Pages

Skip to main content

MamaPapa Chalet


MamaPapa ChaletBertempat di Kampung Orang Asli Hulu Chemperuh, 28750 Bentong, Pahang. Merupakan perfect place for weekend gateaway bagi anda yang inginkan suasana desa, dingin air sungai dan udara yang segar bebas daripada pencemaran.

Ini adalah percutian pertama AD selepas pergerakan rentas negeri dibenarkan. Perjalanan menuju ke Janda Baik ini lebih kurang sejam setengah daripada kampung AD. Masa AD pergi ni ada less untuk harga bilik. AD ambik 2 bilik yang bersambung sebab datang dengan family kan, agak luas la bilik tu, cumanya kedudukan plug bagi AD tak strategik..too high, nak masak keetle pon payah dan cord keetle too short tak sampai klo nak letak atas meja, other than that ok je semua. Owner chalet islam so kebajikan ibadah di utamakan, dalam bilik disediakan sejadah dan penanda arah kiblat.So xde la kita terkial kial cari arah kiblat kan.

Jika anda nature lover, tempat ni mmg sesuai sekali untuk anda. Kedudukan sungai yang berada di belakang chalet, bukak pintu je terus nampak sungai tau AND sungai yang masih terpelihara daripada pencemaran, jernih dan dingin sekali air nya. Bila berendam confirm rasa taknak naik atas dah.


BBQ pit juga disediakan disini..jadi anda boleh BBQ, arang disediakan anda cuma perlu sediakan bahan untuk BBQ sahaja dan tiada caj tambahan untuk BBQ. Best kan! So apa lagi, perap ayam sesiap sebelum bertolak kesini..lagi lama diperap lagi mesra rasanya..lagi sedap la gituw.

Tudia orang kuat malam BBQ.

Keesokkan nya baru AD bermandi manda disebabkan kami sampai agak lewat petang, jadi tak dapat mandi pada hari pertama tu. Sebelum mandi sempat juga la berjalan jalan disekitar kawasan kg mencari breakfast..kami tak mabik pakej breakfast sekali dengan penginapan.


Berbagai juadah tersedia

Say banana,say cheese!
Sempat lagi tu bergambar tengah jalan. Food pon dah settle, so tunggu apa lagi, tak sabar nak mandi ni
chalet

Jom view youtube untuk melihat keindahan kawasan ni.







Hi, I’m Nad.Full time librarian and part time blogger, not to mention that I develop S.O.S (save our space) The Digitalization of damaged books.

Comments

  1. Mesti seronok jalan-jalan keliling kawasan.

    ReplyDelete
  2. Nampak sungai tu rasa tak sabar nak berendam. Mesti sejuk air dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..geram nak terjun je terus..uishh sejuk jgn cakap..ketar ketar dalam tuh

      Delete
  3. mcm best je di sini. indah n permai sekali.

    ReplyDelete
  4. Nampak nyaman tempat ni. Cantik chalet dia ingatkan rumah kayu.. ok laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh tak yang kali ni bukan rumah kayu..batu..hehe

      Delete
  5. Janda baik ni mmg tempat2 bercuti yg best & lawa2 yer 😍

    ReplyDelete
  6. Unik namanya, mamapapachalet.
    Pintar ya memilih nama lokasinya, kak πŸ™‚.

    Asik nih ada sungai kecilnya, bisa buat main-main air 😁

    ReplyDelete
  7. Syok tu belakang chalet ada sungai. tengahari panas berendam syok tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! skrg kan tgh panas..syok tu berendam xnak naik dah

      Delete
  8. bestnya percutian tempat macam ini.. memang relaks dan menenangkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala bercuti tempat macam ni best kan

      Delete
  9. bestnye...dh lama xbercuti sejak "cuti PKP"....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bila reda kes..boleh la klo nak bercuti kan..skrang makin naik pulak kes ni

      Delete
  10. best nyaa gather2 mcm ni. bnyk tmpt best kat sini, one day nk staycation sini jugak tenangkan fikiran

    ReplyDelete
  11. part berendam air sungai tu yang paling best tu.. nikmatnya sejuk2 air sungai.
    sejak lepas PKP dok plan nak pegi sungai.. x jadi jadi.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! sejuk yakmat..anak buah sampai ketor..tapi syok laa

      Delete
  12. Tempat menarik ni. Boleh la buat perjumpaan keluarga besar

    ReplyDelete
  13. Memang best sekali sekala ke sini.. tak ramai org, tak risau sgt dgn covid

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah time kitwg pi ni xramai orang..selamat sikit

      Delete
  14. seronoknya AD...boleh shida mskkn dlm list cuti-cuti shida nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah shida..nanti klo ada masa boleh pergi sini..tak rugi lah

      Delete

Post a Comment

anakdenesor's bookshelf: read

Fangs a Lot: Final Notes from a Totally Lame Vampire
Be Prepared
The Lie Tree
When I Was a Kid 4
When I Was a Kid 5
Aku, Kau & Sekolah
Poop Happened!: A History of the World from the Bottom Up
Caveboy Dave: More Scrawny Than Brawny
i before e
Zombie Kid
AWAN
101 Things You Should Know About Math
How to Be Single
My Diary: The Totally True Story of Me!
When I Was a Kid 3
Diary of a Wimpy Kid
Open This Little Book
30 Kesaksian Pengamal Tahajud
When I Was a Kid 2
Once Upon a Miao #3: Even More Stories from the Other Side of Malaysia


anakdenesor's favorite books »