Harum Manis

Biasanya kalau sebut pasal harum manis akan teringat buah harum manis yang terkenal di perlis tu kan. Haaa tapi arini AD bukan bercakap pasal harum manis buah, tetapi Harum Manis ini merupakan sebuah restoran yang terletak di Setia Alam. Okay apa yang best sangat pasal restoran ini?

Alamat:
36-G, Jalan Setia Utama AS U13/AS, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

Waktu beroperasi:
12pm-10pm

Restoran ini merupakan restoran masakan indonesia. Owner kedai ni berasal daripada indonesia. Meyediakan servis booking sebelum datang,mudah bukan. AD selalu pergi time bulan puasa dlu..so sebelum datang tu da siap booking untuk berapa orang dan makanan ape..seronok tau..servis kedai ni memang terbaik lah. Owner yang friendly and staff yang cekap gituw. **heee baru sekarang ada masa nak buat review ya ampunn hahah. Cozy je bila berada dalam kedai ni.




 Masakan die SEDAPPPP! rugi tau kalau tak cuba dan of coz harga amat berpatutan. Starting daripada 8.50 untuk nasi sangat la berbaloi. Okay jangan risau,nmapak sambal merah menyala macam pedas amat je kan, tapi sebenarnya tidak. Secukup rasa je so kalau ada yang tak kuat pedas bole juga cuba untuk makan. Mungkin sebab itu ramai juga customer daripada kaum cina yang datang kesini. Tunggu ape lagi guys kamon! serbu cepat 

friendly sangat owner ni

 
* update: Malangnya restaurant ini telah ditutup kerana Covid. Tetapi owner telah membuka satu lagi kedai di eco ardence iaitu ARTO MORO(Lot 30, Eco Ardence, PT8, Persiaran Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor)

Share:

25 Comments

  1. Ooo bukan buah yer. Macam best je, boleh la Zumal try nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha kali ni bukan buah yea zumal..mai la..kalau datang sini rojer..AD bawak g kedai ni..dekat ngan uma

      Padam
    2. Ooo dekat ye AD. Nanti belanja tau

      Padam
  2. hidangan nampak sedap, jenis makanan camni memang faberet aku.

    BalasPadam
  3. masa baca tajuk tu akak memang ingat mangga harum manis tau heheheh

    BalasPadam
  4. baca tajuk tadi kak ana ingatkan nak cite pasal mangga rupanya nama restoran, sedap2 nampak menu depa, kak ana follow sini naa #399

    BalasPadam
    Balasan
    1. hye kak ana..selalu like gambar kat ig je hahah..
      iyea tu la ramai yang salah anggap ingat pasal buah hehe

      Padam
  5. Harum manis memang dikaitkan buah mangga..

    sudah jadi brand

    cuba kalau restoran ini jual produk berasas mangga harum manis kira best juga tu

    BalasPadam
  6. owh
    ingat restoran nih berasaskan mangga harum manis
    dah baca rupanya makanan indonesia
    fuh nampak sedap dan menarik

    BalasPadam
  7. alaaa aritu pi setia alam xperasan pun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada sebelah kedai tan sri sahara yang populer dengan kambing bakar tu

      Padam
  8. igt buah harum manis tadi. oh oh i love your new header. comel !

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai yang ingat buah hahaha..yeake?awww mekacih tu design masa tengah boring hehe

      Padam
  9. haha nama macam nama buah dah. btw, nampak sedap ja juadah-juadah tu. Syed singgah sini ya sambil jadi follower yang ke 400 hehe. Jemput singgah blog sy:)

    BalasPadam
  10. Best pula nama kedai dia.. Manalah tahu terlajak lagi ke sana, bolehlah singgah nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau terlajak ke sini rojer rojer je ha..eceyyy

      Padam
  11. Ohh ingatkan nak cerita buah harum manis. cafe rupanya. Unik nama cafe ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehhe nama je gempak hahaha ramai yang slah anggap

      Padam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »