MamaPapa Chalet


MamaPapa ChaletBertempat di Kampung Orang Asli Hulu Chemperuh, 28750 Bentong, Pahang. Merupakan perfect place for weekend gateaway bagi anda yang inginkan suasana desa, dingin air sungai dan udara yang segar bebas daripada pencemaran.

Ini adalah percutian pertama AD selepas pergerakan rentas negeri dibenarkan. Perjalanan menuju ke Janda Baik ini lebih kurang sejam setengah daripada kampung AD. Masa AD pergi ni ada less untuk harga bilik. AD ambik 2 bilik yang bersambung sebab datang dengan family kan, agak luas la bilik tu, cumanya kedudukan plug bagi AD tak strategik..too high, nak masak keetle pon payah dan cord keetle too short tak sampai klo nak letak atas meja, other than that ok je semua. Owner chalet islam so kebajikan ibadah di utamakan, dalam bilik disediakan sejadah dan penanda arah kiblat.So xde la kita terkial kial cari arah kiblat kan.

Jika anda nature lover, tempat ni mmg sesuai sekali untuk anda. Kedudukan sungai yang berada di belakang chalet, bukak pintu je terus nampak sungai tau AND sungai yang masih terpelihara daripada pencemaran, jernih dan dingin sekali air nya. Bila berendam confirm rasa taknak naik atas dah.


BBQ pit juga disediakan disini..jadi anda boleh BBQ, arang disediakan anda cuma perlu sediakan bahan untuk BBQ sahaja dan tiada caj tambahan untuk BBQ. Best kan! So apa lagi, perap ayam sesiap sebelum bertolak kesini..lagi lama diperap lagi mesra rasanya..lagi sedap la gituw.

Tudia orang kuat malam BBQ.

Keesokkan nya baru AD bermandi manda disebabkan kami sampai agak lewat petang, jadi tak dapat mandi pada hari pertama tu. Sebelum mandi sempat juga la berjalan jalan disekitar kawasan kg mencari breakfast..kami tak mabik pakej breakfast sekali dengan penginapan.


Berbagai juadah tersedia

Say banana,say cheese!
Sempat lagi tu bergambar tengah jalan. Food pon dah settle, so tunggu apa lagi, tak sabar nak mandi ni
chalet

Jom view youtube untuk melihat keindahan kawasan ni.







Share:

30 Comments

  1. Mesti seronok jalan-jalan keliling kawasan.

    BalasPadam
  2. Nampak sungai tu rasa tak sabar nak berendam. Mesti sejuk air dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..geram nak terjun je terus..uishh sejuk jgn cakap..ketar ketar dalam tuh

      Padam
  3. mcm best je di sini. indah n permai sekali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best..kalau ada masa boleh pergi..tenang je

      Padam
  4. Nampak nyaman tempat ni. Cantik chalet dia ingatkan rumah kayu.. ok laa

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh tak yang kali ni bukan rumah kayu..batu..hehe

      Padam
  5. Janda baik ni mmg tempat2 bercuti yg best & lawa2 yer 😍

    BalasPadam
  6. Unik namanya, mamapapachalet.
    Pintar ya memilih nama lokasinya, kak 🙂.

    Asik nih ada sungai kecilnya, bisa buat main-main air 😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheh iya betul..asik bangat dingin airnya

      Padam
  7. Syok tu belakang chalet ada sungai. tengahari panas berendam syok tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan! skrg kan tgh panas..syok tu berendam xnak naik dah

      Padam
  8. bestnya percutian tempat macam ini.. memang relaks dan menenangkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekali sekala bercuti tempat macam ni best kan

      Padam
  9. bestnye...dh lama xbercuti sejak "cuti PKP"....

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti bila reda kes..boleh la klo nak bercuti kan..skrang makin naik pulak kes ni

      Padam
  10. best nyaa gather2 mcm ni. bnyk tmpt best kat sini, one day nk staycation sini jugak tenangkan fikiran

    BalasPadam
  11. part berendam air sungai tu yang paling best tu.. nikmatnya sejuk2 air sungai.
    sejak lepas PKP dok plan nak pegi sungai.. x jadi jadi.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan! sejuk yakmat..anak buah sampai ketor..tapi syok laa

      Padam
  12. Tempat menarik ni. Boleh la buat perjumpaan keluarga besar

    BalasPadam
  13. Memang best sekali sekala ke sini.. tak ramai org, tak risau sgt dgn covid

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah time kitwg pi ni xramai orang..selamat sikit

      Padam
  14. seronoknya AD...boleh shida mskkn dlm list cuti-cuti shida nnt :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah shida..nanti klo ada masa boleh pergi sini..tak rugi lah

      Padam

anakdenesor's bookshelf: read

Hungry Business
One of Us Is Lying
The Enchantress Returns
What Not to Do If You Turn Invisible
Sayap V
Self Love
The Light Jar
Claire's Apocalypse : A Zombie Science Fiction Horror Short Story
I Hope You Stay
2am Thoughts
365 Days of Wonder: Mr. Browne's Book of Precepts
Pendek Mabuk Gila
The Last Shimmer
Trilogi Ajaib #3: AKSARA


anakdenesor's favorite books »