wordless wednesday #1

Yeah I CAN DO THIS!

Title:The Fault in Our Stars
ISBN:  9780525478812
Author: John Green
 

I have read this book last year but recently I read again because I need some inspiration, some motivation. I just know that I need to read this book again. This book tells a story about teens fighting cancer, who have an up and down moment.
 
I'm a grenade and at some point I'm going to blow up and I would like to minimize the casualties, okay? 
Its all begin with... Hazel knows she is dying of cancer, and even when she makes an instant connection with survivor Augustus Waters at a youth support group, she is determined not to start a romance with him because she afraid whether she might leave Augustus sooner or later.
 
This is a tearjerker dealing with dying and surviving the death of a loved one. Parents who read this book along with their teens will be particularly moved by Hazel's parents, who soothe her anxiety by telling her about their plans for after she has died 
 
"Even when you die, I will still be your mom, Hazel ... how could I stop loving you?"


 





Synopsis

When a young nun at a cloistered abbey in Romania takes her own life, a priest with a haunted past and a novitiate on the threshold of her final vows are sent by the Vatican to investigate. Together, they uncover the order's unholy secret. Risking not only their lives but their faith and their very souls, they confront a malevolent force in the form of a demonic nun.

My Review

After reading some review,and watch the trailer..i made my mind to watch this movie..based on the review they said worth to watch it BUT..sighhh for me its totally BORED,it content of every horror cliche we can think of...my advice just watch another movie..this is just honest opinion from me, if you think its scary enuf soo let it be..we are different person and the way that we think also different right. its just 💜💜 out of 💜💜💜💜💜..

The Nun

by on Monday, September 24, 2018
Synopsis When a young nun at a cloistered abbey in Romania takes her own life, a priest with a haunted past and a novitiate on t...
http://zzzyy.blogspot.com/2018/09/segmen-bloglist-oct-nov18-by.html

Klik banner utk join..mai kite support blogger lain

Munafik 2 kureng berbanding Munafik pertama? | Rasanya tak perlu la nak bercerita panjang mengenai movie munafik ni..rasanya sudah ramai yang tahu. Yelah AD pon baru sekarang nak pos kan. Sebenarnya dah lama tgk,tapi baru ni la nak buat review yea dak..meh kite kaji pro and cons movie ni.

Sipnosis
Kehidupan Ustaz Adam (Syamsul Yusof) kembali tenang selepas dihantu oleh kematian isteri dan anaknya. Dia mula menjadi pendakwah bebas dan meneruskan tanggungjawab membantu golongan yang terkena gangguan sihir/jin di serata tempat. Ujian yang menimpa sebelum ini telah mengajarnya untuk lebih tawadhu pada Ilahi. Namun apa yang mengelirukan, Adam sentiasa dihantui dengan imbasan-imbasan silam tentang kematian Maria. Adam juga sering didatangi seorang wanita misteri yang mempersoalkan tentang keimanan dan takdir Tuhan. Dalam masa yang sama, di seberang kampung tinggal seorang wanita bernama Sakinah (Maya Karin) dan anak perempuannya, Aina.
Sakinah terpaksa menjaga ayahnya yang mengidap penyakit misteri. Kehidupan Sakinah yang daif memberi tekanan padanya ditambah pula dia dan anaknya beberapa kali diganggu syaitan. Sakinah percaya apa yang dihadapinya berpunca dari Abu Jar (Nasir Bilal Khan), seorang munafik dan ketua ajaran sesat di kampung yang sama. Abu Jar mempunyai pengikut yang ramai dan digeruni penduduk kampung. Sakinah atau sesiapa sahaja yang masih berpegang pada Islam adalah musuh Abu Jar.
Abu Jar menggunakan sihir/jin untuk menghancurkan sesiapa yang tidak mengikut ajarannya. Ini memaksa Sakinah untuk mencari Ustaz Adam. Kedatangan Ustaz Adam ke kampung seberang telah menimbulkan kemarahan Abu Jar.

My point of view 
Permulaan movie ini bersambung terus dengan last scene pada movie yg 1, so mungkin agak keliru sedikit bagi mereka yang miss munafik 1... Munafik 2 menampilkan barisan pelakon yang agak hebat kali ni seperti Maya karin,Nasir bilal khan dan mawi. Biasanya kalau watak nasir bilal khan mesti igt tanah kubur kan tapi kali ni beza sedikit, membawa watak yang agak kejam. Overall cerita ni tak takdela seram mana, element seram itu ada, part yang terkejut still ada..tapi rasanya munafik 1 lagi best..depends pada pandangan masing masing oke..ini hanyalah dari sudut pandangan AD.

" Tidak semua yang ALLLAH izin itu ALLAH redha " antara ayat yang AD suka dalam filem ini.


Pro
  1. Filem ini lebih mendedahkan pada umum tentang kepayahan berdakwah pada masa sekarang,dimana sebagai manusia kita pasti diuji sepertimana Adam juga tidak terlepas diuji walaupun beliau seorang ustaz malahan dugaan beliau lebih besar
  2. Menampilkan banyak good point yang boleh diikuti seperti,sentiasa berhati hati dalam pergaulan kerana walau bagaimana baik pon kita,pasti ada yang masih dengki..hati manusia siapa yang tahu kan.
  3. Menggunakan ayat al quran dalam filem ini,ada kisah yang selepas menonton filem ini anak mereka dikacau..so mohon berhati hati
  4. Memberi peringatan kepada semua mengenai dunia zaman sekarang.
Cons 
  1. Ending tergantung(dimaklumkan akan keluar munafik no 3) mgkin sbb itu ending die tergantung
  2. Tidak didedahkan mengapa dan bagaimana Abujar memesongkan agama penduduk kg tersebut,sebab tetibe je Abujar ade pengkiut ramai dan hanya beberapa kerat je yang masih berpegang teguh pada agama islam
  3. Tidak dinyatakan dengan jelas kenapa Sakinah membawa anak dan bapanya lari tggal di pendalaman sedangkan bapa Sakinah merupakan imam di kg tersebut dan permulaan kejadian yang berlaku pada bapanya juga tidak dinyatakan
  4. Abujar ada mengatakan yang anak sakinah itu adalah anaknya...namun tak pula diceritakan bagaimana kaitan antara Sakinah dengan Abujar..adakah mereka pernah berkahwin dulu..atau Sakinah pernah dirogol oleh Abujar..haihh mmg tertanya tanya betul
  5. Persoalan utama,siapakah hantu yang selalu muncul bercakap dengan Adam dan apa kaitan hantu tersebut tetibe je muncul dan cakap bahasa indonesia?pelik.Semua tidak diberi jawapan
Okay mungkin segala persoalan itu akan terjawap pada munafik 3 nnti..tp still rasa mcm cerita ni mcm lopong sket sbb byk persoalan tidak dijawap..okey tu je pandangan dari AD






By looking at the title you would know already about what i want to tell you guys today. This is a tale about an old man who goes off in search of the perfect cat to be a companion for him and his wife. BUT...instead of one cat, he comes back with "hundred of cats,thousand of cats, millions of cats and billions and trillions of cats!" Can you just imagine, that a such a large amount of cats, even for a cat lover like me..haha well this is a short and fun story about the addiction to cat.. It tells you how danger it can be if you keep adopting every cat that you see without thinking the consequence that you might get which could end up to trillions of cats. But...Everything turns out great with only one humble,good cat. 

Title: Millions of cats
Author: Wanda Ga'g
Publisher: Puffin books
Pages: 32
ISBN: 0142407089

Points: 1
Total: 15

Millions of cats

by on Thursday, September 20, 2018
By looking at the title you would know already about what i want to tell you guys today. This is a tale about an old man who goe...

Olla! Well I continue again with another book. For today I choose picture book.Suitable for kid ages 5 until 8,the words that they used in this book easy to understand and clear.




Title: The girl who loved wild horses
Author: Paul Goble
Publisher: Bradbury Press, Simon & Schuster
ISBN: 9780689716966
Pages: 31

 REVIEW

There was a girl in the village who loved horses. She would often get up at daybreak when the birds were singing about the rising sun. She led the horses to drink at the river. She spoke softly and they followed. People noticed that she understood horses in a special way. She knew which grass they liked best and where to find them shelter from the winter.

And so begins the story of a young Native American girl devoted to the care of her tribe's horses. With a simple text and splendid illustrations, Paul Goble express how she eventually become one of the horses to forever run free because of the loved of nature. They also put a Navaho's song about his horse..quite interesting.
Points: 2
Total: 14

The girl who loved wild horses

by on Wednesday, September 19, 2018
Olla! Well I continue again with another book. For today I choose picture book.Suitable for kid ages 5 until 8,the words that they used ...

Hi peeps! After a long  break i'm back!(kekonon ade yg rindu..perasan!haha)..orait! Let's continue with Newberry reading challenge and I just finished my reading.Still far from my reading challenge goal..i have to keep reading. Below is the details.

Title: The girl who drank the moon
Author: Kelly Barnhill
Publisher: Algonquin Young Readers
Publication Year: 2016
ISBN: 9780547907031


 

Review

Usually we heard that a witch must be a old and cruel but for this book its totally opposite. Its began with each year the elders of the Protectorate civilization manipulate the villagers by taking the youngest born infant and leaving it in the woods as a sacrifice to the witch because they are told that is the only way to keep her from coming to kill them all...but really it’s just the elders trying to keep everyone scared enough to control, but what the townspeople don’t know is that the kind Witch Xan safely retrieves them all. Brings them to a better village/family every year, so nothing bad actually happens to them, but the parents of the children don't know that. They are suffering and going insane because they think their children are being sent off to die and the elders feed off of that

The way the author wrote it makes you never want to set it down.For those who like dragon you definitely have to read this book. It quite funny when the dragon taking care of the children,the way he raising the children.  I would recommend this to anyone who loves fantasy, magic, and mystery but bare in mind that this book also contain some part of implied violence such as the elders talk about having to kill people who are a problem or question things, there are torture chambers and people talk about people screaming. For me this book suitable for primary student Y5 and above.

Points: 3
Total: 12

The Girl Who Drank the Moon

by on Wednesday, September 05, 2018
  Hi peeps! After a long  break i'm back!(kekonon ade yg rindu..perasan!haha)..orait! Let's continue with Newberry reading cha...