Good Morning peeps..just finish reading Sebuah Usaha Melupakan by Boy Candra



"Akhirnya aku belajar melepasmu bukan karena aku tidak lagi mencintaimu. Bukan juga karena sayangku sudah habis di dalam hati. Namun aku sadar, mencintaimu sendirian bukanlah cinta yang wajar"

Buku ini merupakan catatan peribadi penulis. Merupakan usaha sang penulis untuk melupakan semua kisah yang pernah terjadi. Bukan lah guide untuk cara melupakan bekas kekasih tapi this book more to writer's life, his feelings.

Melupakan sesuatu atau seseorang bukanlah suatu proses yang mudah. Penulis sendiri menghabiskan setahun lamanya untuk akhirnya melepaskan sesuatu yang kini bukan lagi miliknya. AD suka buku ni sebab the words yang penulis gunakan, situasi yang based on real life, yeah hampir semua orang mengalami fasa sakitnya ditinggalkan..satu keadaan dimana hati memerlukan kekuatan untuk berusaha melupakan segala kenangan and for AD buku ini mewakili segala keperitan yang dialami pada suatu ketika dahulu.

Cara penulisan yang santai dengan dibahagikan dengan chapter yang pendek pendek memudahkan untuk membaca. Kenbanyakkan ceritanya mengenai pengkhianatan, proses pemulihan perasaan, sehinggalah penulis berjaya menemukan cerita cinta yang baru. Hanyalah bahan bacaan yang santai dan diselang selikan dengan qoutes yang deep. Buku ini isinya bukan hanya soal melupakan tapi juga tentang kehilangan dan melepaskan.

"Tidak semua orang benar-benar berani melepaskan meski sudah dibunuh paksa hatinya"

"Aku melayang-layang tanpa tujuan jatuh ke tanah lalu dipaksa menyerah. Dipaksa ikhlas akan hal-hal yang tak ingin kulepas." 

It's been a while since my last post..acah acah mat salleh lak nak speaking bagai yeadok.😅 Selamat berpuasa peeps..moga Ramadhan kali ini memberi seribu satu peluang untuk berubah ke arah lebih baik, meningkatkan amal dan menjadi seorang muslim yang lebih baik. Amin.
view from AD punya apartment

Bagi AD hari ini permulaan yang sangat baik..i think its raining in fews area, like tempat AD mmg hujan lebat..pagi tadi glommy habis, tengah hari terik, but since AD kerja dalam econ so tak rasa sangat bahang tu..but i wonder how la people yang kerja mmg tengah panas terik tu kan..camner la depa survive buat kerja.Moga mereka diberi kekuatan.. I can't wait until friday sbb nak balik kg..of coz babe,puasa kot harus la spend time dengan family..padahal due minggu lepas da balik.😋let's me share few things about puasa.

DI MANA KEDUDUKAN PUASA KITA?

Based on Imam al-Ghazali dalam kitabnya berjudul "Ihya Ulumuddin"






Moga Ramadhan ini merupakan Ramadhan yang terbaik untuk semua

MarhabanYa Ramadhan..

by on Monday, May 06, 2019
It's been a while since my last post..acah acah mat salleh lak nak speaking bagai yeadok.😅 Selamat berpuasa peeps..moga Ramadhan...