[Recipe] Chicken Tikka-Healthy food

Hye guys! Kembali lagi dengan segmen "Resepi Derhaka" So hari ni AD nak share satu resepi sihat yang mudah untuk dicuba dan bahan-bahan nya pon senang nak didapati. Takde nama pula utk resepi tapi die ala-ala chicken grill la­čść



Bahan-bahannya:
1.Ayam yang (dipotong dadu)
2.Capsicum (dipotong dadu)
3.Tomato (dipotong dadu)
4. Mix herbs
5.Lada hitam
6.Lidi satay

Caranya:

1. Perap ayam dengan mix herbs, dan lada hitam.  Peram dalam 30 minut untuk bagi ayam sebati dengan bahan perapan.

2. Cucuk ayam dengan lidi satay berselang seli dengan tomato dan capsicum 

3. Panaskan kuali dengan sedikit minyak zaitun dan grill kan sehingga masak.

Haa amacam? Mudah kan cara penyediaan. Sihat dan mudah disediakan. Sesuai untuk anda yang ber diet juga tau. Selamat mencuba!



Share:

14 Comments

  1. Oh wow! This looks really wonderful! I hope you are having a great weekend <3
    the creation of beauty is art.

    BalasPadam
  2. tengok gambar terliur dah ni.

    BalasPadam
  3. memang betul-betul sihat nih, simple dan sedap

    BalasPadam
  4. healthy food ni selalunya sikit-sikit.... huhuhuhu...

    BalasPadam
  5. cicah ngan apa ni AD?

    nanti follow ammi semula ye.. blog lama dah kene block dgn Blogger.

    BalasPadam
  6. nampak sedap. bahan pun mudah je. tapi tu la kerajinan nak buat tu di mana agaknya hehe. selamat menjamu selera

    BalasPadam
  7. Memang mudah dah sedap chicken tikka ni. Pernah buat juga :)

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »