Resepi Sosej Roll

Hye peeps!
Lama menyepi yeadok..seronok sangat beraya nya ha. Meh arini terlampau rajin..al kisahnya nak menghabiskan roti, takot expired kan..jom tengok resepinya di bawah

Bahan-bahan:
  • Roti
  • Sosej
  • Bread crumbs
  • telur
  • botol untuk menggelek/penggelek 

Caranya:

  •  Roti tadi dipotong tepi dan  digelek bagi nipis..bagi mampat gitu
  • Then selepas da gelek roti tu, letak sosej dan gulungkan..gamkan bahagian tepi dengan telur
  • Selepas tu salutkan dengan telur dan kemudian breads crumbs

 Ha camtu hasilnya..then panaskan minyak dan sedia untuk digoreng..okeh tips: telur tadi diletakkan sedikit garam dan boleh tambah seasoning yang korang suka macam lada hitam ke kan..tapi cam AD,AD letak chili flakes...aummm best...patot cuba tau..

Share:

12 Comments

  1. Balasan
    1. betul tu..bawak bekal pon best..hangat je dalam oven kat opis kan

      Padam
    2. Kalau ada oven kat opis nemang syok..

      Padam
    3. aah ade..kitwg punya staff room da siap microwave..

      Padam
  2. terbaek.. sedap ni.. selalu beli je.. teringin nak buat sendiri. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu selalu gak beli tapi msalahnya berminyak sangat..AD takleh makan berminyak nnti mula la tonsil dtg balik..so ni bile kite buat sndri elok je..xde berminyak pon

      Padam
  3. Nak buat ni esok! 😁😁

    BalasPadam
  4. lama tak buat sosej roll ni ... tetiba rasa nak buat bila nampak resepi AD ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahah mengidam kan...buat la..sedapnyaaa cewahh

      Padam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »