Aku,Dia,dan buku

Aku,Dia,dan buku |  Asal title je nak gempak..hahah. Now ada apa dengan dia?siapa dia?mengapa?apa yang terjadi? hoi! banyak nau persoalannya😉 AD bagi clue okeh. Beliau merupakan blogger yang selalu buat review pasal buku,movie dan beliau juga kerja dalam bidang pendidikan sama macam AD! Siapa?!


Ni la blogger yang AD maksudkan. Si cantik manis,empunya blog KasihkuAmani. Macam mana boleh berjumpa? Mungkin jodoh kami untuk berkawan kuat?hahaha chill! nak habaq mai la ni. Kisahnya bila AD menerima banyak buku novel melayu, and all of them romance books. Kenapa AD tak simpan je buku tu?heee soalnya AD jarang sangat baca buku melayu..ampun👏 Nak dibuang sayang sebab buku tu elok je lagi. Ada yang masih dalam plastik lagi. jangan membazir, takmo jd member syaitan hahaha.

Fikir dan fikir akhirnya teringat pada kak sha, i mean kalau kak sha tak baca buku tu pon mungkin kak sha boleh simpan di library beliau. Well who knows kan, so AD try cuba nasib contact kak sha kat instagram, and alhamdulillah jawapan yang menggembirakan. So here we are. Dah la klo time keje AD akan silent phone, tak persan kak sha col terkejut juga la bila kak sha tetibe muncul kat kaunter AD.LOL.

Afterall thank sudi singgah..tak dapat melayan lama sbb tgh keje kan..time tu pulak mmg busy dengan roleplay.Thank you again friend!

until then XOXO💋

30 ulasan:

  1. bestnya, lenkali bagi akak jugak lah kalau dapat novel lagi... hehehe...
    dengan tak malu nya offer diri sebab akak pun suka membaca jugak...tapi tak boleh lawan kak sha lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak pon suka buku juga ke..haa boleh xde hal..insyaallah kalau ade lagi lebih nnti saya inform.

      Padam
  2. drpd buang baik bg kat org yg memerlukan..
    syg nk buang buku.. hihikk

    bestnya dpt jmpa sahabat blogger

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah selalu juga jumpe rakan blogger..alhamdulillah sebab rezeki berjumpa.

      Padam
  3. Next time kalau dapat banyak buku lagi, bolehlah buat giveaway. Nanti akak nak join 😉

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus jugak idea tu..cuma takot tak ramai yang join je..kite blogger picisan je hehe

      Padam
  4. seronok :) Bagus2 jangan membazir

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal..seb bek ada yang sudi ambik buku

      Padam
  5. Wah. Tu la Syaza pun kalau buku-buku Novel, komik terus teringat kat Kak sha 😘😘

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. kak sha selalu la review pasal buku kan..seb bek la igt die

      Padam
  6. untung la dapat berjumpa geng blogger..

    boleh santai-santai begitu

    BalasPadam
  7. Nasib baik tak buang.. Kalau tak membazir je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. buku baru tu..sayang nak buang..nasib la jumpe orang yang nak

      Padam
  8. Samalah saya pun tak selalu sangat baca buku melayu. Tapi paling suka of course buku Ramlee Awang Murshid ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. dengar cerita ramlee awang punya buku best best tapi tu la saya tak baca..kalau baca pon jns fixi punya buku

      Padam
  9. Alhamdullillah..Kak Sha rajin membaca. Rezeki kak Sha dapat buku² tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu..seb bek kak sha jenis friendly, snang nak kawan

      Padam
  10. akhirnya dapat bertentangan mata jua...moga berlanjutan ukhwahnya sampai bila2

    BalasPadam
  11. Kak Sha!! Haha..betulla, bila cakap suka buku tu memang boleh teka la siapa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahahah betul kan..Kak sha selalu buat review pasal buku

      Padam
  12. Hahaha.. malu kite.. (sembunyi muka balik tangan) kikiki..
    Terima kasih AD..

    BalasPadam
    Balasan
    1. elehh ngengadeee..hahaha..ada masa nnti jumpe lagi yea..

      Padam
  13. best nya dapat jumpa geng blogger, siap dapat hadiah lagi.. hee~ semoga ukhwah berkekalan hendaknya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan tak sangka kan..insyaallah harap semua nya berkekalan

      Padam