Pages

Skip to main content

Aku,Dia,dan buku

Aku,Dia,dan buku |  Asal title je nak gempak..hahah. Now ada apa dengan dia?siapa dia?mengapa?apa yang terjadi? hoi! banyak nau persoalannya😉 AD bagi clue okeh. Beliau merupakan blogger yang selalu buat review pasal buku,movie dan beliau juga kerja dalam bidang pendidikan sama macam AD! Siapa?!


Ni la blogger yang AD maksudkan. Si cantik manis,empunya blog KasihkuAmani. Macam mana boleh berjumpa? Mungkin jodoh kami untuk berkawan kuat?hahaha chill! nak habaq mai la ni. Kisahnya bila AD menerima banyak buku novel melayu, and all of them romance books. Kenapa AD tak simpan je buku tu?heee soalnya AD jarang sangat baca buku melayu..ampun👏 Nak dibuang sayang sebab buku tu elok je lagi. Ada yang masih dalam plastik lagi. jangan membazir, takmo jd member syaitan hahaha.

Fikir dan fikir akhirnya teringat pada kak sha, i mean kalau kak sha tak baca buku tu pon mungkin kak sha boleh simpan di library beliau. Well who knows kan, so AD try cuba nasib contact kak sha kat instagram, and alhamdulillah jawapan yang menggembirakan. So here we are. Dah la klo time keje AD akan silent phone, tak persan kak sha col terkejut juga la bila kak sha tetibe muncul kat kaunter AD.LOL.

Afterall thank sudi singgah..tak dapat melayan lama sbb tgh keje kan..time tu pulak mmg busy dengan roleplay.Thank you again friend!

until then XOXO💋
Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. bestnya, lenkali bagi akak jugak lah kalau dapat novel lagi... hehehe...
    dengan tak malu nya offer diri sebab akak pun suka membaca jugak...tapi tak boleh lawan kak sha lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pon suka buku juga ke..haa boleh xde hal..insyaallah kalau ade lagi lebih nnti saya inform.

      Delete
  2. drpd buang baik bg kat org yg memerlukan..
    syg nk buang buku.. hihikk

    bestnya dpt jmpa sahabat blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah selalu juga jumpe rakan blogger..alhamdulillah sebab rezeki berjumpa.

      Delete
  3. Next time kalau dapat banyak buku lagi, bolehlah buat giveaway. Nanti akak nak join 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus jugak idea tu..cuma takot tak ramai yang join je..kite blogger picisan je hehe

      Delete
  4. seronok :) Bagus2 jangan membazir

    ReplyDelete
  5. Wah. Tu la Syaza pun kalau buku-buku Novel, komik terus teringat kat Kak sha 😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kak sha selalu la review pasal buku kan..seb bek la igt die

      Delete
  6. untung la dapat berjumpa geng blogger..

    boleh santai-santai begitu

    ReplyDelete
  7. Nasib baik tak buang.. Kalau tak membazir je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku baru tu..sayang nak buang..nasib la jumpe orang yang nak

      Delete
  8. Samalah saya pun tak selalu sangat baca buku melayu. Tapi paling suka of course buku Ramlee Awang Murshid ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar cerita ramlee awang punya buku best best tapi tu la saya tak baca..kalau baca pon jns fixi punya buku

      Delete
  9. Alhamdullillah..Kak Sha rajin membaca. Rezeki kak Sha dapat buku² tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..seb bek kak sha jenis friendly, snang nak kawan

      Delete
  10. akhirnya dapat bertentangan mata jua...moga berlanjutan ukhwahnya sampai bila2

    ReplyDelete
  11. Kak Sha!! Haha..betulla, bila cakap suka buku tu memang boleh teka la siapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah betul kan..Kak sha selalu buat review pasal buku

      Delete
  12. Hahaha.. malu kite.. (sembunyi muka balik tangan) kikiki..
    Terima kasih AD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehh ngengadeee..hahaha..ada masa nnti jumpe lagi yea..

      Delete
  13. best nya dapat jumpa geng blogger, siap dapat hadiah lagi.. hee~ semoga ukhwah berkekalan hendaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tak sangka kan..insyaallah harap semua nya berkekalan

      Delete

Post a Comment

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »