Happy birthday!!!! | 14th of July is my official birthday... Well  I’m officially a year older today and much cooler than ever๐Ÿ˜‰. My journey so far in life has been amazing, and  Thank God for that. Alhamdulillah...Syukur.. for those sweet things that happening to me lately. I've been surrounded by angels. I'm not a type that have a lot of friends..nope,definitely not...but all my friends are the one that will be on your side no matter what happen..TRUE friends.

ANYTHING SPECIAL?
Well not much..everything went on like usual day, except surprise celebration by my fav achi and surprise delivery cookies by my beloved friend Niesa..how sweet it is. Actually there is three persons (including me) that have same birthday which is Ustazah and another my friend I called sis Maryna. What a coincidence right,3 generations serving for the same institution, how cool is that.

We are triplets

They do the surprise celebration on friday..I don't have any idea because my birthday on saturday actually, after having my lunch i saw a cake on my desk..it must be them. See they use my croc as the props.


It's a cheese cake..oh they know me well..kinda fanatic with cheese cake and red velvet..heee

My fav achi in the world..They are my sister,my boss,my friends.



Aww I'm so shy and excited at the same time


Tadaaaaa!They know that my mi band 1 already damaged..yeah! i'm soo happy..



Like their slogan "ketagih gilaaaa"


MY WISHES?
There are many things in life that are out of our hands. 6 + 3 = 9 same as 4 + 5 = 9..You have to know that the way you do things is not always the only way to do them..please remember that. You may not always end up where you thought you were going but you will always end up where you are meant to be.

MY WISH # 1
My Wish for how I want people to treat me

➤I wish to be cared for with kindness and cheerfulness.
➤I wish people will pray for me
 

MY WISH # 2
My Wish for what I want my loved ones to know

➤I wish to have my family and friends know that I love them.
➤I wish to be forgiven for the times that I may have hurt my family,friends and others
➤I wish our friendship will never end


MY WISH # 3
My Wish for who am I


➤Confidence: When things get tough, when I'm thinking of give up
Patience: With my own trials and temptations and with others
➤Adjustable attitude: One that doesn't react  but respond with well-thought-actions and feelings
➤Excitement : New things to enjoy and learn
➤Fun: laughter and smile any way that I can get them
➤Companionship :People to share my happiness and sorrows,trouble and joys
➤Health : mental,physical and emotional
➤Peace : With others,myself and the environment

........that all my wishes came true........


Happy birthday!!!!

by on Wednesday, July 18, 2018
Happy birthday!!!! | 14th of July is my official birthday... Well  I’m officially a year older today and much cooler than ever๐Ÿ˜‰. My jou...

Maksud berjumpa burung hantu | Burung hantu sering kali dikaitkan dengan benda buruk seperti sial,petanda kematian juga petanda adanya makhluk halus. Namun sejauh mana kebenaran nya? Apakah benar segala dakwaan diatas? Malah ada segelintir yang percaya jika burung hantu tersebut bewarna putih lagi bahaya. Persoalan nya disini benarkah?  Apakah mitos semata atau fakta? Jom scroll dibawah AD huraikan persoalan ini.

Malam tadi AD tetibe terjaga..tak tau pasaipa..then mase terjaga tu nmpak ada bende putih melayang layang tengah nak landing kat tingkap...kite ni tengah mamai bukan nya ada rasa takot ka,apa ka kan..then bgun tu pi la kat tingkap tu..rupanya yang tgh melayang tu cik owlie warna putih..dalam hati dok pk knpe cik owlie tetibe leh terbang kat kawasan perumahan lak..ai is kompius. Then dok perati la kat die..xde la lame sgt nk tgk,mgkin dalam 3 minit camtu pastu AD pi sambung tdo. Yelah mase tu kul 3.13 pagi kot..nak g keje lak nnti kan.Mujur nmpk owlie..klo nmpk cik an kompem la pengsan teruih.
Maksud berjumpa burung hantu itu apakah? Adakah sekadar melepaskan lelah penat terbang?atau mempunyai maksud yang tersembunyi? Adakah kematian akan menghampiri?atau adakah juga musibah bakal melanda? Jangan begitu anak anak...jangan begitu taksub..jangan percaya perkara tahayul semua..jatuh syirik lak kang.

 FAHAMAN MEREKA@MITOS
  1.  Di utara England, jika seseorang yang terlantar sakit terlihat burung hantu bermakna dia akan menemui ajal tidak lama lagi.
  2. Ireland pula, ada individu yang menggunakan bulu burung hantu untuk diletakkan di bawah bantal bayi agar si kecil mudah tidur.
  3. Di Algeria, meletakkan mata burung hantu jenis Eagle di tangan kiri wanita yang sedang tidur akan menyebabkan wanita tersebut akan bercerita kesemua rahsianya
  4.  Masyarakat Perancis pula menganggap jika wanita hamil mendengar suara burung hantu bermakna anak yang dikandung ialah bayi perempuan   
 MENYINGKAP DISEBALIKNYA


l Qur’an
1.Firman Allah Subhanahu wata’ala :
ุฃู„ุง ุฅู†ู…ุง ุทุงุฆุฑู‡ู… ุนู†ุฏ ุงู„ู„ู‡ ูˆู„ูƒู† ุฃูƒุซุฑู‡ู… ู„ุง ูŠุนู„ู…ูˆู†
Ketahuilah, sesungguhnya kesialan mereka itu adalah ketetapan dari Allah, akan tetapi mereka tidak mengetahui” (QS. Al A’raf, 131).

2. Allah Subhanahu wata’ala berfirman :
ู‚ุงู„ูˆุง ุทุงุฆุฑู‡ู… ู…ุนูƒู… ุฃุฆู† ุฐูƒุฑุชู… ุจู„ ุฃู†ุชู… ู‚ูˆู… ู…ุณุฑููˆู†
Mereka (para Rasul) berkata : “kesialan kalian itu adalah karena kalian sendiri, apakah jika kamu diberi peringatan (kamu bernasib sial)? sebenarnya kamu adalah kaum yang melampaui batas.” (QS. Yasin, 19).

Al Hadits
1. Diriwayatkan dari Abu Hurairah Radhiallahu’anhu bahwa Rasulullah Shallallahu’alaihi wasallam bersabda :
“ู„ุง ุนุฏูˆ ูˆู„ุง ุทูŠุฑุฉ ูˆู„ุง ู‡ุงู…ุฉ ูˆู„ุง ุตูุฑ ” ุฃุฎุฑุฌุงู‡, ูˆุฒุงุฏ ู…ุณู„ู… ” ูˆู„ุง ู†ูˆุก ูˆู„ุง ุบูˆู„”.

Tidak ada ‘penularan penyakit (Adwa), tidak ada burung penentu nasib baik dan buruk (Thiyarah), tidak ada burung hantu pembawa sial (Hamah), tidak ada bulan shafar pembawa sial atau keberuntungan (Shofar)” (HR. Bukhori dan Muslim), dan dalam riwayat Imam Muslim terdapat tambahan : “ dan tidak ada bintang penentu hujan (Nau)’, serta tidak ada hantu (ghaul).” 1).
  
2. Abu Daud meriwayatkan dengan sanad yang shoheh, dari Uqbah bin Amir, ia berkata : “Thiyarah disebut-sebut dihadapan Rasulullah, maka beliaupun bersabda :

“ุฃุญุณู†ู‡ุง ุงู„ูุฃู„، ูˆู„ุง ุชุฑุฏ ู…ุณู„ู…ุง، ูุฅุฐุง ุฑุฃู‰ ุฃุญุฏูƒู… ู…ุง ูŠูƒุฑู‡ ูู„ูŠู‚ู„ : ุงู„ู„ู‡ู… ู„ุง ูŠุฃุชูŠ ุจุงู„ุญุณู†ุงุช ุฅู„ุง ุฃู†ุช، ูˆู„ุง ูŠุฏูุน ุงู„ุณูŠุฆุงุช ุฅู„ุง ุฃู†ุช، ูˆู„ุง ุญูˆู„ ูˆู„ุง ู‚ูˆุฉ ุฅู„ู‰ ุจูƒ”.
Yang paling baik adalah Fa’l, dan Thiyarah tersebut tidak boleh menggagalkan seorang muslim dari niatnya, apabila salah seorang di antara kamu melihat sesuatu yang tidak diinginkannya, maka hendaknya ia berdo’a : “Ya Allah, tiada yang dapat mendatangkan kebaikan kecuali Engkau, dan tiada yang dapat menolak kejahatan kecuali Engkau, dan tidak ada daya serta kekuatan kecuali atas pertolonganMu”.

3. Abu Daud meriwayatkan hadits yang marfu’ dari Ibnu Mas’ud, bahwa Rasulullah Shallallahu’alaihi wasallam bersabda :
“ุงู„ุทูŠุฑุฉ ุดุฑูƒ، ุงู„ุทูŠุฑุฉ ุดุฑูƒ، ูˆู…ุง ู…ู†ุง ุฅู„ุง …، ูˆู„ูƒู† ุงู„ู„ู‡ ูŠุฐู‡ุจู‡ ุจุงู„ุชูˆูƒู„ ” ุฑูˆุงู‡ ุฃุจูˆ ุฏุงูˆุฏ ูˆุงู„ุชุฑู…ุฐูŠ ูˆุตุญุญู‡ ูˆุฌุนู„ ุขุฎุฑู‡ ู…ู† ู‚ูˆู„ ุงุจู† ู…ุณุนูˆุฏ.
Thiyarah itu perbuatan syirik, thiyarah itu perbuatan syirik, tidak ada seorangpun dari antara kita kecuali (telah terjadi dalam hatinya sesuatu dari hal ini), hanya saja Allah Subhanahu wata’ala bisa menghilangkannya dengan tawakkal kepadaNya”.(HR.Abu Daud). Hadits ini diriwayatkan juga oleh At Tirmidzi dan dinyatakan shoheh, dan kalimat terakhir ia jadikan sebagai ucapannya Ibnu Mas’ud)


Penjelasan bab ini :
1. Peringatan atas firman Allah “Ketahuilah, sesungguhnya kesialan mereka itu adalah ketetapan dari Allah, akan tetapi mereka tidak mengetahui” dan “kesialan kalian itu adalah karena kalian sendiri”
2. Menghapus adanya kepercayaan adanya penularan penyakit
3. Menghapus penentuan nasib dengan burung dan yang lainnya
4. Menghapus kepercayaan terhadap burung hantu (suara burung hantu) yang dianggap pembawa sial
5. Menghapuskan adanya kesialan dalam bulan shafar
6. Al Fa’l tidak termasuk yang dilarang oleh Rasulullah, bahkan dianjurkan.

Penjelasan tentang makna Al Fa’l.
Apabila terjadi TAHAYUL dalam hati seseorang, tetapi dia tidak menginginkannya, maka hal itu tidak apa-apa baginya, bahkan Allah Subhanahu wata’ala akan menghilangkannya dengan tawakkal kepadaNya.
7. Penjelasan tentang doa yang dibacanya, saat seseorang menjumpai hal tersebut.
8. Ditegaskan bahwa thiyarah itu termasuk syirik.

Penjelasan tentang thiyarah yang tercela dan terlarang.
1)Adwa : Penjangkitan atau penularan penyakit. Maksud sabda Nabi di sini ialah untuk menolak anggapan mereka ketika masih hidup di zaman jahiliyah, bahwa penyakit berjangkit atau menular dengan sendirinya, tanpa kehendak dan takdir Allah. Anggapan inilah yang ditolak oleh Rasulullah, bukan keberadaan penjangkitan atau penularan, sebab dalam riwayat lain, setelah hadits ini, disebutkan :
(ูˆูุฑูˆุง ู…ู† ุงู„ู…ุฌุฐูˆู… ูƒู…ุง ุชูุฑูˆุง ู…ู† ุงู„ุฃุณุฏ)
“… dan menjauhlah dari orang yang terkena penyakit kusta (lepra) sebagaimana kamu menjauh dari singa.” (HR. Bukhori).

Ini menunjukkan bahwa penjangkitan atau penularan penyakit dengan sendirinya tidak ada, tetapi semuanya atas kehendak dan takdir Ilahi, namun sebagai insan muslim di samping iman kepada takdir tersebut haruslah berusaha melakukan tindakan preventif sebelum terjadi penularan sebagaimana usahanya menjauh dari terkaman singa. Inilah hakekat iman kepada takdir Ilahi.

Thiyarah : merasa bernasib sial atau meramal nasib buruk karena melihat burung, binatang lainnya, atau apa saja.

Hamah : Burung hantu. Orang-orang jahiliyah merasa bernasib sial dengan melihatnya, apabila ada burung hantu hinggap di atas rumah salah seorang diantara mereka, dia merasa bahwa burung ini membawa berita kematian tentang dirinya sendiri, atau salah satu anggota keluarganya. Dan maksud beliau adalah untuk menolak anggapan yang tidak benar ini. Bagi seorang muslim, anggapan seperti ini harus tidak ada, semua adalah dari Allah dan sudah ditentukan olehNya.

Shafar : Bulan kedua dalam tahun hijriyah, yaitu bulan sesudah Muharram. Orang-orang jahiliyah beranggapan bahwa bulan ini membawa nasib sial atau tidak menguntungkan. Yang demikian dinyatakan tidak ada oleh Rasulullah. Dan termasuk dalam anggapan seperti ini : merasa bahwa hari rabu mendatangkan sial, dan lain lain. Hal ini termasuk jenis thiyarah, dilarang dalam Islam.

Nau’ : bintang, arti asalnya adalah : tenggelam atau terbitnya suatu bintang. Orang-orang jahiliyah menisbatkan turunnya hujan kepada bintang ini, atau bintang itu. Maka Islam datang mengikis anggapan seperti ini, bahwa tidak ada hujan turun karena suatu bintang tertentu, tetapi semua itu adalah ketentuan dari Allah.

Ghaul : Hantu (gendruwo), salah satu makhluk jenis jin. Mereka beranggapan bahwa hantu ini dengan perubahan bentuk maupun warnanya dapat menyesatkan seseorang dan mencelakakannya. Sedang maksud sabda Nabi di sini bukanlah tidak mengakui keberadaan makhluk seperti ini, tetapi menolak anggapan mereka yang tidak baik tersebut yang akibatnya takut kepada selain Allah, serta tidak bertawakkal kepadaNya, inilah yang ditolak oleh beliau, untuk itu dalam hadits lain beliau bersabda : “Apabila hantu beraksi manakut-nakuti kamu, maka serukanlah adzan.” Artinya : tolaklah kejahatannya itu dengan berdzikir dan menyebut Allah. Hadits ini diriwayatkan oleh Imam Ahmad dalam Al Musnad.


Jadi kesimpulan nya jangan fikir negatif..tawakal kepada ALLAH dan jika berhadapan dengan perkara tersebut doa yang baik baik sahaja..moga dilindungi


artikel ini ditulis dalam bahasa indonesia anda boleh baca dengan lebih lanjut di sini 
credit to Qurรกn dan Sunnah

 http://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html 


Memandangkan syarat syarat nya takdela susah mana kan,dan semua blogger yang disebut mmg AD dah follow dari dulu so why not support segmen beliau..mana tau untung menang hadiah kan. Jom kite story mori about keje part time yang AD buat..AD buat part time design..macam design header blog,design kad kawen,design banner,bunting,ect..then klo ada rezeki lebih, AD juga buat review produk..so klo ada blogger yang nk promosi produk atau memerlukan khidmat design..AD dengan berbesar hati nya menerima heheh.Tu jela kot nk mengomel..kekawan meh kite support segmen ni.๐Ÿ˜„












Ant-man and the wasp Review |  Did you guys still remember the Scott Lang (Paul Rudd)who helped captain America in civil war? If so, this is the full story of him after 2 years he team up with the avengers.  It all began when he still have three days remaining for house arrest due to his violation at Sokovia. 

Synopsis:
Scott Lang is grappling with the consequences of his choices as both a superhero and a father. Approached by Hope van Dyne and Dr. Hank Pym, Lang must once again don the Ant-Man suit and fight alongside the Wasp. The urgent mission soon leads to secret revelations from the past as the dynamic duo finds itself in an epic battle against a powerful new enemy. 

But everything turns out when Scott Lang who suddenly have a has a vivid dream involving the memories of Hank's wife and Hope's mother, Janet (Michelle Pfeiffer). In that dream Lang not in his body but in Hope's mother body. Then that's when he decided to get contacted with Hank again, and Hank believed Lang and his wife have some sort of connection and his wife transmitted massage through Lang as a proof that she still alive in Quantum Realm. Then the journey of findings his wife begin. Hank have to figure out the location of his wife and at the same time they dealing with Sonny Burch (a smarmy Walton Goggins) and Ghost (Hannah John-Kamen), who seek to use Pym’s Quantum tech for their own personal objectives.

My Review:
Overall Ant-man and the wasp, I can called it as comedian action movie(wondering if it is a true term?)Comparing to deadpool this movie is much more better. Language isn't frequent but includes "s--t," "ass," and "damn", dont worry it only sometimes. No "S" scene in this movie expect a few quick kisses. Suitable to watch it with family and kids. One thing that i notice in this film they often to used word 'quantum' even the film makes fun of itself for it ๐Ÿ˜. As usual Lang maintain his funny side, this film is worth to watch it,a lot of unexpected scene such as the malfunctioning of the Lang's suit that turn out the whole scene.Yep once again i said it,it worth to watch it.

 Ratings
๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ / ๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’› (4/5 hearts)


Ant-man and the wasp Review

by on Monday, July 09, 2018
Ant-man and the wasp Review |  Did you guys still remember the Scott Lang (Paul Rudd)who helped captain America in civil war? If so, ...
Just a quick updated..
1st day of my favorite month..its July already..how fast time flies..Hello July! yeah please be nice to me and why i really looking forward July?Its because July is my bornday!!! Nothing much too hope, since its July I'm waiting for Fun Run..oh i'm really can't wait..definitelygonna be fun event! yeahh 


Hello July

by on Sunday, July 01, 2018
Just a quick updated.. 1st day of my favorite month..its July already..how fast time flies..Hello July! yeah please be nice to me and w...