Hi peeps!
Bagi meneruskan beauty month ini,i nak bagi satu lagi tips yang sure x payah nak keluar modal..ihik..itu kalau barang barang da sedia ada kan.Okeh kali ni nak bg tips untuk buat scrub badan..

bahan bahan nya ialah:
1.gula
2.minyak zaitun/madu

Ha senang je kan..kan da ckp xpayah nak keluar modal..ihik..okey cara die campurkan saja bahan td tu and its ready to be used..contohnya boleh ambik 3 sudu gula plus ngan 2 sudu madu then boleh guna sbgai scrub..tapi make sure guna gula halus..kalau xda gula halus boleh blend dlu gula tu sebabnya kalau guna terus gula tu kat badan pedih nnti..ngerti lo..selamat mencuba..

Ini la rupa dia

DIY Body scrub

by on Sunday, December 20, 2015
Hi peeps! Bagi meneruskan beauty month ini,i nak bagi satu lagi tips yang sure x payah nak keluar modal..ihik..itu kalau barang barang d...
Kekonon dlu wedding tu adalah wedding last yang beta akan attend untuk dis year..rupanya beta silap..adoii lupa,ade office mate beta berkahwin..wedding nya 6hb tp baru ni la beta sempat untuk menghupdet..sokmo lupa..tgk,cerita da nak basi baru beta terhegeh hegeh nak upload kan..maaf deh..cik puan kita ni paling muda antara kami semua..baru 22 tahun..rezeki beliau kawen awal..kitwg pulak yang rasa excited terlebih bila tau berita die nak kawen nih..hehhe.

Wedding kat dewan..wahh bestt sgt tetibe la kan i berangan sekali dok jalan kat pintu gate ade flower girl bagai..awww hahaha..okee da byk mengarot..jgn dilayan..hahah..okei la jom layan gambo..heee chill




Wedding again!

by on Saturday, December 19, 2015
Kekonon dlu wedding tu adalah wedding last yang beta akan attend untuk dis year..rupanya beta silap..adoii lupa,ade office mate beta berkah...
Hari kedua menuju healthy life..yeahh keep going bro..move..move..hehehe..kata orang nak dapatkan kulit yang sihat,pemakanan juga memainkan peranan nya..demi mencapai matlamat bulan ni i cuba la yea..

Xbest la klo kulit da cntik tp bdn bam bam kan..cewahhh kekonon la nk kurus tp xtau la jd ke idok..hahaha..meh kite tgk resepi hari ini ayam masak stim..

 bahan-bahan nya:
  • Ayam(kuantiti based on berapa ramai yang nak makan)
  • carrot
  • bunga kobis
  • halia
  • bawang besar
  • daun bawang
  • black paper
Caranya:

Campurkan semua bahan tadi dan kukus lebih kurang 20-30 minit.

Ha amacam..menarik x?cuba la masak..resepi senang dan masa nak sediakan pun sekejap..xlama pon..until then..chill

Ayam masak stim

by on Thursday, December 10, 2015
Hari kedua menuju healthy life..yeahh keep going bro..move..move..hehehe..kata orang nak dapatkan kulit yang sihat,pemakanan juga memainka...





http://seindahcerita.blogspot.com/2015/12/end-year-giveaway-by-seindahcerita.html 

 Hye all its friday! my last day today!!! yeayyy starting tomorrow cuti sebulan..kikiki jgn jeles nok..kikikiki..hati girang bunga bunga melompat keriangan..meh la kite support para blogger yg lain..join la weh..pleaseee (sambil buat mata puss...omei angat)

just klik poster diatas untuk ketahui syarat nya..tp yg paling best,hadiah nya lumayan..ape lagi,sauk la cepat!

ISTIMEWA UNTUK UOLLS

Wang Tunai RM30 x 1 [ jiakreatifelt ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ mammadanish ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ sheilainspire ]
Wang Tunai RM10 x 3 [  nurfuzie ]
Wang Tunai RM10 x 2 [ missdenesor ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ vitaminwawa ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  foreverblackstarfever ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  penselduabee ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ adianiez  ]
Wang Tunai RM10 x 1 [rianalittlecuties ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ seindahcerita ]
Wang Tunai RM10 x1 [ miminadam ]

Tambah Nilai ( Top Up )
RM 10 x 1 [ sheilainspire ]RM 10 x 1 [  qileh  ]RM 10 x 1 [ besidesme21 ]
RM 10 x 1  [ syira lokman  ]
RM 10 x 1 [ kisahpondokkecil ]


Okeh janji yang ni last kenduri kawen yg beta pegi...hikhik..bru pulang dari kenduri kawen kawan baik since tingkatan 1..lame kan persahabatan kami...kalo ikotkan dalam group ni tggl beta jela yg x kawen ag..yg lain selamat da berumah tangga..krik3 jela beta sesorang..mereput di rumah...hahaha..

Gegeh beta balik kg hari jmmt malam sbb majls akad nikah ngan sanding hari sabtu..yela nak la menyelit,menyaksikan saat diijabkabulkan teman beta ni..support member babe..lagi2 teman baik..klo xde hari tu mmg kene pelangkung la kan..jom kite layan gambar noo
Moga kekal hingga ke jannah..amin

Ladies of the day

Yg ni mase baru selesai akad nikah

Keluar da perangai gegile beta

Caca!baby of da year

Fav picha..love all of you!

Wedding of the year

by on Sunday, November 22, 2015
Okeh janji yang ni last kenduri kawen yg beta pegi...hikhik..bru pulang dari kenduri kawen kawan baik since tingkatan 1..lame kan persahab...
First time update blog pkai mobile fon..cewah..gara-gara tak ade pc..heheh..not bad la cuma ku rindu bunyi keyboard.Back to da track..Harini nk ajar buat wall gallery..biasa la hari mggu kan..xtahu nak buat ape..dok uma kite cantikkn bilik jela yang mampu..

