Nampak sangat AD ade mase terluang..asyik g tgk movie je kan..kisahnya ad pawagam baru kat area AD..seat die best dan price die murah dari cinema biasa tau..sapa tak mau kan. Pacific Rim uprising adalah sequel kepada pasific rim 2013, tapi disebabkan AD tak tgk movie yang first tu so xdapat compare la filem ni ngan yg lama tapi tak mengapa sebab jalan cerita dan actor semua nya orang baru..so xde hal klo xtgk yg 1st bole je tgk yg ni terus. So far filem ni better daripada KL special Force ngan Tomb Raider..at least yang ni bg AD berbaloi juga la tgk..byk aksi,meletup sana sini..robot comel boleh golek golek..yeah you guys should consider to watch this movie. ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œAD bg 3 love utk movie nih.

Synopsis
 PACIFIC RIM: UPRISING, 10 years have passed since the big battle between the invading giant monsters (the "Kaiju") and the man-made giant robots (the "Jaegers"). Jake Pentecost (John Boyega), son of fallen hero General Pentecost, now passes his time stealing and selling items on the black market. While trying to nab a valuable power source, he loses it to another thief, a young girl named Amara Namani (Cailee Spaeny), who's building her own mini-Jaeger. They're caught and sent to the Jaeger base, where Amara trains to become a cadet and Jake to take his place as a ranger. Before long, a rogue Jaeger attacks, and Jake and his fellow ranger, Nate Lambert (Scott Eastwood), underestimate it and lose. But when they follow a clue and discover who (or what) is piloting it, it leads to a long-gestating plot: The Kaiju will rise again.

 

What parents need to know

Parents need to know that Pacific Rim: Uprising is the sequel to 2013's Pacific Rim. Like the first movie, it has tons of explosive, large-scale action/fantasy violence. The giants shoot and beat one another up with fists and various weapons, leading to massive destruction and offscreen deaths. There's also some creepy, alien-related imagery, a little blood, and fighting/punching. Two men have a crush on the same woman; she kisses them both on the cheek, but nothing more comes of it. Language includes a smattering of words like "s--t," "ass," "bastard," "bitch," etc. An adult character drinks a couple of times.
 Credit to:Common Sense media

 Film synopsis
Lara Croft is the fiercely independent daughter of an eccentric adventurer who vanished years earlier. Hoping to solve the mystery of her father's disappearance, Croft embarks on a perilous journey to his last-known destination -- a fabled tomb on a mythical island that might be somewhere off the coast of Japan. The stakes couldn't be higher as Lara must rely on her sharp mind, blind faith and stubborn spirit to venture into the unknown.

My review 
Kebiasaan nya kite tgk Angelina Jolie sebagai Lara Croft kan tapi untuk movie ni Alicia Vikander pula mengambil peranan sebagai Lara Croft. Mungkin dah terbiasa dengan Angelina Jolie jadi selalu compare kan antara mereka berdua. Bagi AD permulaan cerita yang agak slow boleh membuatkan kita menguap berkali kali. Lara Croft ni seorang budak yang cerdik sebenarnya tapi disebabkan ayahnya menghilang ketika satu ekpedisi makanya tinggallah die seorang diri,bekerja sebagai delivery girl menggunakan basikal.Comel kan basikal ada ekor musang sangkut situ.

Movie ni mengisahkan tentang bagaimana si lara croft ni sebelom die menjadi lara croft dalam filem yang sebelum ini. Kehidupan normal seprang diri sehinggalah apabila die mengetahui segala siatan,kertas kerja ayahnya dalam sebuah bilik rahsia.Then barulah pengembaraan die bermula..but honestly,AD hanya bg 2 ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œje utk cerita ni..sorry to say..tapi bg AD tak berbaloi tgk.
Hello peeps!

Hari ni AD nak citer pasal D.I.Y Plushie Cat..senang je tau nak buat..AD buat ni sebagai hadiah utk kawan AD..die bru dapat baby..sorang baby girl sorang lagi baby boy..so that AD buat 2 ekor tucin tomei warna hitam dan pink..aww pink ko..hahaha..dah lama tak menjahit ni..nnti hilang skills pula kan. Meh kite tgk items yang diperlukan untuk plushie nih.

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • Gunting kain
  • Felt
  • Fiber
  • Butang
  • Template
barang nya dah ready kan,so kite move on next step. 

Step pertama: Gunting felt berdasarkan template tadi..kalau nak buat bnetuk lain,cari la template lain tau..macam macam bentuk boleh buat..yang ni AD lukis sendiri atas kertas A3 then gunting. Haa kan dah nampak bentuk dah kan..ptong 2 helai tau..sebab nnti kite nak jahit kene la ada sepasang.Rujuk gambar di bawah kalau tak faham.





Step kedua: selepas dah gunting bentukkan bahagian mata dan hidung dahulu..jahit mata dan hidung. AD prefer jahit daripada tampal sebab klo tampal nnti mudah tercabut..tp klo siapa nak tampal boleh guna gam uhu tau.

Step ketiga: lapik dua lapisan dan jahit menggunakan jahitan insang pari. Rujuk gambar dibawah.

 Step keempat: Make sure tinggalakn sikit ruang untuk masukkan fiber..setelah isi fiber baru jahit kesemua bahagian

Step kelima: Hiaskan badan plushie dengan corak atau butang sesuka hati anda 

Inilah hasilnya yang AD buat sendiri comei tak?heheh..soo apa lagi..anda boleh cuba sendiri..hehe

 




D.I.Y Plushie cat

by on Wednesday, March 28, 2018
Hello peeps! Hari ni AD nak citer pasal D.I.Y Plushie Cat ..senang je tau nak buat..AD buat ni sebagai hadiah utk kawan AD..die bru dapat...
hasil google

TERBITAN: SKOP PRODUCTIONS, DAMOFA PRODUCTIONS &VIPER STUDIO

SINOPSIS KL SPECIAL FORCE 
mengisahkan skuad elite polis yang berdepan cabaran dalam menumpaskan kumpulan perompak yang bergelar Geng Anarkis. Pasukan ini diketuai oleh Roslan bersama 2 orang kanannya Kelvin dan Raj. Kemunculan Zul yang dimasukkan ke dalam pasukan Roslan telah menimbulkan kucar-kacir. Zul seorang pegawai polis yang bertindak mengikut gerak hatinya. Tidak mahu mengikut rancangan yang diatur oleh Roslan. Keadaan ini diburukkan lagi dengan perasaan curiga antara Zul dan Roslan. Masing-masing merasakan ada tali barut dalam skuad elite itu, menyebabkan semua operasi mereka bagi memberkas Geng Anarkis gagal.


 ~My Reviews~
Ramai yang cakap best cerita ni,besttt ko kne g tgk...but for me?huh mcm ni je ke?apakah.Actually we all nak tgk operation red sea tapi disebabkan lambat sampai xde slot untuk cerita itu,makanya terpaksa la tgk movie lain kan plus ramai cakap best so harapan tggi la kan but end up..agak kecewa sedikit. Itu apa yang AD rasa oke..pendapat AD tapi terpulang pada individu sendri..mungkin ada yang rasa best sgt ke kan..setiap orang ada pandangan masing masing.

AD suka lakonan Rosyam Nor..dah lama tak tgk die berlakon kan..die mmg dari dulu klo berlakon,tak pernah tak best..semua best je..menjadi sgt watak lakonan die. Rosyam nor berlakon sebagai Roslan dalam filem ini. Meanwhile watak Zul pula dibawa oleh Fattah..for me tak menjadi sgt la lakonan die, mimik muka selalu je tak kene ngan situasi..tp oke la credit juga pada die sbb die punya stunt die buat sendri kan,the rest tettt so so je.

Dah hujung cerita baru la ase best sket bile part yang Syamsul yusof bgtau reason knpe die jadi jahat,diselitkan juga moral dalam cerita ni,antara yang AD suka bila die selitkan di mana tanggungjawap suami pada keluarga tak tertunaikan,bilamana Rosyam asyik dengan dunia polis die,sedangkan anak bini diabaikan. Then bila diaorang mengaitkan situasi dunia sebenar dalam movie ni, yang miskin makin ditindas,yang kaya raya berkuasa. Mende betul kan. Asal ko berkuasa,ada pangkat ko boleh buat apa ja yang ko mau,habis bg golongan yang tidak seberapa ni bagaiman?ada difikirkan keadaan mereka?

Jalan cerita pula agak mengelirukan la sket..byk sgt twisted plot..klo angpa miss scene sbb g toilet kompem lepas tu dah tak faham dah ape bende die cerita ni. Overall AD bg
๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ out of ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ


Address:
 77, Jalan Pelabur B 23/B, Seksyen 23, 40300 Shah Alam, Selangor
operation hours: 
11Am until 11PM 

Al kisahnya semalam AD berkesempatan melepak di shah alam, biasanya klo ke shah alam kitwg akan melepak di kedai fav kami,ada a few la fav kedai kitwg tapi semalam rasa nak cuba something yang baru pulak and before ni selalu je nampak kedai ni tapi tak pernah pula rasa nak try..makanya semalam tetibe teringin pula nak masuk kan.

Kedai ni specialist die roti naan,roti tempayan,western dan ada juga masakan panas mcam nasi goreng etc. AD mmg lapar gila la semalam so end up AD try chicken compo rice. Kenyang dan sedap bagi AD and the price pon okay berbaloi dengan harganya.Ha kat bawah ni antara menu yang disediakan di kedai ni..mai kita cek MENU













Tergoda tak aaa tergoda tak hehehe..AD lapar punya pasal dah tak igt ape dah..terus makan..ada gambar air je ha..pape pon puas hati..nak repeat lagi nanti..nak try western food die pula. Anda boleh cuba rasa sendri makanan die di sini tau.environment die pon oke gak..nice je


Johari's Palacio

by on Friday, March 23, 2018
Address:   77, Jalan Pelabur B 23/B, Seksyen 23, 40300 Shah Alam, Selangor operation hours:  11Am until 11PM  Al kisahnya se...
Hello peeps...

Just a quick update,since this whole week AD aktiviti dah padat..sebab mggu ni BOOK WEEK! yeayyy..now pasal book week ni AD hupdate later oke after event habis.Right now AD nak citer pasal how to do your own make up brush cleaner. Depends la pada anda, ada yang prefer nak buat diy ada yang nak beli..tak salah..mane mane betul as long as berus tak pon span make up korang bersih..baru la kulit muka terjaga..membebel lak AD meh kite tgk step2 how to do it.

BAHAN-BAHAN
  1.  makeup remover
  2.  soap
  3. dirty sponge or brush 



Senang bukan bahan bahan diperlukan. Tgk tu sponge AD da kotor dah..heheh biasanya AD akan cuci semggu sekali. Kalau hari hari basuh nnti span tu tak sempat kering..nnti berkulat pula..Caranya senang je..just mix bahan2 tadi dan basuh span tu..ulang sehingga dapat hasil yang dikehendaki..of coz la sampai bersih span tu kan..then keringkan span tu..senang je kan


Tada!!! kan da bersih da span..haa senang je..apa kata anda cuba..
until then..~XOXO~


DIY makeup brush cleaner

by on Monday, March 19, 2018
Hello peeps... Just a quick update,since this whole week AD aktiviti dah padat..sebab mggu ni BOOK WEEK! yeayyy..now pasal book week ni ...
hello peeps!

Perempuan dengan kecantikan memang tak dapat dipisahkan la (baik mengaku cepat) Bagi AD dah besar ni la baru sibuk beria nak jaga kecantikan,cuba tgk korea..dari kecik lagi dah diajar menjaga kecantikan wajah..tgk jela diaorg punya rutin harian bukan 3 je, ade sampai 8 rutin harian hanya untuk muka..bayangkan kalau satu badan kan. Nak tak cantik macam korea?tapi malas nak buat rutin macam mereka?tapi nak muka flawless,glowing gituw...meh AD bgtau rahsia die meh..stay tuned..scroll ke bawah okeh.

Sebenarnya nak cantik ni tak susah pon,semuanya bergantung pada diri sendri. AD nak bgtau la nie cara pantas nak jadi cantik..sesuai sgt la utk orang yang sibuk je kan..tak complex pon penjagaan wajah cuma hanya dengan menggunakan SNOW CRYSTAL sahaja da boleh cun.  

APA ITU SNOW CRYSTAL?


Snow crystal adalah chewable tablet yang mengandungi 22 ramuan yang hebat dan semulajadi. Snow crystal juga mempunyai sistem pencerahan bukan satu tapi 2x ganda daripada biasa.Antara ramuan yang terkandung dalam Snow Crystal adalah:
  • Vitamin C - Rejuvenate & protect the skin from photochemical reaction that is harmful
  • Aloe Vera - Anti-oxidant and anti -aging,moisturizes the skin
  • Green Tea- Protect the skins from UV rays
  • Papaya - fights black spot, acne & has anti aging properties
  • Applephenol - anti-oxidant,anti-aging,also whitening the skin



Kesan perubahan boleh dilihat seawal 7 hari menggunakan..menarik bukan..seminggu sahaja sudah nampak hasilnya..yang penting banyakkan minum air dan amalkan pengambilan secara kosisten. Antara kesan yang dapat dilihat setelah menggunakan Snow crystal ini ialah struktur kulit muka bertambah baik dan kulit makin berseri..wahhh๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ best kan. Tahukah anda, produk snow crystal ini adalah merupakan keluaran bumiputra muslim dan diiktiraf oleh KKM..jadi rasanya tiada masalah untuk mengamalkan produk ini.




ANTARA TESTIMONI SNOW CYSTAL







 ~MY REVIEWS~
Snow crystal ni dalam bentuk tablet..kunyah- kunyah dah cantik...uih sapa takmau mcam tu kan..pengambilan tablet ni pulak 2- 3 tablet dalam sehari..AD ambik 2 biji je sehari..okeh rasa dia pula rasa mix beri ngan laici tapi more to rasa beri..sedap..sungguh tak tipu. Buktinya kawan AD dah 2 orang order ngan AD tau selepas rasa Snow crystal ni tau. 1st diaorang cakap sedap..2nd sbb diaorang nmpk perubahan pada AD..kalau tak yakin,mereka takkan beli..ni sampai 2 orang sekali beli..


Based on my experience, AD dapat rasakan pori pori kulit muka AD semakin mengecil, parut chicken pox pon makin pudar lekuk tu..kulit AD mmg sensetif gila..even klo nyamuk geget terus jd parut hitam..tak tau la pasaipa sensetif amat..then bila guna Snow crystal dalam 2 mggu je dah nmpak kesan nya tau.bekas jerawat semakin pudar..uih baru 2 mggu,cuba bayangkan klo 2 bulan?klo 2 tahun? haaaa gojes i nyah. Then part yg paling best bila kawan satu tempat keje cakap

"wei hang pkai apa?apsal dari jauh aku nmpk muka hang glowing habis ha?"

Seriously AD cam tak caya je..tapi since pkai SC nih kan AD mmg dah tak pkai foundation..dulu beria pkai foundation,yeala malu kot kulit breakout..kne cover kan..lagi lagi keje front line..but since pkai SC, mmg dah tak pkai foundation..sebab kulit da nmpk elok..tona kulit sekata,ase licin je kulit..pastu ase CONFIDENT bak hang..


Yang paling best nya sekarang klo bergambar dah tak payah dah nak pkai filter beauty..xde filter dah sekarang..pkai normal camera je..ishh korang tak mau ke kulit cantik flawless?nak AD cantik sesorang ke?ala tak best la..meh la kite cantik sesame yang penting kne istiqamah amalkan dan banyakkan minum air masak..at least 8 gelas sehari..lagi byk minum lagi bgus...heeheh.. jom layan video yang AD buat dulu..





Elldora Empire dengan menggunakan tagline Inspire your desire, tahukan anda bahawa selain snow crystal, mereka bakal mengeluarkan produk elldora Majestic Touch Treatment Foundation dan Dermalic Skincare tak lama lagi. Dengan bantuan doctor perubatan dan chemist,maka terhasillah produk elldora yang diformulasikan khas untuk mereka yang inginkan produk yang selamat dan natural yang mampu untuk merawat,memutih,meremajakan dan mencantikkan kulit anda.





 Bagi sesiapa yang berminat untuk mencuba produk ini,anda boleh lah menghubungi no yang tertera di bawah. Boleh juga melawat laman web mereka. Service mereka memang tiptop..Semalam AD order,hari ni dah dapat..laju kan.sehari je ambik masa..apakata anda cuba dulu baru tau..๐Ÿ˜ƒokeh

๐Ÿ’œHOTLINE: 019- 2271077
๐Ÿ’œWEBSITE:www.elldora.com
๐Ÿ’œFB:Elldora Beauty HQ ๐Ÿ’œ IG:Elldora Beauty HQ

 Pernah mengalami pedih ulu hati?
Kembung perut?
Kurang selera makan?
Rasa mual dan loya?
Anda mungkin mengidap gastrik..namun jangan risau masalah ini dapat diselesaikan.


APA ITU GASTRIK?
Gastrik adalah rasa sakit di bahagian kanan perut. Gastrik selalu berlaku apabila  lambat makan atau apabila memakan certain makanan seperti makanan yang pedas atau makanan yang  masam.Bukan mudah untuk hidup sebagai pesakit gastrik. Sekali gastrik datang,sangatlah seksa..serba tak kena jadinya.AD salah seorang pengidap gastrik tapi bukan lah tahap kronik tapi datang ke hari yang teruk tu sah jadi macam udang..nak gerak pon sakit tau. So ad akan mencari punca apakah yang trigger gastrik AD,biasanya AD hanya ada dua sebab sahaja iaitu:

1) sebab lambat makan 
2),sebab  kafein.

Gelaja gastrik tahap kronik
CARA MENGATASI GASTRIK
Terdapat beberapa langkah yang boleh diamalkan untuk mencegah gastrik antaranya ialah:
  •  Pengambilan G-STORM 360 
  • Berhenti merokok
  • Berhenti ambil ubat tahan sakit
  • Jaga timing makan 
  • Elak makan makanan masam,pedas,berminyak
  •  Kurangkan kafein
~MY REVIEWS~ 
AD merupakan seorang pesakit gastrik nasib bukan kronik tapi..nah,sekali sakit tu datang jgn berdiri,duduk pon tak mampu..pernah satu hari tu AD kene gastrik kat rumah..tetibe je perot tu ase mcam kene pulas,macam kita perah baju bg kering..ha camtu ase die,pastu die datang sekali dengan pakej loya,mual rasa nak muntah then pening..ase macam pusing je dunia.Jadi bila baru-baru ni AD diberi kesempatan untuk mencuba G-STORM 360 sebagai penawar gastrik dan juga energy Booster AD memang bersyukur sangat. Berharap sangat dah tak kena gastrik dah. Seperti biasa AD akan pastikan keberkesanan sesuatu produk itu dahulu sebelum membuat review,jadi setelah menggunakan G-STORM 360 dapat dirasakan beberapa kesan positif daripada pengambilan berterusan produk ini adalah:
  • Badan rasa bertenaga
  • Sistem perncernaan bertambah baik
  • TIADA LAGI GASTRIK
  • Mood bertambah baik..tidak mudah stress seperti dahulu
  • Perut sentiasa berasa nyaman dan lega
  • Tiada lagi badan berangin(kerap sedawa tanpa sebab) 

rupa die dalam peket mcm ni.

Ada suatu hari tu AD sekali lagi kena gastrik..tak tahu la mana silap nya..mungkin lambat makan atau mungkin sebab AD suka sangat minum coffee kan..die punya sakit tuh..perghh jgn cakap la..sampai kawan tegur pucat muka,then AD apa lagi cepat cepat minum G-Strom 360 die punya effect 5 minit dah dapat rasa lega..rasa macam asid dalam perot tu dah reda(tak tau camna nk explain)perut rasa nyaman..masih terasa sakit tapi berkurangan..then 15minit kemudian AD totally gastrik GONE! gila bak hang..klo AD tau dari awai dulu dah ambik. Sungguh AD sendri tak percaya memula..tapi bila amalkan alhamdulillah sekarang dah tiada dah.Bagaimana dengan rasanya? Honestly bila dikaitkan dengan susu kambing menda yang pertama sekali AD terfikir mesti bau die kurang menyenangkan..mesti rasa die hamis..mesti rasa muak...but once AD try..tetttt salah mek salah..semua yang AD cakap tadi tiada..NONE..omaigadd lagi la AD jatuh hati ngan G-storm nih. Now meh AD story apakah itu G-storm..dok cakap G-strom tapi tak tau bende ape tu kan.

APA ITU G-STORM 360?


G-storm adalah minuman pra campuran super goat yang asli. Ianya diperkaya dengan 22 makanan tambahan.Antaranya ialah:

1.Papermint
Membantu proses penghadaman,mengurangkan gastrik,pedih ulu hati,cirit birit dan rasa loya

2.Fennel Seeds
Membantu mengatasi masalah kembung perut akibat angin berlebihan,gas dan asid.Merawat bengkak sendi,sakit badan,sakit otot,mengawal tahap kolestrol,merawat gejala monopaus

3.Goat Milk
Susu kambing yang bersifat alkali.Dapat menguatkan sistem imunisasi badan,merawat gastrik,mencegah insomnia,membantu masalah penghadaman


4.Stevia
Daun stevia mampu menurunkan tekanan darah dan mengurangkan paras gula dalam badan serta membantu sistem penghadaman.


5.Manna Gum
Membantu dalam penghasilan tenaga kepada tubuh badan,menguatkan sistem imuniti badan,mengurangkan kolestrol,anti oksidan,membantu dalam mempertingkatkan penapisan buah pinggang,melegakan penyakit gout dan sendi serta melancarkan sistem penghadaman.

Meh layan video..AD ada terangkan cara untuk membancuh G-strom ini.Anda hanya perlu membancuh sepeket G-storm ini dengan air sebanyak 120ml dan boleh terus diminum,mudah bukan.





Antara fakta yang anda harus tahu mengenai G-storm ini adalah,G-storm merupakan minuman lengkap energy booster yang sesuai untuk seisi keluarga.Anda rasa lebih bertenaga,rasa bersemangat, kalau kerja tu xde dah lemau lemau kat tempat keje.(boss sila tambah gaji boss)ihik. Ramai yang minum untuk menambah tenaga. Jom check testimoni..cepat cepat grab sebelum terlambat.


 Produk ini didatangkan dalam 2 pek.
  • 300gram - pek kecil
  • 650gram-pek besar
  Anda boleh dapatkan produk ini disini๐Ÿ‘‡
๐Ÿ’œHOTLINE: 019-2020 911
๐Ÿ’œWEBSITE: www.ellvita.com
๐Ÿ’œFB & IG: ellvita HQ