Pages

Skip to main content

Shopping online @Barang dapur basah




Hello peeps! I have been so busy lately,preparing materials for students since they will open the school back. Okay back to the topic, Online shopping!!yeayyyy. AD first time cuba order barang online masa last year. Then since this year kena pulak PKP so da masuk 4x AD order online dengan barang dapur basah.



KELEBIHAN
Kenapa AD suka membeli daripada barang dapur basah sebabnya 
  • Barang fresh
  • dah siap siang dan bersihkan, so dapat tu terus masak je tau
  • Pakej yang disediakan menarik
  • Pes masakan yang tersedia..banyak pilihan boleh didapati di website ni. Of coz my fav is pes sambal serbaguna dan pes masak lemak cili padi. 
KEKURANGAN
  • Penghantaran bukan setiap hari, means penghantaran mengikut kawasan, lets say kawasan A penghantaran setiap hari selasa
  • Certain barang a bit pricey..macam santan kotak..but optional, so utk santan boleh beli di kedai biasa kan..heheh

Setiap tempahan yang dibuat mestilah RM50 dan keatas tidak termasuk caj penghantaran..and caj penghantaran RM17..quite picey dowh...disebabkan itu AD akan beli stok sekali banyak, tahan la 2 minggu..anggaplah delivery caj tu dah termasuk upah untuk bersihkan segala barangan yang kita order.
Part yang paling best bila customer service laju. Ada  satu masa tu AD ada beli barang tapi bila barang sampai ada yang tak cukup,so AD pon DM la dekat ig,admin kat ig memang peramah dan mesra pelanggan, beliau la yang tolong settlekan barang yang tak sampai tu..rupanya kerana tiada stock (dapat refund)

Sejak menggunakan service ni, semua bende senang je nak buat..macam macam resepi AD da cuba..even masa raya pon AD ada beli kuah kacang segera..weh nama je segera tapi rasa dia sebijik bhai macam mak den buat..cukup rempah, then kacang die pon blend kasar..memang syok la makan.


So korang tunggu apa lagi..cuba la risik risik website ni tau. Tak menyesal tau beli.

website:www.barangdapurbasah.my



Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. Mesti kawasan tertentu je ada servis ni.
    Apapun memudahkan urusan lebih-lebih lagi tak payah siang bahan basah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, betul tu..tapi so far die cover banyak kawasan tau.

      Delete
  2. Thanks for your sharing 😊 have a lovely day 😊

    ReplyDelete
  3. Wahhh menarik jugak eh beli barang basah thru online! I selalu teragak agak nak beli but now I should try 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut keselesaan masaing amsing..saya da cuba heroes,cuba tesco, urban fresh pon cuba..so dah tahu yang mana best,barang mcm mana kne beli..hehe..cubalah..

      Delete
  4. ya kali beli santan mesti online wkwkwk

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. Waah. dunia semakin mudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..tu la..dengan teknologi semua mudah..

      Delete
  6. skrg ni mudah. nak beli brg dapur x yah ke pasar lagi. semuanya order on9 je. kalau lagi bagus siap siang ikan n bersihakan terus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..yang ni siap siang la..bukan kita tak boleh buat..selama ni buat je..cuma bila ada servis mcm ni kan memudahkan kerja..tak salah pon nak cuba kan.

      Delete
  7. Sekarang Semua blh online..mudah sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat tu..membantu mse tgh pkp aritu..sekarang dah boleh da keluar

      Delete
  8. mudah kan tapi kak ana lebih prefer pilih sendiri AD :)dah terbiasa agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak ana, rasa puas lain macam bila pilih sndri kan..tapi tulah..bil tengah malas tu yg beli online haha

      Delete
  9. sekarang macam-macam kita boleh beli online.... akak tak pernah cuba lagi shopping barang basah online, sebab rumah dekat dengan pasaraya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sebab die sediakan servis siap siang..AD stay uma apartment..bila nk buang sampah kene menapak nun ke bawah..tu yg bila die siap siang tu AD suka sangat..heheh..best la uma dekat mall..senang nak cari barang

      Delete
  10. Memang mahal tapi mudah la untuk kita. Tak payah keluar dan bersesak membeli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis..kita takyah beratur keluar, Bagi AD memang berbaloi dah dengan harga tu..sebab kos siang die lagi..tapi yang penting barang segar..tu yang suka tu..

      Delete
  11. Sekarang apapun rasanya ada semua di toko online ya ..

    ReplyDelete
  12. sampai terus depan pintu ni best, sonang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! tapi kne tunggu la route die..sebab banyak aresa die cover

      Delete
  13. ooo senang la kita tak payah nak siang2 dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyea betul..klo siang kan kne terus buang lemak ayam,isi ikan semua..lagi lagi uma AD ni tingkat atas sekali..nak buang kne menapak turun ke tong sampah..tu suka beli tu

      Delete
  14. Best ni boleh order online... klik-klik, sampai gitu... sepanjang PKP, PKPB dan PKPP ni, saya order online je groceries semua... senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang, lepas tu kita pon terjamin, tak payah bersesak dengan orang.

      Delete
  15. Belum pernah order barang basah online lagi.

    ReplyDelete
  16. Erm saya kalau barang basah lebih puas hati pergi beli direct. hehe. Kalau brg kering je confident nak beli online. Cuma since PKP, nak taknak kena belajar juga beli online barang basah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far yg heroes ni barang segar..tu yg berani nk review..klo tak segar tu mmg tak review la

      Delete
  17. Siap bersihkan tu yang paling best! Pakej ada pes masak lagi. Terbaikkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pes tu pulak utk 3-6 orang makan..sangat la berbaloi..macam AD, satu pek tu boleh guna sampai 3x

      Delete
  18. Pergh senang siap cuci skali, ok la service RM17, tinggal masak je.
    Done follow #451

    ReplyDelete
  19. nih nak try beli nih
    macam best jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha hans kne masak pulak..biasanya dapat makanan yg da siap masak kan haha

      Delete
  20. menarik ni.. bukan senang nak membeli sekarang. kena berbaris panjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah normal balik dah kan..cuma kena jaga jarak la..kekadang time malas keluar tu semua online je

      Delete
  21. assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

    ReplyDelete
  22. menariknya....rietta nak cuba juga la...

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. laaa yeake..banyak gak tempat die cover..da cuba contact admin die?

      Delete
  24. Wuih, sekarang apapun bisa dibeli online ya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya..bagus bangat kan..dihujung jari aja segalanya

      Delete
  25. Hmmm sekarang zumal pun suka beli online, barang dapur juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab menyenangkan kerja, dan jimat masa kan.

      Delete
  26. Senang betul beli barang basah siap bersihkan. tak pernah lagi beli barang basah online.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la service siap siang..jimat masa, dapat abrang terus boleh masak terus

      Delete
  27. Senang dan memudahkan.. Tambah bila dah kembali sibuk berkerja, memang cepatlah kalau boleh order je..

    ReplyDelete

Post a Comment

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »