malala" yang menceritakan mengenai kisah perjuangan seorang gadis Pakistan yang telah ditembak oleh Taliban semasa beliau dalam perjalanan ke sekolah.

 

 
Shadow life pula mengisahkan mengenai Anna frank dan keluarganya sebelum, semasa dan selepas mereka terpaksa bersembunyi. bagi mereka yang sudah membaca "Diary of Anne frank"anda bolehlah memabaca buku ini pula. Semuanya berdasarkan kisah benar. Memberi inspirasi kepada kita semua. Manakala The little coffee shop of Kabul dan Women in Science dalam wishlist AD. Masih belum ada masa untuk membacanya.
 
 Antara buku yang kami display ialah:

Non-Fiction
  1. Ada Twist, Scientist
  2. Maya Angelou
  3. Goodnight stories for rebel girls
  4. Louisa may's battle
  5. Marie Curie
  6. Hidden Figures
  7. Women in science
  8. I am Malala
  9. Road to war
  10. Anne Frank
  11. Oprah
  12. Hillary Clinton
  13. Michelle Obama
  14. Amelia Earhart
  15. Cleopatra
  16. Marie Antoinette
  17. Joan of Arc
  18. Rachel Carson
  19. Mary Leakey
Fiction
  1. Brown girl dreaming
  2. The hate you give
  3. Piercing me together
  4. The little coffee shop of Kabul
  5. Little women
  6. Pride and prejudice
  7. The wicked girls
  8. The quickest kid in Clarksville
  9. Ruby's wish
  10. Girl in pieces
  11. Razia's Ray hope
  12. The girl you left behind
  13. Reaching the star
 

 Ada tak buku yang anda telah baca diantara senarai diatas? Share la sikit 😊


anakdenesor

Hi, I’m AD. I'm a high heels librarian and part-time blogger. I love art as much as I love food. LOL.

24 Ulasan

  1. Tajuk-tajuk yang sangat menarik.. Boleh try usha nie.. Rasa macam ada beberapa tajuk tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak lagi buku best tapi tak muat dah meja nak display haha

      Padam
  2. Dünya kadınlar gününde almamız gereken çok fazla yol var kadınlar olarak ne yazık ki... Hala eşitsizlik var ne yazık ki...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeah I hope people more aware about the gender equity and do something about it.

      Padam
  3. Banyak pula tajuk buku yang menarik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la banyak kan..sampai tak tahu nak baca yang mana dulu

      Padam
  4. dh lama wak x baca buku.. huhuhu

    BalasPadam
  5. Err..satu judul pun akak belum pernah baca AD 😅

    BalasPadam
  6. Selamat Hari Wanita AD. Alamak, tak ada satu pun pernah baca 😅

    BalasPadam
  7. bangga jadi seorang wanita.. buku tu semua mama tak penah baca. teruknya mama ni skrg kurang membaca huhu

    BalasPadam
  8. Bertuahnya wanita sebab ada hari khusus kpd mrka. Mcm lelaki ni x de plak. Kenapa ye?

    BalasPadam
  9. saya baca pride nad prejudice je laa tu pun pinjam kawan heheheh

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama