Pages

Skip to main content

Resepi Overnight Oat


Selamat Pagi semua!

Wake up!

harini Ad nak shared satu resepi mudah untuk yang berdiet. Jom tgk bahan bahan untuk overnight oat

Bahan bahan:
  • Rolled oat
  • susu rendah lemak
  • yogurt
Basically hanya perlukan 3 bahan utama seperti di atas sahaja..then anda boleh pelbagaikan oat tersebut seperti gunakan susu coklat, boleh tambah chia seeds dan juga buah buahan..macam AD, lagi prefer gunakan rolled oat..sebab nya bila dibiarkan semalaman oat tersebut tak la terlampau lembik..tak lalu nak makan klo lembik sgt ha..heheh

ni la rupanya rolled oats tu

tada! ni yang AD buat..kali ni guna susu HL, yogurt then letak chia seeds untuk lagi kenyang dengan topping with buah naga..yummehhh..simple je kan. taknak cuba ke..
Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. oat biasa takleh ke? ahaha rumah sha banyak oat biasa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sha..tapi klo oat biasa cumanya die cepat kembang..so kne makan cepat cepat..takot muak je..tp klo da biasa dgn oat tu..oke je..xde hal lah

      Delete
  2. Teringin nak cuba. Cuma risau tekak tak boleh nak telan.. Kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad pon dlu cmtu gak kak sha..mmg tak lalu ngan oat..tp bile tukar oat..pkai rolled oat ni,serasi lak, tekak..die tak lembik tau..even da semalaman..so bile makan..still rasa rangup tu..

      Delete
  3. boleh try cari lah rolled oat ni nanti. thanks share :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. simple dan mudah..5 minit je pon nk prepared die

      Delete
  5. Terima kasih sebab selalu singgah di blog ejulz yg x seberapa ni :)
    1. Senarai Pengomen Tegar JUN 2018

    ReplyDelete
  6. Zumal ingat dedulu rajin masukkan oat dalam air milo tapi sebab digabung dengan milo rasanya ia menambah lemak jer. Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tau...die rase muak kan..sbb kembang semacam kan..hehehe ni AD kekadang guna milo gak..die tak kembang..

      Delete
  7. sedap tak kak? rabia mmg tak suka minum oat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kak,tapi tgk oarang juga..ada yang suka ada juga yang tak suka

      Delete

Post a Comment

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »