Resepi Sosej Roll

Hye peeps!
Lama menyepi yeadok..seronok sangat beraya nya ha. Meh arini terlampau rajin..al kisahnya nak menghabiskan roti, takot expired kan..jom tengok resepinya di bawah

Bahan-bahan:
  • Roti
  • Sosej
  • Bread crumbs
  • telur
  • botol untuk menggelek/penggelek 

Caranya:

  •  Roti tadi dipotong tepi dan  digelek bagi nipis..bagi mampat gitu
  • Then selepas da gelek roti tu, letak sosej dan gulungkan..gamkan bahagian tepi dengan telur
  • Selepas tu salutkan dengan telur dan kemudian breads crumbs

 Ha camtu hasilnya..then panaskan minyak dan sedia untuk digoreng..okeh tips: telur tadi diletakkan sedikit garam dan boleh tambah seasoning yang korang suka macam lada hitam ke kan..tapi cam AD,AD letak chili flakes...aummm best...patot cuba tau..

CONVERSATION

12 Comments:

  1. Replies
    1. betul tu..bawak bekal pon best..hangat je dalam oven kat opis kan

      Delete
    2. Kalau ada oven kat opis nemang syok..

      Delete
    3. aah ade..kitwg punya staff room da siap microwave..

      Delete
  2. terbaek.. sedap ni.. selalu beli je.. teringin nak buat sendiri. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu selalu gak beli tapi msalahnya berminyak sangat..AD takleh makan berminyak nnti mula la tonsil dtg balik..so ni bile kite buat sndri elok je..xde berminyak pon

      Delete
  3. lama tak buat sosej roll ni ... tetiba rasa nak buat bila nampak resepi AD ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah mengidam kan...buat la..sedapnyaaa cewahh

      Delete

anakdenesor's bookshelf

The Same Inside: Poems about Empathy and Friendship
When I Was a Kid 5
The Midnight Library
Zita the Spacegirl
Claudia and Mean Janine
Pahang, Koi Datang!
Lucy & Andy Neanderthal
Dreamy Days and Random Naps
Captain Clive's Dreamworld
Bernice Takes a Plunge
SANCTUARIA
MENTAL
天からの贈り物
Selamat Malam Nostalgia


anakdenesor's favorite books »