Bahan-bahan yang diperlukan ialah gambar yang secukupnya..saiz die depends pada korang la..mcm iera buat saiz a5..lagi kecik lagi cun asenye la..hahaha..pastu brg yg lain ialah tac,kertas hitam utk jdkan border..tak lupa juga gam dan gunting.

antara bahan bahan nya
Okeh cara dia senang je..potong gambar ikot saiz yang korang suka..pastu tampal je atas kertas hitam tu..ikot kreativiti..macam iera ade mix dgn quote xlupa juga paris..harusla..beta kan fanatik dgn paris..

Nak tgk tak progress die smpai habis sila scroll  ke bwh..

Ni bile da potong dan susun ikot frame.

Kite start ngan eiffel tower dlu..pastu tambah gambar lain kat sekeliling..

Then tambah quotes..

Finale
Tadaaaaa..cantik x..yg last pasang lampu bilik..da lme beli kat ikea..tp bru la ni la gune..bru romatik sket bilik beta..ambik mood membaca. Pasni kompem semangat nak bace novel..hehehe..

DIY photo gallery

by on Saturday, November 21, 2015
First time update blog pkai mobile fon..cewah..gara-gara tak ade pc..heheh..not bad la cuma ku rindu bunyi keyboard.Back to da track..Hari...
Ada apa dengan sauna?cewah da rase mcm tajuk movie pulak eh..Al kisah..tempat gym yang iera join sekarang ni, ada menyediakan kemudahan sauna,kite da jadi ahli ni kena la guna semua kemudahan kan..nanti rugi..kikiki..jadi ape lagi kan..bersauna la kite semalam..disebabkan iera ahli club,jadi iera bole bawak 2 org guest..semalam iera pergi dengan office mate..mana tahu kot lepas ni die nak join iera g gym pulak kan..hahaha 

kat loker room pon bole..haha

feeling retis sgt
Cantik kan bilik sauna die..ha berbaloi jd member..hehehe..tapi dok dalam sauna ni maksimum 20min je dibenarkan..panas..nak tentukan masa dalam bilik tu pulak depa ade gantung jam pasir..just putarkan je jam pasir tu kalo nak set kan die balik..Dok potpet pasal sauna ni kan..meh iera terangkan kebaikan bersauna ni..

Antara Kebaikan bersauna adalah:

  • Mengurangkan Stress - Stress berpunca dari byk sebab..mungkin ada yg stress dengan hal kerja,family atau rakan-rakan..sauna dapat mengurangkan stress kerana haba dari sauna mengurangkan ketegangan otot dan merangsang penghasilan endorfin, satu kimia semulajadi yang dihasilkan dalam otak yang bertindak sebagai penahan sakit. Endorfin ini akan menjadikan seseorang itu merasa lega dan tenang 

  •  Kulit yang sihat dan berseri – sewaktu melakukan sauna, aliran darah ke kulit akan meningkat dan ini akan menyediakan lebih banyak nutrien di bawah kulit dan permukaan tisu. Hasilnya, kualiti kulit akan bertambah baik secara beransur-ansur

  • Detoksifikasi – haba yang dijana oleh badan sewaktu bersauna dapat menyingkirkan toksik yang berada di bawah kulit melalui peluh. Setiap hari kita terdedah kepada toksin samada dalam makanan atau persekitaran kita. Sauna dapat membantu badan kita mengdetoksifikasikan toksin tersebut

  • Hipertermia – apabila badan terdedah kepada haba yang tinggi, badan akan berada dalam keadaan seakan-akan sedang demam. Keadaan “demam” ini akan merangsang proses penyembuhan semulajadi badan. Hasilnya, sistem imunisasi badan akan menghasilkan lebih banyak sel darah putih yang berfungsi melawan penyakit dan antibodi untuk menghapuskan virus dan patogen-patogen lain.

  • Membakar kalori – Proses berpeluh mengunakan banyak tenaga. Tenaga ini diperolehi daripada penukaran lemak dan karbohidrat sewaktu proses pembakaran kalori. Penyelidikan perubatan mendapati seseorang itu boleh dengan mudahnya berpeluh sebanyak 500 gram dalam dalam satu sesi sauna, membakar hampir 300-400 kalori.


Fitness?ape itu fitness?actually fitness is the condition of being physically fit and healthy...da fhm?bgus2..bile bdn shat senang nak buat keje..xde masalah kan..

Iera sbnrnye da lme nk g gym..tp bukan sbb nak badan sado..haha cukup la sekadar nak sihat..nak fit..da plan dr bln lepas..bru smlm tercpai niat...

Gym yg iera pegi ni bgus service die..setiap hari jmmt smpai ahad akan ade personal trainer yg depa provide kan yg plg best xpayah kene bayar pon..terbaik kan..pastu yuran die murah jr..mmpu la utk kami yg bru2 keje ni kan..facilities die mmg daboom..best sgt..

Klo ikotkan da 2 bulan iera diet..tp healthy diet la..skrg bmi da jd normal da..2bln je da turun 5kg..then skrg nk g gym sbb nk fit blik..nanti xde la buat keje sket da mengah,da xlarat kan..

Nah iera blnje gambo sekeping due..heheh mse melepak kat lobi slpas bersenam heheh

Fitness!

by on Monday, October 05, 2015
Fitness?ape itu fitness?actually fitness is the condition of being physically fit and healthy...da fhm?bgus2..bile bdn shat senang nak buat ...