Pages

Skip to main content

Easy and fun Greek Yogurt dessert

Hari panas macam ni apa kata berbuka dengan dessert yang manis dan mudah sangat penyediaan die..Greek yogurt! Rasa lega je tekak bila dapat dessert ni tau. Dah la senang, cepat pulak nak buat.. jom kita tengok bahan bahan nya.

  • Greek Yogurt ( siapa yang tak suka greek yogurt boleh tukar kepada yogurt biasa)
  • biskut( kebetulan ada choc chip) anda boleh gunakan apa jua biskut
  • Kacang (optional) kalau taknak letak pon takpe
  • Susu kotak (AD gunakan susu HL kotak kecil)
cara caranya:
  1. Kacau yogurt dengan sedikit susu sampai menjadi fluffy
  2. Hancurkan biskut dan kacang
  3. Lapiskan biskut di bahagian bawah dan selang selikan dengan yogurt 



Tada!!! siap dah.. simpan di peti sejuk sementara tunggu untuk berbuka
Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. mantap nih.. yogurt nya.. btw di sana udh buka puasa ya??

    ReplyDelete
  2. Actually I think Turkish yoghurt is better than other yoghurt 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually i'm also not a fan for greek yogurt heheh it's a bit sour for me.. wahh really? i have to try turkish yogurt after this

      Delete
  3. Replies
    1. tu la, sesuai sangat time panas..segar terus rasa

      Delete
  4. wahhh nampak sedappppp

    saya jenis2 yogurt pon tk thu..kekekeke
    sume benda saya makan XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah sama la..ni tau pon sebab selalu makan juga nih..kalau tak, tak tahu juga hahah

      Delete
  5. CP pun suka Greek Yogurt. Nanti boleh try resepi ni. TQ share

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Me too!feels calm and cool sensation right..heheh..

      Delete
  7. Saya lihat enak sekali, jadi ingin cepat berbuka dan menikmatinya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Tak tahan rasanya nak berbuka..nasib berjaya tahan

      Delete
  8. Adoi.. lega je bila dia lalu tekak kan AD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yogurt kan memang ajen penyejuk badan..sesuai sangat cuaca panas ni..sejuk je tekak

      Delete
  9. Hello!! it looks really good. Thanks for sharing.

    Blessings!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for reading! Yeah looks so yummy right

      Delete
  10. arini lastday puasa., salam aidilfitri dari wak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya wak..lama ha tak nampak wak.

      Delete
  11. Wahhh sedapnya! I should try this later. Thank you for sharing 😀 Btw, done follow your blog. Come visit mine http://theblahblahspeaker.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. tiene que estar delicioso, que rico, me apetece un monton

    ReplyDelete
  13. I think you should try it with Turkish yogurt, I think it will be more delicious. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah i will try to find it..this my first time hearing about turkish yogurt. Thanks for sharing

      Delete
  14. I love healthy snacks like this! They're not only filling, they give you an energy boost too! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suitable for people who want to diet but in a same time you still need sugar right.

      Delete
  15. Seandainya disodori sebanyak lima kali dessret yoghurt seenak ini ...lima kali pula langsung meluncur mulus di tenggorokan 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah habis terus sekali makan..sekejap saja udah siap haha

      Delete
  16. Wah menyelerakan nampaknya. Boleh cuba buat nanti. Menu sihat dan sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, sihat dan menyegarkan. Diet tak terjejas sama yang sama dapat enjoy makan heheh

      Delete
  17. Rasa greek yogurt dengan yogurt biasa tak sama ke? Btw Selamat hari raya maaf zahir dan batin Nad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Ai lama tak nampak..tak..rasa lain..greek rasa masam masam sikit..nanti nak cuba dengan turkish pulak

      Delete
  18. Tgk rupa rupa pun dh sangat menyelerakan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak best pkai biskut mahai sikit rasa lagi umphhh sedapp heheh

      Delete
  19. looks yummy....sedapnye yogurt...

    ReplyDelete
  20. Adeh, lapar pulak akak rasa bila tengok menu awak nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple tapi die punya terliur tu kemain kan kan heheh

      Delete
  21. nampak sihat dan healthy
    boleh cuba buat nih

    ReplyDelete
  22. SELAMAT HARI RAYA!!! Best entry ini :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya juga awak..Thanks for following my blog

      Delete
  23. Nampak sedap tu... tapi dah lama dah tak makan Greek Yoghurt, dah lupa dah rasa dia macam mana... nanti nak cubalah buat resipi ni... thanks for sharing ya...

    ReplyDelete
  24. wow nampak menyelerakan. lagipun yogurt menyihatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik untuk pencernaan, terutamanya utk orang gastric

      Delete
  25. I really envy your love of yogurt - I cannot tolerate the taste, unfortunately.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan..ada certain orang xleh makan..rasa masam die tu kan.

      Delete

Post a Comment