Happy Birthday Dear Denesor

 * Sepatutnya publish entry ni pada July tapi seketul Denesor ni pelupa orangnya.

Happy BirthdaySetelah terperap dalam draft since July, akhirnya publish juga entry ni. Happy Belated Birthday Dear Denesor. Alhamdulillah it's been a bumpy ride for me since last year. I think Covid really change my life 360 degree. From an outdoor person and now kene spend everyday at home, how i wish everything gonna be okay soon. I miss sea breeze, I miss scenery from peak of mountain..but stay at home pon satu benefit to me. My skin slowly getting better. Pimples gone and sunburn pon hilang. So i guess win-win situation? Nah AD tepek sini my latest picture sebagai tanda another year older another year wiser.Yeah I know rare gile nak nampak AD post my own pic kat blog ni kan.

Alhamdulillah, dipanjangkan umur.

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan meraikan hari lahir yang terkini dan terima kasih sangat2 kepada mereka yang mengingati diri ini dan masih kekal bersama tru my craziness. Thank You!!!

Seriously, memang AD tak sangka dapat hadiah. Normally mereka-mereka ini akan wish and celebrate dengan makan kek je. This year aura die lain macam dowh. 1st hadiah yang AD dapat ialah projector. Damn! memang AD da lama aim projector, since stay alone and sejenis hantu movie,so memang dah berangan nak skrin besar baru puas tgk movie. AD memang masukkan projector ni dalam wishlist since awal tahun lagi, tapi macam tak nampak pulak kepentingan die utk terus beli. Kept delaying it..mana tahu dapat hadiah projector. Memang function habis hadiah kali ini. So guys remember, kalau nak bagi hadiah make sure hadiah tu function okay so orang tu boleh guna instead of hiasan semata.

Tak sangka pula next hadiah ialah The Art of war. Semua barang yang AD dapat kali ni mmg semua dalam wishlist kot... korang ni stalker ke? LOL.

Then sahabat satu library, my partner in crime bagi set of limited edition eye shadow dengan set skincare The Ordionary . Kitaorang mmg peminat tegar TO kalau beli memang dari website yang legit dan belilah time ade sale okay, sangat la berbaloi. Hambik ang dapat stock barang utk 2 bulan terus. happy nyah!

Next is handmade necklace. Yang ni from cikgu kat skool AD. Actually this one AD beli untuk support bisness beliau and at the same AD nak customize sendiri rantai mengikut citarasa AD sendiri. Yang bestnya, setiap design yang die buat, die takkan buat copy. Means satu design satu item. So takkan ada barang yang sama dengan orang lain. Jom support kwn AD. Boleh cari IG beliau https://www.instagram.com/passion_for_beads/ Jangan risau pasal harga tau. Murah! sumpah murah. Dah la handmade pastu murah.

Then kalau anda perasan dekat white paper tu ade gambar kartun kan. Actually tu gambar AD, my sis ambik pastu die edit. Since die tahu adik die tgh gila dengan journal. So die bagi set journal untuk AD hias journal. I was like walaweh, pasni 24jam menulis journal lah. HAHAHAHa, and last but not least AD dapat sepasang blouse and pario skirt. Xde lak gambar nya. Mekacih awop. Ececeh. 

MY WISHES

1. FOR PEOPLE WHO LOVES ME

I wish that my family and friends know how much that I love them. I might  always missing in action from my friends radar but belive me, I will always be there at the time that u need me most. 

I'm human,not an angel. I made mistakes, I might hurt my family and my friends without I realized it. I wish that I would be forgiven for the times that I minght hurt them.

I wish, I wish that our friendship wil never end.

2. MY WISH FOR WHO I AM

Dear me, this birthday serves as a reminder that you have enjoyed the full grace of God and that you indeed deserve to be celebrated. You've worked through fire and come out without a scratch. You are a survivor. happy birthday dear self.

I hope u get confidence when things get though, when you start to thinking to give up. I hope you will get patience with your own temptations and trials and hope you may find a good companionship to share your happiness, sorrows, trouble as well as joys.

Until we meet again.



Share:

28 Comments

  1. Happy belated birthday, semoga segala impian menjadi nyata, semoga segala kegusaran mendapat jawapan!

    BalasPadam
  2. Happy belated birthday AD. Ingat ammi je buat throwback entry utk birthday yg July haritu... Rupanya birthday girl pon sama juga.

    May Allah bless you and grant all your wishes

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeake ammi? nak terjah la..lama da x melawat ni..aminn mekacih atas doa

      Padam
  3. This is such an incredible post. Wishing you a very happy belated birthday! That picture is so so beautiful! I cannot get over how incredible that handmade necklace is. What a special piece to have. Sending you all the best! <3
    the creation of beauty is art.

    BalasPadam
    Balasan
    1. right! it's so light yet so beautiful. I think I can wear it everyday hehehe

      Padam
  4. Selamat hari Lahir AD. Semoga di beri kesihatan yang baik dan di murahkan rezeki selalu. Di dalam peliharaan Allah AMin!

    BalasPadam
  5. Wow Tahniah AD dapat hadiah dlm wish list,bkn sng tu hehee
    Happy belated befday AD ^_^ semoga bergembira ya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan! Depa ni cam tau tau je mmg nak bende alah tu semua..dapat hadiah jimat duit kite hahaha

      Padam
  6. Happy birthday:) greetings from Turkey...

    BalasPadam
  7. wah kita geng baby july. Date tu sama tarikh dengan birthday blogger Scdha Sein. Semuga hari-hari mendatang Allah berkati dan lindungi tidak kira dimana berada. Aamiin

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh date yg mana awak? kite tak mention pon date nya awak..heheheh amin untuk doa tersebut

      Padam
    2. Tu nampak kad 14 hb July 2021

      Padam
  8. happy belated birthday AD, semoga sentiasa dalam lindunganNya

    BalasPadam
  9. Selamat hari lahir AD.. Akak doakan semoga awak dikurniakan kesihatan yang baik, semoga apa yang awak doakan Insha Allah akan dimakbulkan.. Semoga awak sekeluarga dilindungi, dirahmati dan diberkati oleh Allah SWT..

    BalasPadam
  10. hepi belated besday anakanda dinosaur tuuuh., moga dimurahkan rejeki senantiasa dan panjang umur., aminn

    BalasPadam
  11. Happy belated birthday AD. Semoga baik2 saja. Happy2 selalu, Insya-Allah amin..

    BalasPadam
  12. Happy belated birthday 😃

    BalasPadam
  13. selamat hari ulang tahun AD, kak ana doakan semoga segala impian dan cita2 akan dimakhbulkanNya jua , aamiin

    BalasPadam
  14. Happy belated birthday AD. Semoga dipanjangkan usia dengan segala kebaikan dan dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan serta sihat selalu. Aaaminn...
    Seronoknya dapat hadiah projector tu. Memang feel lah bila tengok movie.

    BalasPadam
  15. Happy belated birthday.
    Tahun ini rasa mencabar dari tahun lepas.
    Hehe bagus dapat hadiah dikehendaki.
    Alhamdulillah tahniah.

    BalasPadam
  16. Happy belated birthday AD..
    Alhamdulillah, dapat hadiah yg dlm wishlist..

    BalasPadam
  17. Happy belated birthday, AD. Moga satu tahun yang akan datang dan tahun-tahun seterusnya indah belaka dan segala impianmu akan termakbul.

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »