Resepi Overnight Oat


Selamat Pagi semua!

Wake up!

harini Ad nak shared satu resepi mudah untuk yang berdiet. Jom tgk bahan bahan untuk overnight oat

Bahan bahan:
  • Rolled oat
  • susu rendah lemak
  • yogurt
Basically hanya perlukan 3 bahan utama seperti di atas sahaja..then anda boleh pelbagaikan oat tersebut seperti gunakan susu coklat, boleh tambah chia seeds dan juga buah buahan..macam AD, lagi prefer gunakan rolled oat..sebab nya bila dibiarkan semalaman oat tersebut tak la terlampau lembik..tak lalu nak makan klo lembik sgt ha..heheh

ni la rupanya rolled oats tu

tada! ni yang AD buat..kali ni guna susu HL, yogurt then letak chia seeds untuk lagi kenyang dengan topping with buah naga..yummehhh..simple je kan. taknak cuba ke..

Share:

16 Comments

  1. oat biasa takleh ke? ahaha rumah sha banyak oat biasa tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh sha..tapi klo oat biasa cumanya die cepat kembang..so kne makan cepat cepat..takot muak je..tp klo da biasa dgn oat tu..oke je..xde hal lah

      Padam
  2. Teringin nak cuba. Cuma risau tekak tak boleh nak telan.. Kikiki..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nad pon dlu cmtu gak kak sha..mmg tak lalu ngan oat..tp bile tukar oat..pkai rolled oat ni,serasi lak, tekak..die tak lembik tau..even da semalaman..so bile makan..still rasa rangup tu..

      Padam
  3. boleh try cari lah rolled oat ni nanti. thanks share :D

    BalasPadam
  4. terbaek resepi simple ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. simple dan mudah..5 minit je pon nk prepared die

      Padam
  5. Terima kasih sebab selalu singgah di blog ejulz yg x seberapa ni :)
    1. Senarai Pengomen Tegar JUN 2018

    BalasPadam
  6. Zumal ingat dedulu rajin masukkan oat dalam air milo tapi sebab digabung dengan milo rasanya ia menambah lemak jer. Hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa tau...die rase muak kan..sbb kembang semacam kan..hehehe ni AD kekadang guna milo gak..die tak kembang..

      Padam
  7. sedap tak kak? rabia mmg tak suka minum oat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kak,tapi tgk oarang juga..ada yang suka ada juga yang tak suka

      Padam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »