Keadaan banjir di pahang

 Keadaan banjir di pahang꘡ Keadaan banjir semakin teruk ekoran hujan yang turun secara berterusan. moga dipermudahkan segala urusan untuk warga banjir yang penempatan nya terjejas. Risau juga AD bila dengar banjir di pahang..risaukan keadaan family disana. Mujur tahun ni abg AD ada bersama mak di kampung, jadi dapatlah tolong mana yang patut. AD pula bernasib baik, sehari selepas sampai di KL, LPT terus ditutup ekoran banjir. Fuhh selamat sampai, kalau tak tersekat di pahang la jawapnya, mujur juga segala urusan checkup dan mabil ubat untuk mak selesai sebelum banjir melanda.

Hari-hari abang akan update di group family mengenai keadan semasa, air mulai memenuhi kawasan perumahan di kg. Risau juga kalau air sampai di depan rumah, nasib la juga kawasan rumah di kawasan tinggi. Kejadian banjir di tahun 2014 nampaknya kembali berulang pada tahun 2021 ini.





 

Ini adalah gambar disekitar taman perumahan AD di kampung. Air naik di jalan utama, keadaan perumahan ni terkepung, mujur ada saving sesiap bekalan makanan. Sekarang katanya bekalan air semakin slow dan TNB bakal menutup pencawang elektriknya berikutan keadaan banjir semasa. Jadi pastikan bekalan makanan dan minuman ada, serta lilin, torchlight atau power bank dicharge. Moga sentiasa berada dalam lindungan ALLAH



CONVERSATION

22 Comments:

  1. Moga family Nad selamat dan dilindungi dari bencana banjir ni. Stay safe okeys. Nak wallet free? Jemput join GA saya http://www.aimisyahirah.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html

    ReplyDelete
  2. Hopefully banjir ni akan surut tak lama lagi.. moga moga hujan pun stop terus sementara :(

    ReplyDelete
  3. moga dpermudahkan urusan keluarga AD....tinggi nampak air banjir tu...

    ReplyDelete
  4. Teruk juga ye kampung AD. Semoga famili AD selamat dan dipermudahkn urusan.

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan segala urusan.

    Jom join GA sahabat kita ni :)

    https://ejulz.blogspot.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html

    ReplyDelete
  6. Abe kie masih trauma dgn banjir kuning 2014. Mujurlah thn ni banjir gitu2 je di sini. Tp kesian la kpd penduduk d kwsan rendah yg terjejas tu...

    ReplyDelete
  7. kesiannya tengok, moga di permudahkan dan cepat pulih

    ReplyDelete
  8. Semoga banjir kali ni tak seteruk 2014.

    Pernah alami sendiri masa zaman kampus dulu kat sana. Kesian penduduk kampung yang terkesan.

    ReplyDelete
  9. Barang-barang penting pun patut letak tempat selamat.
    Semoga cepat surut air.

    ReplyDelete
  10. berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.. semoga semuanya kembali pulih seperti biasa.

    ReplyDelete
  11. teruk juga banjir di pantai timur kali ni. semoga dipermudahkan segala urusan keluarga AD :)

    ReplyDelete
  12. Semoga air banjir cepat surut. Sedih tengok 😔

    *Follower #519 ✨

    ReplyDelete
  13. Didoakan agar Allah melindungi keluarga AD & semua mangsa banjir. Ujian awal tahun, moga dipermudahkan.

    Rumah kawan akk pun lebih kurang begini juga keadaannya. Jalan masuk dah dinaiki air.

    ReplyDelete
  14. Hello!! I hope that everything gets better. Stay safe.

    Blessings!!

    ReplyDelete
  15. Awal tahun 2021 kita diuji dengan banjir pula. Semoga mangsa banjir semua terus sabar dan tabah. Cepatlah surut air banjir ni. Sedih tengok keadaan rumah tenggelam air banjir dan jalan jalan terputus. Memang kena sediakan bekalan makanan secukupnya.

    ReplyDelete
  16. semoga dipermudahkan segala urusan mangsa banjir. aamiin

    ReplyDelete
  17. banjir di Pahang teruk juga tahun ni rumah kak di UJ air naik tinggi juga xdapat lagi nak balik bersihkannya

    ReplyDelete
  18. cubaan utk awal tahun 2021. semoga keluarga AD di sana dilindungi . tahun ni teruk juga banjir kat pahang kan

    ReplyDelete
  19. Pasti ada hikmah disebalik sesuatu musibah.
    Semoga tabah dan sabar ya

    ReplyDelete
  20. Semoga semua yang mengalami musibah ini diberikan kekuatan dan ketabahan..
    Pasti ada hikmahnya.. Aamiin..

    ReplyDelete
  21. mugo dipermudahkan segala urusan ketika wabak covid dan banjir nih., ;p

    ReplyDelete
  22. moga sekarang da ok ye, AD.
    sana sini banjir ari tu. aduhai...
    Melaka ni xde la dilanda banjir terok meskipun ujan tiap hari juga.

    ReplyDelete