Burger Ramly padu

Masih ingat lagi masa kecil suka beli bege Ramly, masa tu mekdi mana terkenal sangat. Setiap kali ke bandar memang akan singgah kedai bege Ramly ni. Memang padu la. Ingat lagi kejadian memalukan. Kisahnya tengah lapar, then slumber order cam gini " Ramly, bege daging satu" ape ko ingat tokey kedai tu nama Ramly ke senah oi..Maka AD pon tersipu sipu ehh silap bang..mujur brader tu cool je.

Mengimbau kenangan betul. Sekarang ni hidup di bandar ni mana la nak dapat bege legend mcm tu lagi, tapi mujur ada tau. Dekat je dengan block AD. Brader yang buat bege ni memang sempoi habis, da tu tak lokek la dgn rezeki die bg.  Hari tu ade order cookies ice blended, memang favorite AD, sebab klo order memang tu la air yang AD repeat. Then brader tu lupa letak cookies, so inform la kat brader tu..sekali die letak ya ampun  banyak wei. AD lak jadi segan. Sambil borak sambil die tuang. Tu la orang cakap sambil niaga sambil sedekah. AD pon dari duit habis ke mekdi, bek berabis duit menolong peniaga local kita. Insyaallah tak miskin la kita kerana sedekah. 


Lokasi: Pangsapuri Sentosa, Setia Alam

Jodi lapar lagi so order lagi. LOL. Brade ni mula beroperasi bermula 11am tau, klo sblom emco smpai 11pm tapi since emco smpai 8pm jela. Jom tengok menu die.







Siyes guys! Sedap namatey. Dah la banyak, harga murah sia! Support la local business okay. Confirm tak rugi. Tak caya? Meh tengok isi bege die mengancam ke tak. See I told youu..okay bai, nak sambung makan. Kalau agak2 terliur boleh contact brader ni  012 284 1766 Tapi siapa yang stay area Setia Alam jela yea, tak sure pula kalau delivery jauh macam mana. 






Tags:

Share:

10 Comments

  1. betul2, burger ramly ni klu pandai buat memang lagi sedap dr mcd hehehe

    BalasPadam
  2. Adui! Tengok gambar pun terus terliu namatey jugak hihihiiiiii!

    BalasPadam
  3. Dahlah murah. Kaya sos. Sedap pulak tu kan. Memang takleh lawan yang itu. teringin waffle pulak tiba tiba tengok gambar waffle tu. aduhaiii

    BalasPadam
  4. uish godaan melampau amat ni AD!
    kita dahlah proses turunkan lemak ni. Allah...nasib baik setia alam, kalau shah alam....memang grab terus!

    BalasPadam
  5. sedapnya waffle, lama tak makan..hehe
    burger ramly memang sedap plus harga dia murah pula tu :)

    BalasPadam
  6. helppp!! craving for waffle lama dah ni huhuh

    BalasPadam
  7. Telan air liur baca entri ni. Posa pulak hari ni. Hehe.. memang, saya setuju! Burger ramly the best!

    BalasPadam
  8. Aduh!! Godaan apakah ini.. 😋😋😋
    Memang berger ramly tepi jalan juga yang terbaik.. Ramai yang dah hadkan waktu operasi.. Semoga mereka semua dilimpahkan rezeki dan dipermudahkan urusan.. Aamiin..

    BalasPadam
  9. Hehe cuci mata sahajalah. Nampak menyelerakan. Harap-harap orang Shah Alam ternampak pos ini terus pergi sana. Hehe.

    BalasPadam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »