Shopping online @Barang dapur basah




Hello peeps! I have been so busy lately,preparing materials for students since they will open the school back. Okay back to the topic, Online shopping!!yeayyyy. AD first time cuba order barang online masa last year. Then since this year kena pulak PKP so da masuk 4x AD order online dengan barang dapur basah.



KELEBIHAN
Kenapa AD suka membeli daripada barang dapur basah sebabnya 
  • Barang fresh
  • dah siap siang dan bersihkan, so dapat tu terus masak je tau
  • Pakej yang disediakan menarik
  • Pes masakan yang tersedia..banyak pilihan boleh didapati di website ni. Of coz my fav is pes sambal serbaguna dan pes masak lemak cili padi. 
KEKURANGAN
  • Penghantaran bukan setiap hari, means penghantaran mengikut kawasan, lets say kawasan A penghantaran setiap hari selasa
  • Certain barang a bit pricey..macam santan kotak..but optional, so utk santan boleh beli di kedai biasa kan..heheh

Setiap tempahan yang dibuat mestilah RM50 dan keatas tidak termasuk caj penghantaran..and caj penghantaran RM17..quite picey dowh...disebabkan itu AD akan beli stok sekali banyak, tahan la 2 minggu..anggaplah delivery caj tu dah termasuk upah untuk bersihkan segala barangan yang kita order.
Part yang paling best bila customer service laju. Ada  satu masa tu AD ada beli barang tapi bila barang sampai ada yang tak cukup,so AD pon DM la dekat ig,admin kat ig memang peramah dan mesra pelanggan, beliau la yang tolong settlekan barang yang tak sampai tu..rupanya kerana tiada stock (dapat refund)

Sejak menggunakan service ni, semua bende senang je nak buat..macam macam resepi AD da cuba..even masa raya pon AD ada beli kuah kacang segera..weh nama je segera tapi rasa dia sebijik bhai macam mak den buat..cukup rempah, then kacang die pon blend kasar..memang syok la makan.


So korang tunggu apa lagi..cuba la risik risik website ni tau. Tak menyesal tau beli.

website:www.barangdapurbasah.my



Tags:

Share:

51 Comments

  1. Mesti kawasan tertentu je ada servis ni.
    Apapun memudahkan urusan lebih-lebih lagi tak payah siang bahan basah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yep, betul tu..tapi so far die cover banyak kawasan tau.

      Padam
  2. Thanks for your sharing 😊 have a lovely day 😊

    BalasPadam
  3. Wahhh menarik jugak eh beli barang basah thru online! I selalu teragak agak nak beli but now I should try 😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikut keselesaan masaing amsing..saya da cuba heroes,cuba tesco, urban fresh pon cuba..so dah tahu yang mana best,barang mcm mana kne beli..hehe..cubalah..

      Padam
  4. ya kali beli santan mesti online wkwkwk

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum. Waah. dunia semakin mudah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumussalam..tu la..dengan teknologi semua mudah..

      Padam
  6. skrg ni mudah. nak beli brg dapur x yah ke pasar lagi. semuanya order on9 je. kalau lagi bagus siap siang ikan n bersihakan terus!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu..yang ni siap siang la..bukan kita tak boleh buat..selama ni buat je..cuma bila ada servis mcm ni kan memudahkan kerja..tak salah pon nak cuba kan.

      Padam
  7. Sekarang Semua blh online..mudah sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul sangat tu..membantu mse tgh pkp aritu..sekarang dah boleh da keluar

      Padam
  8. mudah kan tapi kak ana lebih prefer pilih sendiri AD :)dah terbiasa agaknya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kak ana, rasa puas lain macam bila pilih sndri kan..tapi tulah..bil tengah malas tu yg beli online haha

      Padam
  9. sekarang macam-macam kita boleh beli online.... akak tak pernah cuba lagi shopping barang basah online, sebab rumah dekat dengan pasaraya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni sebab die sediakan servis siap siang..AD stay uma apartment..bila nk buang sampah kene menapak nun ke bawah..tu yg bila die siap siang tu AD suka sangat..heheh..best la uma dekat mall..senang nak cari barang

      Padam
  10. Memang mahal tapi mudah la untuk kita. Tak payah keluar dan bersesak membeli.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu sis..kita takyah beratur keluar, Bagi AD memang berbaloi dah dengan harga tu..sebab kos siang die lagi..tapi yang penting barang segar..tu yang suka tu..

      Padam
  11. Sekarang apapun rasanya ada semua di toko online ya ..

    BalasPadam
  12. sampai terus depan pintu ni best, sonang!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan! tapi kne tunggu la route die..sebab banyak aresa die cover

      Padam
  13. ooo senang la kita tak payah nak siang2 dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. iyea betul..klo siang kan kne terus buang lemak ayam,isi ikan semua..lagi lagi uma AD ni tingkat atas sekali..nak buang kne menapak turun ke tong sampah..tu suka beli tu

      Padam
  14. Best ni boleh order online... klik-klik, sampai gitu... sepanjang PKP, PKPB dan PKPP ni, saya order online je groceries semua... senang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang, lepas tu kita pon terjamin, tak payah bersesak dengan orang.

      Padam
  15. Belum pernah order barang basah online lagi.

    BalasPadam
  16. Erm saya kalau barang basah lebih puas hati pergi beli direct. hehe. Kalau brg kering je confident nak beli online. Cuma since PKP, nak taknak kena belajar juga beli online barang basah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. so far yg heroes ni barang segar..tu yg berani nk review..klo tak segar tu mmg tak review la

      Padam
  17. Siap bersihkan tu yang paling best! Pakej ada pes masak lagi. Terbaikkk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pes tu pulak utk 3-6 orang makan..sangat la berbaloi..macam AD, satu pek tu boleh guna sampai 3x

      Padam
  18. Pergh senang siap cuci skali, ok la service RM17, tinggal masak je.
    Done follow #451

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab tu bila beli mmg restock banyak terus

      Padam
  19. nih nak try beli nih
    macam best jer :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha hans kne masak pulak..biasanya dapat makanan yg da siap masak kan haha

      Padam
  20. menarik ni.. bukan senang nak membeli sekarang. kena berbaris panjang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang dah normal balik dah kan..cuma kena jaga jarak la..kekadang time malas keluar tu semua online je

      Padam
  21. assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

    BalasPadam
  22. menariknya....rietta nak cuba juga la...

    BalasPadam
  23. Balasan
    1. laaa yeake..banyak gak tempat die cover..da cuba contact admin die?

      Padam
  24. Wuih, sekarang apapun bisa dibeli online ya ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya..bagus bangat kan..dihujung jari aja segalanya

      Padam
  25. Hmmm sekarang zumal pun suka beli online, barang dapur juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab menyenangkan kerja, dan jimat masa kan.

      Padam
  26. Senang betul beli barang basah siap bersihkan. tak pernah lagi beli barang basah online.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la service siap siang..jimat masa, dapat abrang terus boleh masak terus

      Padam
  27. Senang dan memudahkan.. Tambah bila dah kembali sibuk berkerja, memang cepatlah kalau boleh order je..

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »