Pages

Skip to main content

Resepi Sosej Roll

Hye peeps!
Lama menyepi yeadok..seronok sangat beraya nya ha. Meh arini terlampau rajin..al kisahnya nak menghabiskan roti, takot expired kan..jom tengok resepinya di bawah

Bahan-bahan:
  • Roti
  • Sosej
  • Bread crumbs
  • telur
  • botol untuk menggelek/penggelek 

Caranya:

  •  Roti tadi dipotong tepi dan  digelek bagi nipis..bagi mampat gitu
  • Then selepas da gelek roti tu, letak sosej dan gulungkan..gamkan bahagian tepi dengan telur
  • Selepas tu salutkan dengan telur dan kemudian breads crumbs

 Ha camtu hasilnya..then panaskan minyak dan sedia untuk digoreng..okeh tips: telur tadi diletakkan sedikit garam dan boleh tambah seasoning yang korang suka macam lada hitam ke kan..tapi cam AD,AD letak chili flakes...aummm best...patot cuba tau..
Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. Replies
    1. betul tu..bawak bekal pon best..hangat je dalam oven kat opis kan

      Delete
    2. Kalau ada oven kat opis nemang syok..

      Delete
    3. aah ade..kitwg punya staff room da siap microwave..

      Delete
  2. terbaek.. sedap ni.. selalu beli je.. teringin nak buat sendiri. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu selalu gak beli tapi msalahnya berminyak sangat..AD takleh makan berminyak nnti mula la tonsil dtg balik..so ni bile kite buat sndri elok je..xde berminyak pon

      Delete
  3. lama tak buat sosej roll ni ... tetiba rasa nak buat bila nampak resepi AD ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah mengidam kan...buat la..sedapnyaaa cewahh

      Delete

Post a Comment

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »