Rabbitland - Jengka

  

Rabbitland ini terletaknya di Jengka, pahang. Rabbitland ini adalah sebuah mini zoo dan tempat rekreasi yang terletak di Jalan Besar Jengka 14, Bandar Jengka, Maran Pahang. Buka setiap hari (Isnin sehingga Ahad) dari jam 9 pagi -7 petang

HARGA TIKET : 
DEWASA : RM 10.00
KANAK-KANAK : RM 8.00
OKU/W.E : RM 5.00
 
Walaupun digelar mini zoo tetapi sebeanrnya terdapat pelbagai spesis haiwan di dalam Rabbitland ini. Antaranya ialah:
 
🐫 Unta🐪 burung unta 🐎kuda 🦚Burung Merak 🐇arnab 🐑dorper 🐊iguana 🦜burung blue-magpie
🦩emu 🦌rusa

Manakala antara aktiviti- aktiviti yang boleh dilakukan disini;
🤳🏻📸Bergambar bersama binatang
👨🏻‍🍳🍙 Memberi makan kepada binatang
👫🏻🐇Bermain bersama arnab
 
 
 
 
Kami mulakan tour dengan 1st animal iaitu unta! Tetibe rasa jakun je sebab dah lama tak masuk zoo kan. Walau ini mini zoo masih nak panggil zoo juga.😅 Mase ni unta tu datang dekat sebab die ingat kami ada makanan untuk die..takot weh..ape da unta.AD tak pasti pula keluasan kawasan ini, tapi jenuh juga nak pusing. Penat weh, dah la panas terik, ramai orang lagi. AD datang dengan keluarga kakak,since hari minggu tu free jadi ape lagi kan.
 
Walau pun ramai orang yang datang, tapi disebabkan kawasan ini besar jadi tak bertembung sagat, tak terasa dan  apa yang AD suka kat sini disediakan pili air merata- rata tau.. bagus sangat. Yeala lepas dah sentuh binatang mesti rasa nak basuh tangan je kan. Lepas tu kami pergi tengok rusa dan pelbagai lagi haiwan yang lain.

 
 
 
Disepanjang jalan, disediakan juga beberapa barangan dan tempat menarik untuk bergambar. AD apa lagi jadi bebudak la sekejap..semua nak cuba..banyak lagi gambar dalam fon tapi malas nak up semua..kalau tak semua penuh gambar dalam entry ni😅
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last stop adalah taman arnab, kalau anda nak bermain dengan arnab tu disyorkan beli la makan arnab yea. Jangan risau ade dijual di dalam tu. Arnab tu pulak manja sangat2 tau. Cuma masa AD sampai tu rasa mcm arnab tu tak terurus sikit. bulu comot and anda kena la tahan sikit yea bau poo arnab tu..hehehe Tapi AD lagi minat nak main dengan kucing. Sangkar kucing ni bersebelahan dengan sangkar arnab tau.



Lepas penat tawaf satu zoo ni, ada disediakan tempat rehat berdekatan dengan kedai runcit dalam zoo tu. Bolehlah anda melepaskan lelah dengan minuman dalam kedai tersebut. Tapi masa kami datang, pilihan sangat terhad. Last-last beli ice cream jela. Overall pengalaman best la bagi AD. Berbaloi untuk masuk. jadi sampai disni sahaja celoteh AD kali ini..jumpa di next posting.😃




anakdenesor

Hi, I’m AD. I'm a high heels librarian and part-time blogger. I love art as much as I love food. LOL.

14 Ulasan

  1. Budak-budak suka ini terutama dapat belai-belai bagi makan.
    Harga tiket pun murah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah diaorang suka la..dok kat rabbit tu berapa lama

      Padam
  2. laa, kenapa unta tu warna hijau., hehehe

    BalasPadam
  3. dalam banyak-banyak haiwan tu akak paling geram dengan kucing yg AD dukung tu. Muka dia punyala mcm tak ikhlas je kene dukung hahahha... comel

    BalasPadam
    Balasan
    1. iyea kak, die mmg tak ihlas..die tgh tdo saya kco die..hahah..dlm gamabr nmpk besar tapi sebenarnya kecil lagi tu

      Padam
  4. Masyaa Allah bestnya AD, murah lak tiket masuk, kalau dekat kak ana pii dah nii :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la pasal, murah tiketnya..klo tempat lain mau berpuluh dah.

      Padam
  5. Nampak menarik tempatnya..
    comel je bergambar dalam sarang telur besar tu..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha tapi gayat tu sebenarnya..die tinggi tu kne naik tangga

      Padam
  6. Uish.. Bestnya.. Kalau bawa bebudak tu, mesti diorang suka..

    BalasPadam
  7. best juga tempat ni. kalau bawa budak2 mesti diorang happy :)

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama