Hi peeps!
Bagi meneruskan beauty month ini,i nak bagi satu lagi tips yang sure x payah nak keluar modal..ihik..itu kalau barang barang da sedia ada kan.Okeh kali ni nak bg tips untuk buat scrub badan..

bahan bahan nya ialah:
1.gula
2.minyak zaitun/madu

Ha senang je kan..kan da ckp xpayah nak keluar modal..ihik..okey cara die campurkan saja bahan td tu and its ready to be used..contohnya boleh ambik 3 sudu gula plus ngan 2 sudu madu then boleh guna sbgai scrub..tapi make sure guna gula halus..kalau xda gula halus boleh blend dlu gula tu sebabnya kalau guna terus gula tu kat badan pedih nnti..ngerti lo..selamat mencuba..

Ini la rupa dia

DIY Body scrub

by on Sunday, December 20, 2015
Hi peeps! Bagi meneruskan beauty month ini,i nak bagi satu lagi tips yang sure x payah nak keluar modal..ihik..itu kalau barang barang d...
Kekonon dlu wedding tu adalah wedding last yang beta akan attend untuk dis year..rupanya beta silap..adoii lupa,ade office mate beta berkahwin..wedding nya 6hb tp baru ni la beta sempat untuk menghupdet..sokmo lupa..tgk,cerita da nak basi baru beta terhegeh hegeh nak upload kan..maaf deh..cik puan kita ni paling muda antara kami semua..baru 22 tahun..rezeki beliau kawen awal..kitwg pulak yang rasa excited terlebih bila tau berita die nak kawen nih..hehhe.

Wedding kat dewan..wahh bestt sgt tetibe la kan i berangan sekali dok jalan kat pintu gate ade flower girl bagai..awww hahaha..okee da byk mengarot..jgn dilayan..hahah..okei la jom layan gambo..heee chill




Wedding again!

by on Saturday, December 19, 2015
Kekonon dlu wedding tu adalah wedding last yang beta akan attend untuk dis year..rupanya beta silap..adoii lupa,ade office mate beta berkah...
Hari kedua menuju healthy life..yeahh keep going bro..move..move..hehehe..kata orang nak dapatkan kulit yang sihat,pemakanan juga memainkan peranan nya..demi mencapai matlamat bulan ni i cuba la yea..

Xbest la klo kulit da cntik tp bdn bam bam kan..cewahhh kekonon la nk kurus tp xtau la jd ke idok..hahaha..meh kite tgk resepi hari ini ayam masak stim..

 bahan-bahan nya:
  • Ayam(kuantiti based on berapa ramai yang nak makan)
  • carrot
  • bunga kobis
  • halia
  • bawang besar
  • daun bawang
  • black paper
Caranya:

Campurkan semua bahan tadi dan kukus lebih kurang 20-30 minit.

Ha amacam..menarik x?cuba la masak..resepi senang dan masa nak sediakan pun sekejap..xlama pon..until then..chill

Ayam masak stim

by on Thursday, December 10, 2015
Hari kedua menuju healthy life..yeahh keep going bro..move..move..hehehe..kata orang nak dapatkan kulit yang sihat,pemakanan juga memainka...





http://seindahcerita.blogspot.com/2015/12/end-year-giveaway-by-seindahcerita.html 

 Hye all its friday! my last day today!!! yeayyy starting tomorrow cuti sebulan..kikiki jgn jeles nok..kikikiki..hati girang bunga bunga melompat keriangan..meh la kite support para blogger yg lain..join la weh..pleaseee (sambil buat mata puss...omei angat)

just klik poster diatas untuk ketahui syarat nya..tp yg paling best,hadiah nya lumayan..ape lagi,sauk la cepat!

ISTIMEWA UNTUK UOLLS

Wang Tunai RM30 x 1 [ jiakreatifelt ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ mammadanish ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ sheilainspire ]
Wang Tunai RM10 x 3 [  nurfuzie ]
Wang Tunai RM10 x 2 [ missdenesor ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ vitaminwawa ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  foreverblackstarfever ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  penselduabee ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ adianiez  ]
Wang Tunai RM10 x 1 [rianalittlecuties ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ seindahcerita ]
Wang Tunai RM10 x1 [ miminadam ]

Tambah Nilai ( Top Up )
RM 10 x 1 [ sheilainspire ]RM 10 x 1 [  qileh  ]RM 10 x 1 [ besidesme21 ]
RM 10 x 1  [ syira lokman  ]
RM 10 x 1 [ kisahpondokkecil ]