Verify address without pin number from adsense

Verify address without pin number from adsense꘡ Dah lama AD dapat notification untuk verify address untuk adsense since dah capat threshold untuk verify kan address. Untuk para blogger yang sudah mendapat iklan daripada pihak adsense, syarat untuk verify address ialah apabila jumlah iklan yang di klik oleh para pengunjung telah menjana RM10 maka automatic anda akan mendapat email daripada adsense untuk verify address anda.

Masalahnya dah lebih dari 3 bulan still tak dapat lagi pin. Kena la cari solution nya klo tak iklan daripada adsense akan hilang tapi jangan risau, ianya hanya untuk sementara waktu sahaja sehingga isu ini diselesaikan.

Step pertama

Anda boleh request daripada pihak adsense untuk menghantar lagi sekali nombor pin. Since covid, penghantaran pin agak lambat. Tapi atas nasib juga, ada je blogger yg AD kenal dah dapat nombor pin. Tapi AD tak dapat lagi. so di bahagian verify tu ade option untuk request pin. Make sure alamat yang anda bagi adalah betul okay.

Step kedua

Even after requested you guys still tak dapat pin number, jgn risau. AD pon sama. Anda boleh request 3x then kali keempat anda boleh verify address dengan IC sahaja. Caranya mcam ini. Anda ke Adsense pin troubleshooter kemudian lepas fill in the form semua, boleh ke personal identification number (pin) Isi segala maklumat yang diperlukan kemudian tunggu email daripada adsense.


Tak sure berapa lama, tapi dalam seminggu mcm tu kot dapat maklum balas dah verify dah account AD. Pasni harap dapat la cashout pulak duit adsense.

Harap info ini membantu anda.


anakdenesor

Hi, I’m AD. I'm a high heels librarian and part-time blogger. I love art as much as I love food. LOL.

30 Ulasan

  1. moga berjaya n cepat selesai urusannya

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin..now kne tumggu iklan balik sebab aritu iklan kne stop.

      Padam
  2. tq AD share. tapi mama dah lama cerai dgn GA hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah yeake..awat mama? klo ikutkan view mama tinggi kan

      Padam
    2. iye AD, ga suka cari gaduh dgn mama.. so mama ceraikan aje dia haha

      Padam
  3. Bagus Ad, naim dulu tunggu hampir 2 bulan baru surat mai. Masa tu covid dok kuat lg hatta lowkdown sama. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni bayang-bayang surat pon tak nampak hahahaha

      Padam
  4. wahhhh tahniah lah. Semuga makin murah rezeki

    BalasPadam
  5. Info yang bermanfaat. Semoga membantu rakan² yang lain hendaknya.

    BalasPadam
  6. knapa saya x dapat verification mcm ni

    BalasPadam
  7. Semoga berjaya. Saya dulu pun tunggu lama jugak. Nasib baik surat sampai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. seb bek sampai..ni AD da cuak lama tak smpai..iklan pon kne stop

      Padam
  8. wah tahniah dah boleh verify adsense. lepas tu tunggu cash out pula :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..kene rajin update la lepas ni..harap dapat cash out

      Padam
  9. semoga lancar urusannya..

    BalasPadam
  10. semoga dipermudahkan dan cepat dapat cash out

    BalasPadam
  11. Bagus AD kongsi maklumat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. harap dapat la tolong orang yg dok tunggu surat adsense..sebab bila tye otai2 semua cakap kne tunggu surat je

      Padam
  12. Masih lagi belum dapat install adsense kat blog ni. asyik kene reject je huhu...

    BalasPadam
  13. Akak sampai hari ni suratnya x sampai2. Berbulan2 tunggu. Sudahnya buat cara macam ni juga. He3. Alhamdulillah. GA tak ada kena sekatan apa2.

    BalasPadam
  14. Semoga lepas ni dapat cepat-cepat cash out pula :)

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama